Pages

24 March 2010

*monthly letter*

i wish i have the ability to write letter to Ziyyad every month just like kak lisha did to arwen

every word are so honest, funny,sometime i read it without noticing tears rolling down my cheeks,macam..cepat betul anak membesar T_T

english saya tak terer macam pakcik Obe, kalau terer dah lama saya tulis satu bulan satu letter untuk Ziyyad

saya jeles dengan orang yg boleh write and speak well in english,macam vocab diorang ni sangat luas

lagi satu blog english yg saya suka baca, Dils..kelakar la diorang ni

masa zaman sekolah dulu,saya ada sorang kawan english dia sangat best,dia juga yg perkenalkan saya pada harry potter,dia ialah Farah Ilyana Hashim..

english saya caca marba..hahahha

untuk Ziyyad sayang :

mungkin mama tak tulis surat nak bagi kamu,once mama meninggal,mama akan bagi password and my id to this blog (just dont delete anything ok,u break my heart if u do so, mama jadi hantu and haunt u for ever..hahahah), most of the time i write about you

kalau mama belum pergi lagi,i let u read my blog,tapi janji dengan mama,jangan gelak tau,senyum boleh,ketawa jangan.

and please son,when u grow up,don be a bully,its not nice to hit people.

love;

mama


see di atas, gagal ok tulis surat. -_-"


p/s:: korang ada tulis surat untuk anak korang tak? macam nanti bila besar let them read at their age 20 ke masa diorang nak kawen ke apa ke?








Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

13 comments:

arin said...

Tak tulis surat. Tapi http://www.lemprica.com nih la tinggalan untuk anak-anak.

Elyn said...

akak lagik la tak reti nak tulih surat.... merepek akak tau la!!

aNnAsUe'G said...

ala dila..kalo kite tak terer english,bahasa lain kan byk..nnt sape2 nak baca buleh guna google translater. heheh! ;p

Queenin Murni said...

tak penah lak tulis surat.. even diary pon takde. heheh!

Dils said...

it does not matter the language, its the thought.

Heh.

I don't think so I can stand a letter from my mom, it would be too heartbreaking to read after all that we had been through.

precious innocent said...

x perlu terror english utk meluahkan perasaan kita... kadang2 simple word mcm 'i'm happy' pun kalau kene suasana mninggalkan kesan yg mdlm...

precios-innocent adalah tinggalan akak utk anak2.. sbb tu akak x penah rage dlm tu...
(but somehow, tmasuk jugak la benda yg unrelated, sbb nak tarik nanang.. ahaks!!)


-mama emma®-

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bagus jugak idea tulis surat ni.macam contest tulis surat untuk pm :P

ella said...

eh kena buat surat ke? cite mulut je tak bole?

haha! sebenarnya takut anak kita malu je nnt bace kisah merepek mak dia.

Anasfadilah said...

kak arin:: ntah macam best kalau tulis surat,macam peniggalan gitu.

kak elyn::merepek kerepek serah pada kita memang terer.

annasug: tapi tulis melayu macam tak berapa feel (matilah kan statement) the fact tulisan bahasa melayu saya pun macam teruk gak..hahaha

queenin:: haip jangan tipu,masa sekolah mesti ada karangan tulis surat rasmi kan?kan?kan?hahahahah

dils:: tapi dalam english kalau tulis lagi feel,and so i tot la..mungkin heartbreaking juga kot..mesti baca nanti sedih-sedih..hmm,tak pikir pulak hal ini

kak emma::tinggalan tu..wah!

eliss:;kau ni kan..haih.

ella::hi :) , tak delah kena,macam keepsake la kiranya, kisah merepek mak dia,kisah dia juga..hahahah

oren said...

tak tulis pun, but it is a nice idea..

*buleh start merepek la lepas nih..kalo ada anak 4 org, means, 4 surat lah sebulan ek??

lisha said...

tsk. malu lah dila woi.

actually, i blog and write letters to arwen is more for me than for her actually. coz i foresee that i will slowly have dementia by the time i turn 40. and it's only 10 years down the line so it's good to have something to go back to to indulge in the memory of how things were. i still sometimes go back to my early, neurotic phase to just laugh a the stupid, crazy shit i did, i thought, i wrote. and i'd sometimes go back to arwen's early letters just to see how much she's grown in just 18+ months. and i think i'll print the letters, along with the pictures and make it into a book to give to her on her 18th birthday - kalau sempat. kalau tak sempat, i'd do what you do. i'd leave my password and ID to everyone in my family.

Nadiah Sidek said...

tulis dlm bahasa melayu pun blh dila..hehe. tak pernah la pulak tulis surat utk safiyyah. menarik gak idea ni. kalau buat surat utk safiyyah pun, tak publish la kot..segan org baca :p

Farah said...

hahaha berjaya la tu dilla..i lagi hancus kalau bab tulis2 surat ni.