Pages

06 January 2010

*sorry,semua citer pasal craft saja*

2-3 post asek citer pasal benda-benda menjahit je..my 2nd passion though,nak wat macam mana

i still remember macam mana nak join all ths crafters,pasal depa macam ada group sendiri

lucky, kak Maya buat satu blog khas untuk tujuan itu..



nah! gambar mesin baru saya ...hahha..tak yah tunjuk lebih-lebih..siap ada post it note,sape punya Nc utk kain apa..hahaha


kain ni susun atas para,tunggu avalanche je atas kepala...kat belakang drawer ada lagi...seriyesly need to organize those fabric stash..bila tengok kain rasa tenang di jiwa ( i now proclaimed myself a fabric addict, i need to go to rehab,pronto!)




a plastic container, tujuan:: nak lipat elok-elok stash fabric (click here and here on how u can fold ur fabric stash nicely, nak lebih lagi pergi google..semua nak spoonfeed susah ni..)

container tu saya beli di pekan sg ara saja,kedai jual tupperware,utensils dapur dan mcm-mcm lagi

saya beli dengan harga RM9.50 sebuah,harga asal RM11, well,kedai kat pekan boleh la di tawar,cuba letak plastik container ni ikea,mesti harga dia RM29, habis murah la tu bagi orang duk kat kl..ahahha..kesian orang KL kena beli barang mahal..hahaha (tak sedar diri sendiri juga adalah orang kl dan selalu pegi ikea bila ada chan)



borang ni saya kena pegi ka pejabat pos lahu,nak minta banyak-banyak

makcik poziah dah mual tengok muka saya asyik minta je kat pos opis dia, tadi kena boh plastik sendiri..main tampal tampal lekat lekat la saya kat pos opis tadi

sekian saja berita dari bilik menjahit saya :P


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

5 comments:

Elyn said...

owh kutuk org KL kene beli barang mahai ek??? camtu meh tlg i beli kan plastic container murah tu ekekekek

Anasfadilah said...

kak elyn::kalau saya kutuk orang kl,bermakna saya kutuk diri sendiri juga. ic saya xxxx-14-xxxx (alah kl selnagor tu jiran gak kan) hahaha

Little Mama™ said...

weeeet weeet.. singer!

♥cybermummy♥ said...

Dila , kalau kat sini we can get that container for S$2 je . Ada satu kedai tu they sell all their stuff for S$2 . My current favorite shop :D

Anasfadilah said...

cybermummy::ok im officially jeles..

majulah singapura.

p/s::used to duduk Johor for 5 yrs,sampai boleh hapal lagu negara singapore :)