Pages

04 January 2010

*to all crafters alike*

kapada semua crafter yg suka menjahit

if korang ada RM2500,mesin jahit apa yang korang beli and kenapa?

dalam kepala saya hanya fikir Singer Curvy



sila bantu saya buat keputusan

terima kasih :D




Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

18 comments:

Suraya said...

No idea...
=p

Anasfadilah said...

suraya::aku geget kau boleh...hahaha

neeza said...

with rm2500- sy beli singer confident rm1500 plus singer overlock rm1000: which that is what I did.

well, nak beli mesin ni kena ikut jgak kegunaan. if u sew seriously for biz, i suggest amik industrial sewing machine tu.. cepat, durable dan bole jahit berjam-jam tanpa henti tanpa menjejaskan enjin mesin tersebut..

mesin jenis ni, sesuwei untuk home crafter yg jahit sejam ke dua jam sehari buat home quilt/baju untuk anak/basik curtain - bukan untuk heavy sewing purposes. - pendapat saya la..

ok, kalo dah beli nnt update :-)

Anasfadilah said...

neeza::tapi industrial sewing machine..tak cantekkk!hahaha

betul juga mesin kecik ni untuk home sewing je kan

thank you for r opinion,much appreciated :D

yatie said...

dalam budget 2500.. boleh beli janome 2049.... i;m suing it so far puas hati sbb boleh buat mcm-mcm... ada more than 10 tapak...and free class for a year..

The Janome 2049 berharga RM2499 . check out my entry
http://www.sawanila.com/kedai/index.php?option=com_content&view=article&id=97:janome-2049-my-new-toy&catid=49:free-time-a-hobbies&Itemid=91

http://www.sawanila.com/kedai/index.php?option=com_content&view=article&id=267:baju-kurung&catid=49:free-time-a-hobbies&Itemid=91

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bagi aku jer la..muahahaahaha

Anasfadilah said...

yatie::thank you for ur oppinion,tulah janome pun mcm best,tapi kat penang ni,kelas dia kat seberang prai,saya duk pulau,agak jauh juga nak berulang alik klas dia

tingin nak join kelas epal tu

thank you to ur husband juga ambil gambar di friso,byk juga gambar anak saya,saya minta izin donlod ye :)

eliss:bagi hang buat pa?baik kami guna buat joli katak...hahahaha

mamarempit said...

kalo mama...mama nk beli mesin jait tepi yg baru....heavy duty punye...sbb yg ade skang ni...kecit punye....tk leh rempit laju2....hahaha...

Nuno Lady said...
This comment has been removed by the author.
Em's Family said...

tak tau, saya tak pandai jahit ehehe

eh, baru perasan, this entry is dedicated for crafters :)

Anasfadilah said...

mamarempit::rempit kat mesin je tau..kehkehkeh

nuno::thats what i heard,same goest to bernina bernette,dia dibuat di thailand,quality tak sama macam yg buat kat finland rasanya

janome dah masuk malaysia mahal pasal tax semua,macam kereta la

right now im using brother,puas hati jugalah tapi tak boleh jahit tebal and function tak banyak

thanks nuno for ut opinions,much appreciated :)

ems::heheh :D

kukaKUKA said...

salam.. :D

saye skang guna brother nv-30...sgt berpuas hati ngan harga 1299 saje :D

hihih...

Anasfadilah said...

Kuka::kuka duk penang ye?beli brother nv dimana ye?brother kat us mmg femes,kat mesia tak femes,and mostly brother punya mesin memang dari jepun

wahh!best la ur machine (gi blog tadi cari entry machine jahit)

iem said...

hai,
salam kenal...

Anasfadilah said...

iem:: *shake hands* :D

Dayah said...

kalau bukan crafter nak sibok komen buleh...

saya ternampak Brother buka meja pomote la kot mesin dia kat tesco Extra seberang Jaya.mcm2 ada..dah 2 minggu rasanya dok ada..tapi saya ttidaklah sibok menghampiri meja depa sbb tiada minat..huhuh..nak habaq saja..

Epal? makngah saya pun guna, tapi kelas tak p..orang2 tua ni...takyah kelas2 dah...hehehe.tapi dia dah buat mcm2 dgn mesin tu.

Saya pun taktau apa brand mesin jahit kat umah saya yang kemas tersimpan dlm kotak selepas peninggalan mama. yang tau tiap2 tahun, husband tolong antar servius kat umah pakngah..

mesin jahit tepi selamat dijariahkan kepada sepupu yang lebih memerlukan dari saya buat masa ni.baru 2 hari sudah hantaq kat dia.,moga arwah mak saya dpt pahala atas jariah ini..

oppss..sori terpanjang..

Anasfadilah said...

dayah::wahhh!best nye,,tapi kat seberang pule ye..emm emmm

takpe panjang,saya tetap baca :D

Anonymous said...

Saya ada mesin jahit dan mesin jahit tepi jenama Singer untuk dijual. Mesin jahit elektronik model 7464, mesin jahit tepi model 1A (14N655)- 2 jarum, 4 benang. Saya beli kedua-dua mesin pada 1-Mac-2008. Masih elok, jarang digunakan. Dengan RM2,500 anda boleh dapat kedua-duanya (harga masih boleh runding. Jika berminat sila hubungi Wani di no 019-7633107.