Pages

18 February 2010

*and so it goes down the toilet..nice*

so yesterday another visit to my beloved gynae

i told her

"dr buang la iud ni"

so masa dr godek-godek (u know where),dr said

"eh..tak nampak pun benang dia"

so dr scan.scan atas scan bawah..aku tak sukaaa la benci!

dr kata

"oh memang dah takde,maybe because u have crush bleeding,so the blood push ur iucd out maybe while peeing"

"so,my excessive bleeding is not because of the iud la ek dr"

"yes..and u have to eat u pill not to skip it..i already give a lot but still...i cant help u if u urself did not eat the pill ive given to you....bla bal bala pok pek pok pek yada yada yada"

saya tak suka bila ngadap dr ini dan dia sudah jadi macam pengetua sekolah

tau lah salah,jangan membebel boleh?mencik

yes,i have discipline problem bila tiba time makan ubat, selalu lupa

i have to put reminder in my phone,dah bagitau suami suruh ingatkan dan tanam dalam kepala otak supaya makan the ubat to stop this bloody thingy.

p/s::ive gain 1.5 kilos masa cuti tu hari..arghh.aku gemuk aku tak suka lah,gemok!gemok!gemok!







Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

14 comments:

Elyn said...

hiks akak pun bab mkn pil mmg kantoi. siap set alarm makan koi 12 mlm. hari2 tau. so far dah ok la sebab dah jadi rutin heheeh

Aishah Megahasz said...

saya pun tak suke gemok...

Dils said...

wah.. entri emo.

izzahazfar said...

teruk jugak kesan perancang keluarga ni ye kak..hehehe..mcm2 cerita buatkan suami saya tak bg saya pakai...(sory kalau komen keterlaluan)

*tapi akak mesti letih sebab byk yg keluarkan...cian akak*

AppleCrux said...

uiks..boleh keluar camtu je iud tu? mendenya kecik je ek?

ni yg buat seram nk pakai2 kat dlm tut..

Anasfadilah said...

kak elyn::tu lah kene jadikan rutin..haihh..liat la nak makan ubat

kak aishah::kak aishah tidak gemok..

dils::agak emo lah hari ni

izzah::tak keterlaluan pun..ingat nak gun ahormone patches atau implanon..tak suka la iud,benci! agak letih tapi hidup perlu diteruskan..rasa nak tido pulak ni...hahaha

apple::kecik aje rasanya,time keluar tak rasa apa pun..maybe iud tak sesuai dgn saya thats why,ada yg pakai takde masalah pun

Dils said...

sorry to hear that maseh tak baik2 lagi.

I know I hate eating pills also, slalu kena marah dgn husband. Try your bestest to get well!

tulip said...

dila,
alphabet sudah sampai. tq! sgt cute!

mommyYen said...

dila continue dgn implanon la,lg senang n tak yah godek godek lg..kita pun x suka godek-godek ni,nyilu.niway,take care ya..

Rodzila said...

ooo..boleh kuar macam tu jer yer?
mmm..tu la Dila cont ngan IMPLANON jer.
Implanon ni pun ada side effect jugak tapi depends pada orang. Ada yang ok..ada pulak yang tak ok..macam saya TAK OK pada setahun pertama..dah masuk tahun ke dua ok la. Ni dah nak expired bulan sepluh tahun ni..uuu kena sambung semula ni..hehehehe..Anyway semoga cepat sembuh..Take care.

mummy_adam said...

samalah kita :( gain weight lagi...waaaa

rina said...

kalau rasa bajet kureng utk implanon (mcm dik non ni), amik je injection depocon kat klinik lppkn (tak sure kat penang ada kat mana, tp kl/selangor mmg byk). 8 minggu sekali (rm18 rasanye) or 12 minggu sekali (rm32) inject.
hormon yg sama dgn implanon.

Nadiah Sidek said...

eh, habis tu bleeding tu sbb apa pulak kalau bkn sbb iud tu?

Anasfadilah said...

Rina::owh kat Lppkn ada ye,at penang ada dekat dengan hospital bersalin penang,maybe will try nanti,thank u for the info :)

nadiah::hormanal imbalance..so sekaran gmakan ubat kasi darah berhenti

rodzila::thank u :)