Pages

09 March 2010

*muntah-muntah..pening*

its not me yg muntah pun

Ziyyad yg muntah,tiba malam minum susu,mesti akan muntah balik sikit

pasal dia batuk-batuk

oleh kerana itu,tidur kami terganggu..tu yang pening tu

dalam satu malam boleh tukar 4 pyjamas si Ziyyad,cadar dah tukar 3 kali,dan lambat laun akan cadarless pasal belum hantar dobi lagi all the cadar yg kene muntah susu tu

kesian Ziyyad,baru-baru ni aje dia minum ok,dan sikit je muntah

hari tu bagi dia ubat cacing, memang ada cacing pun,tu yg muntah-muntah and tak selera makan juga

duduk kat kampung,jadi kampung boy lah Ziyyad,main pasiaq and watnots kat umah pengasuh dia

saya betul-betul tak larat for 3 days now

nak jawab soalan customer pun saya gagah kan badan

saya rasa tak dapat pegi pos opis ari ni,tengoklah macam mana kudrat sat lagi.

p/s::Ziyyad muntah 3 pagi,bersihkan badan dia,terus mata dia segar dan mintak book, buku guiness world record..Ziyyad nak masuk kategori the most change pyjamas in one night.. nasib la mama kamu dah tak keje ZIyyad,kaalu gaya gini lah,masuk lambat je la ke opis setiap hari.


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

8 comments:

♥cybermummy♥ said...

alah cian nya ziyyad . Semoga cepat sembuh ye ..
psssttt ... akak baru nak tanya dila ada isi kah .. muahahha

precious innocent said...

itu la 'nikmat' mjadi seorg ibu.. tul x?

naturally, once a mother, mmg tido xkan cukup... in fact, almost semua luxury kita masa time bujang diambil alih dgn kerja2 rumah.. unlike father.. kenapa ek? hmmm

-mama emma®-

yatie chomeyl said...

get well soon ziyyad

Queenin Murni said...

aarr.. siann... oh, kalau kecacingan, dia akan muntah2 ek? ibu yg naif ni, tak pernah lagi bg dia ubat cacing. :p

adam penah muntah dlm buai.. habis 1 muka penuh susu yg dah berketul2.. terkebil2 nangis nak bukak mata tak leh. :P

SurayaHarris said...

erni ku..abg ziyyad muntah eh..kenapa eh?dah ok ke?

Anasfadilah said...

cybermummy::ada isi mee semalam tapi dah buang..hahahah...thanks for the wish :)

kak emma::suami saya pun tido tak lena,in fact dia byk berjaga dari saya..dah tu pulak kena keje siang nya...saya rasa ibu bapa kena kerjasama..yelah kerjasama buat anak,kerjasama juga jaga anak..ye dak?

yatie::muchos gracias:)

queenin::by the time umo setahun amek zentel tapi half the bottle aje,5ml kot

tahan 6 month,after 6 month tambah lagi 5 ml dalam sistem badan

ziyyad byk main pasir,tu yg cacing tu.

simptom muntah,tak selera makan,tapi perut buncit lain macam aje,dan dia suka nak garu punggung (kat tmpt keluar najis tu punya lubang)

sue::cacing,and summore batuk-batuk,cacing dah ok,batuk belum lagi

Fid said...

get well soon Ziyyad!

MAMAFAWWAZ said...

dila-fawwaz pun asyik kata nak muntah jer ngan sakit perut 2-3 hari ni. Dia baru masuk taska 3 hari ni..maybe dia stress kot..ntah..saya faham keadaan dila.stress sangat kalau anak sakit.