Pages

02 February 2010

*child harness*

a conversation took place this morning

saya :: dila ingat senang beli child harness la kat Ziyyad,senang sikit nak handle Ziyyad..nak load unload barang nanti bila sampai airport

husband :: nanti apa plak orang kata?macam binatang je kena tambat

saya :: a'ah orang memang pandai kata,cuba anak kita hilang, ada nak tolong cari,mengata lagi balik ada,tak pandai jaga anak la apa lah..poodahhh la ngan mulut orang tu..

husband:: ok,nanti sayang pegi beli

saya :: nak beli yang ada beg monyet boleh

husband :: ada plak monyet beli lain lah

saya :: lion ok kot..tengok la apa ada nanti,yg ada sayap butterfly pun comel..hahaha


p/s:: orang nak kata,katalah..yg penting anak i tak hilang uolls.


13 comments:

oren said...

yer..betui tu..peduliklah org nak kata apapun, dia anak kita..

err..besa tgk omputeh, usung stroller sampai depan plane..rasanya nnti pramugari simpankan stroller tu di depan, so bila dila turun jek, depa bagi balik..

akak tak besa lah lagi travel naik kapal terbang ngan budak yg dh besa jln, tapi masa naufal umo 5 bln dulu, p smpai kelantan..yg bestnya, ada jek org offer pertolongan, nak tolong bwk beg semua..hihihi..

tapi lah, akak rasa, tak payah la kut beli tali ikat ziyyad..insyaAllah, kamu buleh handle punya..anak baru sorang kan? lain lah kalo ada 3 orang seusis ziyyad, hat tuh mmg kena tambat sebab bebudak bila ada geng, depa mmg 'menjadik' punya :)

♥cybermummy♥ said...

I agree with u dila . anak-anak sekarang tak macam kita dulu . Mereka lebih curious dan perasaan ingin tahu mereka lebih meluap2 . Dulu kalau kita lebih je mak jengkil mata dah takut sekarang cuba lah . Let people say what they like yang penting kita jaga kebajikan anak2 kita .

P/s: mulut tempayan kita boleh tutup . mulut org tak kan nak staple . muahhhhahaha

azzamoro said...

ya betul. macam airyll i pakaikan harness. lion. hehe. biarla org pandang semacam or mengata, yang penting anak kite tak hilang.

arin said...

penah ada. and pakaikan ke hanum. dia lari laju, kita pon ikut lari laju. end up, den tercungap!

mummy_adam said...

i pun suka nie, tgh mencari for adam jugak.. xlarat nk main kejar2 kat shopping mall dah

lisha said...

arwen nyer yg butterfly tu, in the end tak pakai gak. dia suka stop, main pusing-pusing.. pastu terbelit.

Anasfadilah said...

kak lisha::tengh membayangkan arwen dan terpusing dan terbelit...aiyoh arwen how can erbelit liddat

mummy adam::ka moms care ada jual rasanya

kak arin::tu lah anas kata aritu...kalau dia lari..kita pun kena lari gak..dah tu kalau kita stay put..ter rentap plak nanti

azza::org nak kata,memang boleh kata..mulut takde penutup macam tempayan

cybermummy::mulut manusia tutup masa mati je..ulah yg penting anak selamat

kak oren::pembelian masih dalam timbang kati..heheheh

SurayaHarris said...

beli jer..orang yang kata kau buat anak mcm binatang tu la yang very the 1980s..chill la kak..kalau ada makcik pandang serong kat kau, kau pandang tempat lain..haha..I'll get one for Harris too bila dia dah leh jalan nanti..

ps:American la sket makcik pandang serong...~~woot woot

Ely Hasrul said...

hah mmg tpk byk kali nk beli utk sami. betol tuh pedulik ape org kata. kalu hilang anak kite bukan org bleh ganti. tapi smpai skang tak terbeli sbb skang bile jenjln papi yg jadik guardnye hehe..

vote harness kepala lion.. wow!

Farah said...

btul2...cuak gile tau kalau anak takde depan mata biar kejap pon..saya sokong beli harnest sebab saya pon nak belikan jugak untuk afif

mamaAliff @ salmi said...

dilah, salmi pn mmg nk suggest benda nih kt dilah. tp td masa nk comment n3 dilah sblm nih internet mengong jd cancel comment hihi..

btl kata dilah tu, klu org tgk mmg akan mengata..tp time anak kita hilang..lg la tmbh2 mngata..kan? baik kita cengah sblm jd kn..

smoga slmt semuanya..:) happy travel yeah..kiss utk ziyyad...:)

Elyn said...

setuju!!! so beli je.....

Drama Mama said...

tapi i rasa this one comellll ja kan...sebab ada beg tu. bukan la macam tali binatang pun..hehehe