Pages

13 March 2010

*out and about*

Alhamdulillah,Ziyyad dah keluar dari hospital

Syukran jazilan kepada semua yang berdoa untuk Ziyyad dan tak lupa juga saya (tears...  :')   )

happy to see Ziyyad jump,run and making me crazy all over again..hahaha 

oleh kerana ZIyyad adalah banyak mulut nowadays,menjadi satu kepayahan pula bila duduk dihospital



nurse : izzul,kita makan  ubat,lepas tu kita gas ok? (gas = nebulizer)

izzul : ta mau...




he always cries crocodile tears,seriously

sebelum makan ubat atau dr datang ke apa,he was happily playing or reading book

dr or nurse masuk je

start nanges,masalahnya nanges takde air mata

dr or nurse keluar,siap say bye-bye dan gelak-gelak plak

nak bagi makan ubat sekarang ni, kene wrestle dulu

aduhhh,tulapsal kena warded,the antibiotik kena masuk melalui iv

because he kept spitting the meds out from his mouth or let the meds drool,tak telan -_-"

masih ada batuk sikit-sikit,but the tonsil dah ok
thanks jiji for the tips,will do try it out

the tips fot those yang ada tonsilitis

minum chrysanthemum tea

my dr dulu ada kasitau (well,saya juga ada tonsilitis..)

tekak bengkak makan aiskrim vanilla..itulah ubat yang paling sedap pernah saya dengar dan rasa :)

p/s:: terima kasih sekali lagi atas doa anda semua,saya sangat-sangat teharu :' )

p/p/s:: kalau sakit tu,manja nye lebih 200%,he wanted to sleep with me,only me,with me cuddling him..nak main baru ajak babah nye aje.




Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

15 comments:

joegrimjow said...

bagus
semua da ok
diri akan sentiasa sihat selalu

♥cybermummy♥ said...

Alhamdulilah , dah sihat ziyyad
I had my tonsil remoze for good .
So now memang amat jarang kena batuk , demam and sakit tekak :D

Dils said...

yeahhhhh!

Alhamdulillah Ziyyad sudah sehat. Semoga continue sehat.

Ms. TaroAthirah said...

nennek nak tengok picture terbaru cucu kesayangan. hehe

SurayaHarris said...

Alhamdulillah...=)

Em's Family said...

Alhamdulillah ...

Little Mama said...

Alhamdulillah, dah sihat ye.. anak kalo masuk hospital ni memang stress maknya.. u take care yourself also dila.

i'm lucky now izzah dah sampai tahap sangat suka makan ubat...belum ubat ready masuk syringe dia dah nganga mulut.. tak de wrestling mcm dulu dah..ha..ha

taichee~@! said...

alahaii..

siannya dak tuh! tapi nakal betul hehehe...

peluk cium ziyyad dr jauh..
rindu sgt

Jiey^Mien said...

Alhamdulillah!
Welkam back Ziyyad!!

mirah said...

oh good boy ziyyad, dah getting better tu..

Anonymous said...

Amiable dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Elyn said...

lega dgr sudah keluar dr sepital!!

oren said...

owwhh...

lagi satu, kalo dia asik takmo telan ubat, kena buat cara kejam skit...lepas kepit tgn dan bdn bawah paha, kasi ubt guna syringe sambil tutup idung dia..insyaAllah, ngan sendirinya bila dia mcm lemas sbb kita picit idung dia, dia kena telan ubat tu cepat dan bukak mulut..cubalah...

zuraidah roli said...

sory kakju taktau anak erni masuk hospital lani kakju sibuk skit anak kakju pun yang sulung kena chicken fox...
anak kakju yang kecik tu pun dulu mcm anak erni kena guna mesin tu ...tapi skrg kakju nak elak kahak banyak kakju standby ubat pecah kahak kalau kena selsema skit kakju bagi je baru ni dia makan muntah malam bila sejuk je mula baru-baru ni malam dia minum susu skit gatal kerongkong batuk pastu muntah keluar kahak lani kalau kahak banyak secara automatik dia muntah sendiri banyak kahak yang keluar....
satu lagi petua cuba meniarapkan dia kt pangku kita cuba tepuk belakang dia dari atas kebawah insyaallah kahak keluar banyak...
klu nak ambik ubat kahak bagus klinik DR Rahim... okla jaga diri biasala nak membesarkan anak mcm tula dia nak perhatian kita terutamanya mama dia ....ok bye...

Anonymous said...

Alhamdulillah,
Semoga ziyyad sihat selalu. Minum susu banyak2 yea ;)