Pages

17 March 2010

*spice route*

spice route la sangatkan..

this morning decided to cook sotong masak cili dengan buncis i dontknow wahtitsname hahahaha

so turun ke kedai bawah rumah,and found out cili habis (i used the last 3 ketul cili semalam making sambal ikan tenggiri, sambal tu boleh simpan,but husband dah buang..T_T )

pasal dah grab plastic nak amek cili and later found out the cili dah habis,nak save face punya pasal i bought onions instead (bawang pun tinggal seketul,so ok lah beli je)

jalan kedai sebelah pun takde jual cili

bila nak melintas balik rumah, i saw warung makan tengah prepare makan for lunch

alahh,yg letak banyak buffet stail lauk-lauk tu

so i decided to buy instant lunch

cuma nasi je masak di rumah

so there goes my sotong masak cili dengan buncis i dontknow wahtitsname hahahaha

p/s:: is this blog entry worth reading..haih..
Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

5 comments:

mommyYen said...

dilla..buncis tu lady's finger kan.sbb runcing cam tangan pompuan..hehe

mummy_adam said...

hahahaa.. saya suka :)

susah sgt nk cari cili kan.. beli cili yg dh siap gak senang.. ;)

Dils said...

kalo masak utk sorang mesti malas. utk sorang ke?

if aku sorang, i usually mkn roti je.

Anasfadilah said...

mmyyen: lady's fingers is kacand bendi,buncis is green benas maybe in english,am not sure,macam kacang panjang tapi ketot-ketot.

mummy adam::saya tak suka sangat cili sipa ni,tak tau la kenapa,pasal mak saya tak beli cili siap,u yg saya pun tak beli siap agaknye

dils::masak sorang aje,tapi tekak mengada plak kan..roti dah muak la,tu yg rasa nak makan lauk-lauk masakan mama..ouh rindu nak balik kl.

rina said...

dila, kitorang dlu pon tak main cili boh instant siap blender ni..sbb mmg mak n nenek blender sendiri cili boh. tp bile dah duk sendiri ni, mcm bazir plak byk2 blender, pastu pakai sket, pastu lama2 tak elok. jadinye skang saya pakai cili giling puteri, siap asam dan garam..keh2 (beli peket2 kecik je)