Pages

24 February 2010

*1000 miles*

Ziyyad milestones,saya tak keep up sangat pasal terlalu pantas masa berlalu,terlalu banyak yang Ziyyad dah belajar

the latest word yg dia dapat belajar ialah "Haip!haip!haip!"

terima kasih kat micik dia yg ngajar, hari tu saya nak ambil buku dia,nak suruh dia tido

dia ngelak sambil nyuruk kan buku di tepi supaya saya tak dapat capai sambil kata "haip!haip!haip!"

ooo sudah mahu melawan ye siap!...saya wrestle dan geletek dia..terkekek kekek ketawa..baru la saya ambil buku tu

dan semalam sambil baca buku animal dia, dia korek hidung

dan terkeluar taik idung selepat,dan Ziyyad kata "eeeee! eeeeee! eeeee!"

kamu yg korek snediri kamu yg eeeee plak ye...tak senonoh

tapi sebenarnya saya suka dia tahu korek idung sendiri,pasal kalau saya yg korek kan guna tisu dia akan menggeliat ngeleot macam ulat..susah betul nak capai dalam hidung

milestones ke korek idung ek? tak kisah la

sekarang juga saya telah ajar dia untuk buka kasut sendiri dan letak pada tempatnya

i said to him

"Ziyyad dah big boy,pegi simpan kasut kat mana tempat dia k"
dia pun terkedek-kedek angkat kasut dan letak pada tempatnya

oh,and he also already know the letter C
hari tu dia baling C sepah-sepah,the next day he pick it up dan tunjuk pada saya

"mama....C...C...C!" 

dan lagi,hari tu bawa pergi borders dia jerit "mama... baba...book...book...book"

lepas tu bila nak keluar jerit-jerit...tak nak lepas kan book...satu borders dengar dia jerit okeh..

p/s::nasib Ziyyad tak buat pasal kalau masuk toy r us.


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

12 comments:

azzamoro said...

sikitla bile masuk toys r us dah pandai bawak toys yang dia suke pi kaunter. kekek..

mama tlg byr yer.. keke

Dils said...

ziyyad suke bookkkssss!

Ini sangat baguss.

Queenin Murni said...

betul betull.. mmg cepat btol depa besar, and so many things yg perlu di consider as achievements.. sedar2 je, dah besar pon. :P

Anasfadilah said...

azza::ooohhh janganlah..kopak la duit mak bapak dia...huhuhuuhu

dils::i hope he likes books like his uncle effs .

queenin::achievements rasa je subjektif la kan..depend pada budak-budak juga :)

Ms. TaroAthirah said...

haip haip haip!

ni kes dia tarik2 camera umicikla ni. itu pulak yang dia belajar. keh keh keh

mummy_adam said...

Haip!haip!haip!.. cute nyee.. siap lah mama lps nie kena haip!

sama kes ngan Adam bila p kedai buku lah nie.. kecoh..

"Auntie Dila, Adam nak C jugak.. huhu.. plzzzz.. ilebiu Auntie..muahsss"

I tak ajar Adam tau, dia yang type sendiri.. kihkihkih ;)

precious innocent said...

i don't mind ryan korek idung dia sdiri.. masalahnye, kalau dia korek depan akak, leh la akak cepat2 lap. nie kalau korek belakang akak, xtau mana dia celek taik idung dia..

1 keje pulak nak mcarik!!!

-mama emma®-

mommyYen said...

good boy ziyyad..dah pandai baca abc dah..pas ni baca buku utk mama ya..

Farah said...

hahaha saya rase korek idung jugak adalah satu milestone..bravo ziyyad!

rina said...

iye iye korek hidung adalah satu milestone ok. Fatin pon baru berjaya masukkan jari ke hidung sendiri. selama ni dok korek hidung patung giraffe dia ngan korek pusat.
tapi dia pandai hembus hingus sendiri :D sgt bangga!

Mimi said...

hahaha :D

comel la u ni dilla~ same comel mcm ziyyad die gak!

ska said...

ziyyad dah makin bijak! =)