Pages

22 January 2010

*Bring it on!*

kalau anda pembaca setia blog ini

anda akan tahu yang saya adalah sikit bosan dgn keje kontrak ini (sikit ke dila..ahahah)

tapi tahukah anda yang saya akan dicutikan strating dari bulan 3.."cuti"

sampai saya tidak tahu berapa lama

ok,my mind already start thinking

this is the time kedaichomel will be put to test

tengok berapa banyak profit boleh masuk dalam satu bulan (saya kene buat target sales)

tengok berapa banyak effort yang akan saya lakukan untuk staying alive (aaa....aaaa...staying alive staying alive) untuk hidup dalam bulan itu

tengok whether if i am fit to be a Working at Home Mother (WAHM) ke kan..manatau.

so i take this retrenchment (well sort of..i think it is) as a cabaran for myself

cuti = banyak masa = boleh jahit banyak

retrenchment?

bring it on!

p/s:: Gaji bulan ini kena potong potong potong untuk debts bill and whatnots,gaji bulan depan pun potong potong potong habiskan debts then bila tiba tiada gaji lagi i shall not worry sangat. :)


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

22 comments:

Mrs.R @ Emi said...

all the best dila!!
sambil2 tu jgn lupe cari keje baru :)

Anonymous said...

Astaga... di"cuti"kan indefenitely ke? xpe2 peluang untuk test "ok x klu brenti kerja...??" hheheheh... slalu dok pikiaq, la bleh buat dah... -azfar-

Farah said...

bagus dilla..think posotif btul! mane tau memang rezeki dilla untuk jadi WAHM kan

Ms. TaroAthirah said...

go dila go dila!

Ps: part staying alive tu adik baca siap dengan rhythm lagi. haha

mamarempit said...

good luck...di mana ada kemahuan..di situ ada jalan..insyaAllah...

mummy_adam said...

boleyyy.. no worries :) good luck k.. nnt i tolong promosi kedai chomel gak ek :) tambah lah product2 yg menarik lg :) i byk idea nie.. ehehehe.. cuma xpandai jahit n xcreative jer :)

just nk share wit u : my bil pun aritu ada kes mcm "cuti" u tu, 3 bulan gak.. tp alhamdulillah, now dah back to normal..

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

good luck..doa2 things will go smoothly 4 u.

precious innocent said...

insya allah, i'll do another entry for u... sabaq aaaa

ceh perasan nie, mcm la blogku ramai reader.. kekekeke

(awat xdak blog high traffic nak review DBL nih!!!)

-mama emma®-

ainiayu said...

gud luck...bagus think positif...ada lebih masa dgn ziyyad....rezeki ada di mana2....

eiNa said...

tak pa dilla.. take it in positive way.. wlupun dicutikan sementara.. mcm2 bleh buat..bleh tumpu kat kedaichomel 100% kay..bleh beguling main hide n seek ngn ziyyad..etc2...

staying alive...staying alive.. :)

SurayaHarris said...

kau kuat..kau degil..dan aku tau kau boleh survive..I'll support u erni!!

Dils said...

That is worrying ( in term of 'kena' cuti), but thank God at least you already have your business to rely on jugak ye. Hehehe.

Ely Hasrul said...

all the besh! aku percaya ko leh capai target sales tuh aminnnn

Anasfadilah said...

dils::agak worrying jugeklah dalam bring it on pun...tapi tulah kena hadap juga mau tak mau.tu pun ALhamdulillah ada something to rely on juge :)

to all::thank you for the Doa,sangat2 memerlukan,dan sangat mengahrapkan ia termakbul di hari jumaat yang mulia ini..sekrang rasa macam sebak pula,although we never met,tapi kita saling menodakan antara satu sama lain..sya betul2 terharu :')

sistyah said...

Allah sedang menguji dan sesungguhnya dia akan uji dgn ujian yg kita boleh hadapi... so, lets rawk your kedai chomel to the fullest! betul ke ayat mat salleh aku nih... hantam sajalah... chaiiyyyyooookkkkkkk!!!!!

Jiji said...

dilod ko boleh claim insurance tau!! bolehmintak kat... aaa nanti aku carik lagi info...

yatie chomeyl said...

ala2 feasibility studies la ni for kedai comel and also for u .. all the best :)

lin muhamad said...

xpe...nanti dilla boleh concerntrate kt kedai chomel.mungkin rezeki dilla murah kt situ nanti..sape tau kan?

#Sara, itu bukan gurauan yang kelakar

Nieza Ishak said...

takpe la ..

skrg ni lama masanya nak keluarkan produk yang cute mute kan ..

insyaallah rezeki ada dimana-mana

Jiey^Mien said...

insyaAllah ada rezeki ziyyad sekeluarga..
=)

My Botang said...

I'm sure it's a blessing in disguise.. all the best!!

Zuedin said...

go dilla go