Pages

26 January 2010

*misplaced iud,how can it be?*

so semalam jumpa Dr.Rosita (tak taulah kat penang ni femes betul Dr Rosita ni)

Dr buat scan kat perut ,lepas tu nak make sure juga she did the vaginal scan (euwwww erughhh with all the menstrual blood...tapi kena tahan jelah,nama pun perempuan)

Dr said my iud has misplaced, sebab = unknown

so she gave me some pill to stop the "bleeding"

have another appoinment with her in a week time

so pondan-pondan sekalian, ada bran jadi perempuan ke?

setakat buh implan dada lepas tu mengaku perempuan,baik tak payah la..ingat bawak buah dada senang ke?

cuba korang pondan-pondan lari dengan dada berat tu tengok..rintangan angin tinggi tau ke..

memang jadi perempuan macam nilah,kena godek sana kena godek sini

sabar je lah,untuk kemaslahatan diri juga

p/s::jadi perempuan best boleh makeup-makeup :)




Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

26 comments:

sistyah said...

terfikir gak pasal bende ni semalam bila baca entry dila pasal 'heavy' tu... hmmm... pastikan lepas doktor betulkan nnt takde la jadik balik misplace camni... seram youuuu.... dila banyak2 sabar yerrr...

Mrs. Kown said...

haaaa ni yang aku takot nak pasang iud nihhh. lalu sekarang dah nak ada unsur2 terbabas dah aku nih. hahahahaha.

tapi kamu sudah ok kah? sile jaga diri baik-baik.

SurayaHarris said...

jaga diri erni..i love you perempuan...

mirah said...

salam singgah,
ngeri juga dengar tu. kalau tak tahu yg iud tu misplaced, boleh terpregnant lah kot kan..

zureen @ mama said...

Pernah pakai iud dan hilang dan akhirnya dapat baby baru..

Nieza Ishak said...

hihihi

ada member pakai IUD hilang gak .. pastu terus pegnant ... hihi

oren said...

ahaha...

susah tau jadik pompuan..dh la kena mkn pil/guna all the contraceptive ways nak merancang family..mmg badan kita jek lah yg jadi mangsa eksperimen..

tapi jadi pompuan byk pahala, senang nak masuk syurga compare to lelaki..percaya tak??

lin muhamad said...

erk..cmne iud ley ter'misplaced' ni..eee takutnye..

#Breath-Holding Spells

izzahazfar said...

sebab itu encik suami tak bg saya pakai..huhuhu...

kak..ade tanda2 tembakan mengena tak..?hahahhaha

Anasfadilah said...

izzah sayang:: mana nak ado dek non, ni period non stop 2 weeks plus dah..hehehe..tembakan tesasar..hahaha

♥cybermummy♥ said...

dillah , adakah anda beraksi ganazzzz . kehh!! kehh!! :p

Anasfadilah said...

cybermummy::shhhh..jeng jeng jeng..hahahha..i dont know la cybermummy..malu ai tau..hahaha

okinokiyo said...

ok itu adalah seram. tp dia betulkan balik ke kedudukan iud tu?

vaginal scan mmg tak best..aihh menci tul

Farah said...

hahaha ganazz sangat ni kot dilla.hope semuanye ok..tp memang seram gakla bila dengan iucd boleh misplace ni..takde rase sakit ke dile?

Nadiah Sidek said...

baca entry ni pun dah rasa gerun..huhu..normal ke kalau misplace ek?

Anasfadilah said...

nadiah:: i think its normal kot..yelah dengan period semua kan..tapi mcm mana misplaced tu adalah agak misteri

farah::takdelah pulak rasa sakit ke apa,bila dah scan tu baru tau kata dia dah kebawah bukan kat atas lagi

kak mai:: bila darah dah stop,baru boleh betulkan balik..keluar balik,pasangkan semula..wahh! redha je lah kan.

lin::the cause pun dr tak tau..

kak oren::setuju!perempuan/iseri paling senang masuk syurga dan juga paling senang masuk neraka.

nieza::someime hilang msa buang air ke apa kan,pasal dr ada bagitau,kadang-kadang kita boleh tolak balik naik the iucd,tapi geli la lakan..hahaha

zureen::rahmat Allah :)

mirah:: lepas habis period ni betulkan balik kedudukan iucd tu..chances to be pregnant adalah 0.01%,walaupun sikit tapi masih ada chan lor

sue::i love u too woman..hahaha

shila::banyak contraceptive methods, try la guna hormone patch,no need to worry kalau terskip pill ke apa kan.. kalau terbabas selalu ni ada chan adam dapat adik tahun ni :)

sham:: im ok,thanks..misplaced ni tak tahu apa punca pun,tau2 dah terkebawah kedudukan dia

Rodzila said...

Hi Dilla,
ooo sangat ngeri..ngilu tau rasanya..
hehehe..tak nak cuba IMPLANON?
So far saya ok ngan mende alah tu..dah masuk tahun ke 3...

Jiji said...

dilod, aku penyibuk sikit neh, awat tak pakai kondom je?

Ely Hasrul said...

gulp.

so dh misplace tuh ape pula seterusnye? aku smpai skang xpakai. nk implanon papi takut.. hoi kite yg kena cucuk dia plak yg takut? zzzzzz

kalu free g sini ek www.packmelove.blogspot.com

reminder utk diri sdr: sila check tutorial anasfadila cara2 mngambik gambo... dushh

Anasfadilah said...

Rodzila::tak taula kenapa saya pakai iucd ni..seriyes saya tak tau T_T

jiji::aku pernah try pakai kondom,tapi kau tau la,tak feel la beb,lagi pakai yg free kerajaan kasik (gi minta kat klinik kesihatan)

tebal gilak!

ely::tutorial saya pun tak le lengkap sangat,basic aje pun..

a'ah ek,yg cucuk nya kita awat yang dia takut tak tau..hahahaha

mamarempit said...

pondan2 tu konon nk tayang yg zahir jer....kekeke....

Jiji said...

GILA HEBAT KO KALAU KO PAKAI hahahahah@!~

(aku membaca ayat secara direct hahaha)


ko amik klinik kesihatan punya adat laaa tak rasa apa dan nama tebal kukuku, try lee yg lain mcm mcm bentuk adaaaaaa@!~

Anasfadilah said...

Jiji:: hahaha..terpaksa pakai la jiji,dahla c-sect ada impian nak termengandung dalam masa terdekat,gila kau,ni pun ada nyilu lagi bhgn kena potong tu..uhuhuh

sometome aku wonder gak la kan,yg ada perisa stoberi semua tu kan,ada orang pegi kunya ke kondom tu ek..hahaha

yatie said...

pernah gak dengar.... misplaced IUD.. i pernah pakai but still ok takde misplace....

so sekanrang doc buat apa????? tak confront ngan doc yang masukkan IUD tuh??? dahlah nak masukkan IDU tuh mcm seram...

Anasfadilah said...

yatie:: saya pasang kat tmpt lain,gi ngadap ngan gynae lain,Dr rosita pun tak tau ape punca dia misplaced

lepas dah kering mentrual blood ni baru boleh reinsert balik. tak seram la,kena biaus sikit,so its ok <--- cara2 utk tidak menakukan org..hahah

mamrempit::tulah pasal,nak tejojol sana tejojol sini aje tau nye pondan-pondan tu

Dayah said...

p mana iucd cik dilla ni..? main aci nyorok kot..