Pages

05 January 2010

*ok,tak tau kenapa perlu post disini*

pedulilah blog saya,saya punya suka apa nak boh...hhahaa

1. really need to organize my fabric stash, terlalu banyak..kan best kalau susun kain macam kedai Jakel

ahhhh...heavennnn

2. semalam dah potong semua kain,tapi pasal bilik jahit sepah sangat,dan sanagt eye sore nak tengok,saya benti potong kain,kemas dulu,sapu mana patut, baru otak boleh keje dengan tenang (menyapu bilik pada pukul 12 malam,sahih badi orang atas mop tengah-tengah malam tertumpah pada saya)

3. kena siapkan felt numbers untuk arwen tersayang. nak dekat a month dah ni ( kalau betul ikut perkiraan tahun masihi saya)

4. siapkan felt hearts with cute wings keychain untuk Jiji terchinta

5.siapkan beg Itam,beg kain telekung katanya

6. siapkan beg diaper sue chomel

7. ada dua keychain felt untuk kaknaz and fiqah,not done yet,make it three,satu felt keychain untuk kakyan

8. customer punya order...bertimbun..priority neh kena letak bintang *****

9. berdoa semoga dikurniakan tenaga kudrat yg cukup.InsyaAllah amin



p/s:: benti keje tumpu pada bisness chomel kecik-kecik je aci tak..hahaha. (ceq, mana nak mai modai kalau hang benti gheja?mai habaq sat,mami nak tau)




Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

17 comments:

Cikpid said...

wah..byknye order.. :)

best2..wat bisnes sirik..kalo nk benti, kene amik upah jahit baju skali kot..so ade income tanpa modal byk. sbb kain dh tentu laa org antar

nelcyndana said...

comelnya nursing cover, murah plak tu. saya punyer cap medela (dpt free) hilanglah.... best of luck for your biz. bole tanya tak, guna mesin jahit apa yer.... saya berangan nak beli mesin jahit tapi tak tahu nak beli jns apa....

Hanz said...

Ligat Cik Dilla kita..bagus2

neeza said...

beb, mana cerita pasal new money machine? nak kepochi ni.. heheheh..

precious innocent said...

aik!! dah beli mesin baru ke? hari tu kata x buat diaper beg?

-mama emma-

SurayaHarris said...

sue chomel tu aku ke?please say so...
=)

Miss BumbleBee said...

wah, nama i pun ada. harituh mmg jeles ngan taro *pengakuan suci*. tapi, lain tahun pun takpa. :P

mamarempit said...

byk gak produk kluaran hang ye dilla....heee...mama baru je nk blajar buat totebag tu....diapers bag tu...kendian2 la...lom mahir...


JAKEL?? hee.....mane tau 1 ari nanti..kedai chomel akan berupa sebegitu....insyaAllah

unlisted_one said...

Salam kenal ya..

Selalu nampak nick Dilla ni. Hari ni baru sampai sini. Blog Dilla ni cute laa. Hopefully u boleh bukak kedai mcm JAKEL tu satu hari nanti ya!

Cheers!

Anasfadilah said...

cikpid::ALhamdulillah,bolehlah :)

nelcyndana::dulu guna borther LS5250 kot,tak ingat,tapi basic aje lah msin tu,sekarang saya guna singer :)

terima kasih atas doa

hanz::nak lebih ligat tapi takut tergeliat ...kihkihkih

neeza::hehehe..tungguuu,kasi saprais..hahaha

kak emma::diaper beg tu khas utk sue chomel,dia best fren saya sejak umo 15 tahun..dia chomel dan ada anak nama harris

saya baru beli mesin yg lebih canggih dari brother (canggih ke?..hahah)

sue::kaulah sue chomel,mana ada lagi,kau special (ok,sekarang kasik aku tiket kosert Neyo)

kak yan::saya ada teribble,nak buat tak buat2..ada je sangkut..azam tahun baru ::Siapkan order felt.

mama rempit::produk lelain tu khas utk sedara mara dan kawan rapat aje pun,NC je produk Chomle setakat ni..tangan saya ada dua aje la mama..huhuh

unlisted one::nampak sangat saya ni suka kepoh-kepoh blog org kan?hahaha

blog saya tak cute blog saya chomel je..(matilah puji diri sendiri..hehehe)

salam kenal dari saya juga :D

Ben Ashaari said...

huhuh....bagus2..ok per bisnes kecik2..tp modal besar gak kan?huhuh...

Anasfadilah said...

ben::saya start modal kecil aje,modal mesin mungkin mahal sikit,saya start guna mesin biasa aje around RM500 dah dapat.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

badi orang atas mop tengah-tengah malam - abeslah orang bawah rumah aku mesti terkena badi jugak sebab laki aku pun suka mop tengah-tengah malam sebab tunggu anak tido.hahaha

SurayaHarris said...

Konsert Ne-yo..kau nak jual kat e-bay ke?tak caya langsung kau nak gi tengok konsert..kikikiki

.D d L a L a. said...

saya nak order gak la felt tu for my idris...

akmal said...

saya mmg kagum la ngan dila. pandai curi masa utk menjahit. saya pun berharap dapat jahit byk benda cam dila. dila biasa menjahit waktu malam lepas ziyyad dah tidur eh?

Anasfadilah said...

akmal::kagum?hehehe *malule*, biasa bila Ziyyad dah tido saya jahit,tak pun bangun kul 4 pg pun ok juge..tapi tulah dah menjahit kena korbankan sikit masa nak tengok tv,saya ni dahla hantu tv...uhuhhu