Pages

29 March 2010

*RM2k? mana nak carik duit?!*

apa nye yang rm2k ++ ni,beg mewah kah?emas kah?lappie kah?

nooo,nehii,

itu ialah jumlah 5 hari 4 malam Ziyyad duk spital kena bayar,boleh?

mana nak cekau duit?dah la saya ni baru je kena buang keje

mana nak ada duit banyak-banyak macam tu

tapi..Alhamdulillah,saya ambil insuran untuk Ziyyad, saya ambil Takaful MediAssist, PrudentialBSN :)

memang ramai yang bercita-cita nak ambil insuran,tapi tulah commitment tiap bulan nak bayar mesti macam fikir beribu kali,jangan kata korang,saya pun macam tu

tapi memandangkan ini untuk kemaslahatan Ziyyad kami ambil juga,tak mahal pun sebulan, RM100 aje!

pada RM100 tak tau pi mana tiap-tiap bulan,baik ambil insuran koman-koman balik modal kan?

lagipun best tau Takaful MediAssist ni,pasal mak dapat wang saguhati RM300 jaga anak di hospital, RM300 a day,kalau seminggu masuk spital jaga anak,darab la RM300 dengan 7 (tapi ingat,jaga anak niat kena betul bukan pasal nak duit...)

berminat?boleh hubungi Kak Nor agen.....dia full time agent insuran,bukan part time,part timer susah sikit kalau korang dalam masalah nak urgent depa ni mungkin lambat sikit..lebih senang berurusan dengan full time agent ni

memang betul-betul meringankan beban saya,kalau tak jenuh pikir mana nak cekau RM2000++ tu.

sapa-sapa nak tanya apa-apa mengenai Takaful MediAssist PrudentialBSN boleh telefon :

Nor 012 577 2029 (kata laluan : Isteri Anas kasitau , sure dapat yang terbaek dari ladang)

no worries PrudentialBSN satu malaysia..yang jauh mai dekat,yang dekat mai rapat!



p/s:: pilihan d tangan anda :)




Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

7 comments:

arin said...

Teringat waktu zara masuk HKL Pediatrician Ward waktu dia poo poo berdarah last year. Ternganga waktu dapat bil.Dua digit je angka RM dia and kurang dari RM50 untuk 4 hari 3 malam ( mcm hotel lak ). Heheheh.
Tapi ada insurance memang keperluan masa sekarang.

Anasfadilah said...

dila masuk spital gomen masa sakit-sakit mengandung dulu,belas-belas aje kak arin..hehehe,hospital swasta dekat ngan umah ni,5 minit sampai,kalau nak ke GH lama,tu tak kira jamos kat bandar lagi..

Aku Bukan Bidadari said...

wah dila.. dh leh jd agen.. cara penulisan tu menangkap betul

Elyn said...

mmg penting gak insurans ni. akak pun amik yg ni gak.... takut tetibe masuk sepital mana nak cekau!!

MAMAFAWWAZ said...

dila..wan dah amik insurance tu untuk fawwaz, tapi leh bagi tahu tak step by step kalau fawwaz kena warded kena buat camner nak guna insurance tue

Anasfadilah said...

mamafawwaz :

tunjuk card mediassist PruBSN kat kaunter(dia ada bgikan?)

dia akan suruh tandatgn surat hospital

kita bayar deposit dulu (ziyyad kena RM300)

bila nak keluar, dia akan bagi receipt, full receipt yg siap nyatakan cas dr,la cas iv semua(ziyyad dapat lepas 2 hari mcm tu,tak tak kenapa,depend spital rasanya)

receipt tu kita kasi pada agent yg kita daftarkan takaful ni

dan dia akan settlekan utk kita

kalau tak pi agen,mungkin boleh ke takaful prudentialBSN sendiri.

CatlinaFly said...

eh..samelah sy amik prubsn (rm100 permonth)utk e-ein gak..tapi hubby kata wat pe gi swasta, kita dua2 keje kerajaan, gi jelah hospital gomen..betul gak tu, sebab hospital swasta(paed) agak jauh..sejam drive.Kalau kerajaan nye, 15 min je dah smpi.Tapi yang bestnye prubsn, kalau anak kita masuk wad kerajaan pun, kita leh claim elaun wad kan?mine is rm50 ke 100 sehari..lupe lak..