Pages

29 December 2009

*unplanned*

yesterday Ziyyad is away to Alor Setar

without my consent actually

tau2 dah ada kat alor setar, mak (ziyyad panggil kak maria mak ye)

husband call me yesterday evening,telling ZIyyad kena bawa gi alor setar

kak maria did sms husband,tapi husband tidoq tak dengaq

(awat tak sms aku,toksah hangpa dok tanya)

i was gobsmacked of course..nak marah pun Ziyyad dah selamat sampai ke Alor Setar (Alhamdulillah..ya Allah ya tuhanku kau lindungi anak ku Ziyyad pergi dan balik Ya Allah..kau lindungi dia ya Allah dengan kasih sayang mu,kau lindungi mereka seluruhnya..aminnnn)

aii,mana tak risau,dengan takde car seat semua

dengan cerita eksiden merata..ate?tak risau maknye? doa jelah bekalan yang mampu buat masa tu

today balik alor setar,i miss Ziyyad so badly..

because i was sooo not in the mood (part sulking part crying...ye,saya memang cengeng.so?)

husband ajak pegi tengok wayang

tapi macm malas memula,anak takde nak pegi be'rumba' pule.

tapi pegi tengok jugak sherlock holmes

i tell you ah,if im not in the mood bahaya tau

i was angry chicken masa kat kaunter gsc beli popcorn,boleh tak ada this couple depan kaunter macam ni

GF::wha do you want?

BF:: i dont know,suits you la

GF::do you want coke or ice lemon tea?

i was like..hoi!cepatlah..nak becinta pegi taman astakona la..bongok gila! que dah panjang..orang dah start mengeluh,will i did too..who doesnt?masa tengah que taknak pikir,tampa sorang-sorang baru ada akai

last2 popcorn dah habis betul-betul turn saya

i was really pised off,tinggalkan kaunter terus masuk wayang,dengan muka sulked gila macam nak kene kasut je muka tu,nasib husband ai layan je..ye,pasal tulah dia suami saya,sanggup tahan dengan kerenah mereng bini dia yang ikut angin ni..bahahaha!

oh ye,kitaorg dapat row G, row 4 last dari bawah..mendongak macam unta daa tengok dari situ,it was full house eventhough hari Isnin..surprise gak la.

tak dapat popcorn,tak de air nak minum,dan row tak berapa layan nak nengok movie..recipe for sulking even more

tapi lepas tu husband buat lawak apa ntah, gelak balik dan cerita pun best jugak..so perasaan = neutral semula

kesian husband, kena layan kereah saya yang mangades ni,tapi tulah,pasal tulah dia suami saya :D

p/s:: ok,so now i want to hug Ziyyad, he always make me smile whenever he is around..tak kisah la mood ribut macam mana pun..automatic lift my mood up.

p/p/s:: tapi jappp,kak maria ada kata kalau dia nak bawa Ziyyad pi kulim or alor setar,if kami kerja dia akan bawa..ok,so ada consent,tapi kena habaq la dulu sebelum pi. saya percaya pada kak maria.


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

7 comments:

Cikpid said...

oklaa die nk habaq mai dila oii..

mama rose afieq die tak habaq..die main boh jek bawak pi mana-mana..

masa kita nk amik baru habaq mai..tadi bawa afieq g jaybee sat..

amacam??ok ka org JB cakap utara??

Anasfadilah said...

cikpid::kalau taip nampak ok,tapi kena try cakap baru tau ok ke tak..hehhe,dapat A utk usaha mencuba

takpe cikpid,saya taip ok,cakap utagha kalu,mak mentua pun bantai gelak..

doa saja cikpid anak kita selamat :D

Elyn said...

ziyyad pi tido skali ke?? hmmm ptt la hati dila tak keruan!!

Anasfadilah said...

kak elyn::tulah pasal.dia gi tido sana sekali..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai.kalo aku pun tak keruan mcm ni.anak ni kalo ada kadang2 buat kita rimas, tapi bila dah tak der, yang tu paling dirindu2.

yatie chomeyl said...

kadar sulking kita hampir sama. sebab tu Allah bagi suami yg penyabar jugak utk I ehehe

Little Mama™ said...

mak ai.. kalo me memang bukan sulking je but mengamuk tak hingat dunia dah *mengucap-mengucap*