Pages

30 April 2010

*ma..gi olah*

yesterday we bought Ziyyad a small school bag, a ben ten bag to be precise



so malam tu we show him the bag

"Ziyyadddd tengok ni,babah ada apaaaa?" while holding the bag up in the air

Ziyyad punya reactions sangat comel dan sangat kelakar

he shrugged his shoulder, his eyes was full with excitement and his jaw dropped...lepas tu terkedek-kedek dapatkan bag dan jerit

"aaaaaa ben tennnnnnn"

so i helped it sandang kat belakang dia,terus pakai,terus nak buka pintu sambil kata

"ma..kak pintu...gi olah" ( mama,buka pintu,pegi sekolah)

mama ngan babah dia gelak aje lah kan..

he run back and forward kat cermin,siap posing-posing depan cermin

he even twirl with his new bag :D

so pagi tadi pergi rumah kak maria,we used his new bag to put all his things,sampai nak duduk dalam carseat pun takmau buka bag,nak jugak peluk bag tu

murah-murah aje beg tu dalam rm18 aje,tapi seeing him happy macam ni,benda tu rasa macam tak ternilai sangat-sangat

by the way,he never watch ben ten cartoon pun,dia tahu dari sepupu dia yang kehulur kehilir bawa jam ben ten,so he knows dari situ :)

p/s:: ziyyad love watching ultraman,hanya bila ultraman keluar dia akan rasa seronok,tapi selagi ultraman tak kuar selagi tu dia bising "ma...amen?ma..amen" (mama, ultraman?)



have u VOTE us?

10 comments:

suryati said...

micah pun ada beg sekolah kecik...pepagi kuar jln letak vitagen sebotol ngan biskut sepack

Elyn said...

wafiq akak cakap je sekolah die pun cakap "deng = geng bus sekolah". hadoiiiii

ct sarah said...

Salam..

Ziyyad samalah macam anak buah saya suka ultraman...setiap kali pergi Tesco @ Jusco memang wajib beli mainan dan dvd ultraman...Mainan saja dah berbakul-bakul sampai boleh buat garage sale...Dia pi Mekah pun dia cari ultraman..Hmmmmmmmmmmmmmm

Ms. TaroAthirah said...

suka ultraman? patutlah sayang benor kat umicik dia. ahahah

belom 2tahun nak p sekolah -_-"

arin said...

geng hanum nih..geng ben 10. nanti kalau dtg melaka, leh main ben 10 ngan hanum ek.

mummy_adam said...

cute, dh pandai nk p olah ek :)

taichee~@! said...

ya Allah pesal anak sedare ku itu cepat sgt membesar...2nd bday blum lepas lagi la nak oie..uhuhuh...

terbyg2 dia tgk cermin dok belek2 beg siap pusing2...haih...

kenapalaaa comel + bijak sgt!

azzamoro said...

sgt kagum sebab ziyyad dah pandai mintak tolong bukak pintu nak pergi sekolah eh..

dan airyll belum tau cakap pun sgt.. membebel bahasa german pandaila.. hehe

Obefiend Weiland said...

ben 10

patut suh dia layan gaban!

LOL

Anasfadilah said...

uncle eff:: gaban mana ada nowadays..kalau tak mesti layan lagu wakasa wakasa gaban punya

azza:: saya jeles airyll behave main kaler2 :) best betul tengok airyll pandai main warna aas kertas, Ziyyad?dia warna kan tv nenek dia lagi ada -_-"