Pages

28 March 2010

*organizing ribbons*

macam mana korang crafters organize ribbon(s) korang

saya punya cara macam ni


saya letak pada extension rod ,tapi perlu ada tempat la nak sangkut kan rod ni

kebetulan kat meja saya ni ada space dalam setengah kaki untuk letak rod ni,so boleh letak ribbons saya disitu

tapi kalau ada ribbon in spool lagi,dan spool nya itu kecik (usually from kadnos spool tu), saya akan gunting sikit supaya spool boleh masuk dalam rod ni :)

dapat idea dari majalah apa ntah,saya lupa nama majalah tu

bila tempat jahit tersusun (biasanya masa tak jahit la,masa menjahit,tempat keje akan sepah gak la kan) senang nak cari barang

saya tengah cari thread rack

sungguh mengiurkan!


wall mounted pun nice,jimat ruang!

ntah kenapa rasa tenang bila tengok array of colours :D

suka!

p/s:: tadi naik ferry <---kecoh la kau ni,nama pun duduk penang.
Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

6 comments:

mommyYen said...

dila,yg tampal dinding tu nampak cool..tp make sure tak tercapai oleh ziyyad..kurang selamat juga kan kalau dletak rendah..hihi..

dwimaya said...

tumpang tanya ye, kat mana nk beli ribbon cantik2, i mean online web from overseas ke or locally ke..any suggestion? kalau rajin nk buat blog entry list of those pun sgt2 ok :)

Normaliza said...

cantik la thread rack tu..mana nak cari ye? benang saya punya la bersepah..hehe

Anasfadilah said...

normaliza:saya cadang nak buat sendiri aje,ada link kat atas tu

dwimaya::di craftzone malaysia,ramai jual ribbon,list ye,mungkin akan bua..hehehe

mommyyen::memang kena letak tinggi2,takut ZIyyad capai habis dia buat main nanti

UNI said...

hye blog owner,

sy mohon ijin copy entry ni ke blog sy eh...maceh.. =)

Eyma su said...

nak car rack benang boleh cari saya d page eymasu and world craft =D