Pages

19 April 2010

*1000 miles*

Ziyyad latest antics

he spill his water hari tu (sengaja tumpahkan)

belum sempat i said anything,dia cakap

"MasaAllahhhhh!" (masyaAllah)

tahu takpelah kan Ziyyad...hari tu belajar kat rumah nenek la ni

so tak jadi nak marah,saya ambil kain buruk dan lap aje

kalau Ziyyad bersin dia akan cakap

"amlillahh" (ALhamdulillah)

hari tu balik KL mamalong ada belikan dia buku,banyak betul.. :)

ada satu tu buku cerita "who flung dung?", kelakar betul..ada sekor monyet kena baling ngan tahi..hahaha

saya ceritakan pada Ziyyad edisi alih bahasa..dia dengar aje..lepas habis satu buku dia suruh ulang lagi

"ma..agi.."

sampai naik muak,last-last dia ambil buku tu dan baca sendiri.

tapi masalahnya dia tiru sebijik macam saya baca,siap gaya

awal-awal cerita monyet tu tido,so Ziyyad kata

"nkey..tido...shhhh" (monkey,tido shhh)

funny and cute at the same time... :)

dah nak masuk 2 tahun pun Ziyyad,makin berat,tapi makan takdelah sangat pun

as long as u are healthy Ziyyad,mama dah cukup besar rahmat dah.

p/s:: actually i want to write about something else,tapi kena password protected,because the issue is very sensitif to certain people,maybe later saya akan buat...tengoklah mcm mana.



Chomel Nursing Cover


6 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai...comel jer.my nuha plak, kalo tumpahkan sesuatu mesti buat2 terkejut sambil ckp "Ya Allah"..terus tak jadi marah..

Jiji said...

aku nak baca ENTRY X tu jangan lupa email paswed ya dilod@!~

mummy_adam said...

bijak nyer ziyyad, sweet :)

Little Mama™ said...

comel ziyyad pandai cakap..

izzah membebel baby talk tapi yang magic mama dia boleh faham.. sedangkan the babah cannot...ha..ha

entry rahsia nak sibuk tau juga..he..he

Farah said...

oh nak sibok jugak..nanti email pswdnye yer~!

pandainye ziyyad baca buku!

kinna said...

budak2 yg puteh lg suci, diorg buleh imitate kita satu-satu..RAM diorg maseh suci gitu.. :)
em, bila besday kedua Ziyad ek?aunti dh lupe..sori