Pages

22 March 2010

*10 things i love on Weekend*

ive taken this from Suraya my best friend since im 15 :)

1. bangun pagi,bermain dengan Ziyyad memory game that i sew for him,and he enjoy it so much.

2.berkelah di Taman Rimba,Teluk Bahang,Pulau Pinang (in case u are wondering,teluk bahang ni ataih pada Batu Fereghi), dengan family kak Maria (Ziyyad's nanny,well sort of)


::ini kak maria aka mak, and her husband back there, she cooked delicious nasi tomato and ayam masak merah!yummO::


::sejuk sangat!tapi still nak mandi jugak::


3. the next day berkelah di Taman Belia,dekat waterfall..kat town..with the inlaws :)


::nak main tapi adalah takut-takut::

::my nephew,the baju hijau is adik am, the orange shirt is abang is, sitting back there is my mak,dik nis and husband,ahcu aween,ayah jat,::


4.suka tinggal di penang,kerana nak berkelah mudah

5.first time ever jumpa air terjun titi kerawang,di balik pulau...pasal nak pegi ke teluk bahang kami ikut jalan balik pulau.

6. akhirnya jumpa jugak tropical fruit farm.selama ini puas carik,tak tahu dimana,akhirnya jumpa...dis dusun,bila sampai musim buah,which i love so much!, kita bayar certain amount and makan la buah-buahan sampai lebam.. (and husband said " buat apa bayar,pegi je la dusun pakcik, makan free tepi sungai lagi" , lagi la saya suka!)

7. Ziyyad can differentiate a lion,a tiger and a cheetah,selama ni saya ajar dia semua itu adalah cat, so kena ubah supaya tak confuse,dan berjaya! ( ci-tah = cheetah, and some dia tak reti sebut,tapi he knows which is which)

8.Ziyyad is now sleeping by himself,tak perlu dodoi,di tepuk semua,finally! tapi kadang-kadang tu manja juge,dah tido sebelah kita,nak mengendeng bawah ketiak la,nak tido atas lengan mamababa la..layankan aje..

9. asked Ziyyad on saturday

"Ziyyad nak adik tak?"

"nak"

"nak share dengan adik tak?"

"nak"

"nak sayang adik tak?"

"ta mau"

*slap forehead*

Ziyyad happily giggling away.

10. just being together with family and friend and my love ones always made my day,tiring yes,tapi berbaloi-baloi!

p/s:: :) , rasa nak balik kl,rindu keluarga disana pula.

5 comments:

Ms. TaroAthirah said...

ziyad dah bagi green light tu. ahahaha. adorable sungguh!


mai balik kl! *sengih*

mommyYen said...

sama la,love to hang out wit family..wlpun penat tp sgt seronok kan..

SurayaHarris said...

bestnya penanaaaang...ok sure..nanti aku nak dtg n ajak kau teman aku jalan2..=)

btw,ziyyad nmpak cute dlm baju renang..=)

precious innocent said...

penang mmg best!!!

mintak2 la hubby akak dpt job kat sana.. aminnnn

-mama emma®-

Farah said...

comelnye baju renang ziyyad tu! nak bawak jugak afif pi mandi air terjun tapi tak sempat lg..memang bes beraktiviti ngan family ni.