Pages

01 February 2010

*tis not the way to start any monday*

1. my favourite baju kurung kelabu i wear since Universiti sudah koyak akibat iron terlampau panas, tapi yang pelik,saya adalah sangat tenang,siap boleh kata dalam hati,memang sampai masa untuk beli baju baru

2. terhegeh-hegeh packing finished NC nak pos today,baru la terhegeh-hegeh pasal D ring la nak iron la apa la..

3. siapkan beg keje dan beg Ziyyad nak pi umah kak maria

oh,tapi diatas tu adalah the easiest thing nak di get through kan (ayat apa ni dila?)

the hardest thing to get through today is

1. bangun kan Ziyyad, dah bagi salam 3 kali pun..Ziyyad celik mata,tutup balik, celik mata menggeliat siap,tutup mata balik tido,the third time i just sat there,just waiting for Ziyad to wakeup by himself..memang ambil masa..tapi tak sampai hati nak angkat terus dia bangun dari katil...

the most beautiful thing in he morning kan,kenapa bother nak kacau..so i just sit there sambil menikmati 'pemandangan' yang tak semua orang dapat lihat

sungguh angelin seeing him sound asleep

lepas tu tiba-tiba "cakkk!" dan senyum kat mama..oh my son u r so darn adorable tau ke...gagagaga

ooh ada hati nak kena kan mama ye..meh sini mama gigit tangan

susah wo ni macam mau pigi opis,rasa nak baring balik dan bermain cak cak dengan Ziyyad

more on Ziyyad:

he knows berapa banyak itu two

maksud saya dia tahu bilangan dan jumlah

mama : ada berapa turtle?
Ziyyad : tu

hari tu masa birthday ahcu aween

mama : *pointing kat cicak di dinding umah mak tok" ada berapa cicak?
Ziyyad : tu

yup,there is two cicak tengah main aci ligan di dinding

tapi masalah nya dia tahu "tu" aje,pasal tu aje dia tahu

0ne, tu,three,tu,four pun tu

tapi kalau bukan 'tu' macam ari tu ada 3 ekor ayam,dia tak akan kata 'tu' , so he knows berapa banyakkah dua itu..

jadilah Ziyyad,pelan-pelan belajar,bukan nak masuk malaysian mensa pun

p/s:: ok,dah pegi buat keje masing-masing, saya nak goreng resume sampai rentung ni.


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

6 comments:

SurayaHarris said...

hari ni dah 1 hb 2..kau dah ada nama winner?gagaga

Aryn Salleh said...

ziyyad is learning. at least dia tau 'tu' tu brape...so cute :)

love ur entry this lovely morning!

selamat pagi sis!

Anasfadilah said...

sue:;kau adalah macam aku,tak sabar sesuatu benda...hahahaha.

aryn:terima kasih kerana menyukainya ;)
good morning o u too dear :)

Ms. TaroAthirah said...

adoyai..comelnya bangun pagi lagu tu. ahah. ziyad is actually hinting his mommy, mama get two children la! hahahaha

ps: balik KL tak raya cina? nenet tanya ziyad

Anasfadilah said...

tira::nak balik kl,tapi abg anas nak jalan-jalan ke taiping katanya..tak tau la tengok acane..miss u guys lo..weh,kaknaz ok kah?

Ms. TaroAthirah said...

oo jalan taiping.. kalau kamu balik, cukuplah forum. pika and kanaz insyaAllah balik cny

ps: ok kot. tak pasti ape kehei nye