Pages

16 November 2009

*so today is monday, deal with it*

takde kena mengena dengan monday tuesday patani pataday ye...hahah

hobi..siapa ada hobi?

hobi saya menjahit,hobi suami saya pula ialah membela burung

memang saya tahu sejak dahulu suami suka membela haiwan

ada ular sawa bola (ball pyhton),ada tarantula (yes,spider yg berbulu-bulu itu,yg geliii,yucks!),ada monyet, ada sugar glider,ada cicak gecko,ada ikan dan yg terkini ialah burung pula (tapi semua ada yang dah dijual dan ada yg mati..hahahah)

to date we have 5 birds in our house (ada satu burung saya panggil dia si kuning pasal dia ialah canary)

saya sebenarnya kesian pada burung didalam sangkar (mata terlepas badan terkurung)

suppose the birds fly freely

tapi bukankah ikan yg dibela didalam akuarium juga patut dilepaskan dan bukan dikurung?

oklah..saya beralah dengan hobi barunya (sebelum burung,hobinya ialah menanam pokok,which i love...rumah cantik ada pokok)

in his defense

" nasib la abang hobi bela burung,balik rumah,tengok burung..kalau hobi main futsal,malam-malam keluar main futsal..kalau memancing..selalu keluar memancing tinggal sayang ngan ZIyyad di rumah..."

ok,ok...saya beralah..(keksklskldlkasd) <--- hilang kata-kata in defense pula..haih. i know this thing will past,he will eventually tukar hobi lagi..

membela apa saya tak tahu jangan membela benda yg tak mendatangkan faedah sudah.

oklah abang,sebagai isteri yang manja dan ingin menjadi solehah,abang bela burung-burung tu elok-elok tau...jangan kasik mati sudah

p/s:: saya nak bela kucing tapi husband tak suka kucing pula..mmmmmmm.lagipun rumah flat,mana nak bela kucing kan..hahah


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

8 comments:

lisha said...

i like cats, tapi bela bukan coz of hobby, coz i like cats. and ada 2 eko kat rumah tu cukuplah, dah cukup kecoh. tapi kucing2 tu pun biar lepas, tak masuk carrier or cages, kesian. dorang keluar masuk rumah suka hati je.

my husband, like most guys i think, hobby dia suka tukar2 ikut mood. one phase, dia collect toys and samurai paraphernalia. buat habis duit, tapi at least dia tak abiskan dengan enjoy sesuka hati. kira oklah tu.

ada phase plak, gila main painball. tu yang tak best. dia tinggalkan anak bini kat rumah, main perang sehari suntuk, pastu balik badan lenguh lebam sana sini, tak larat nak takeover tengok anak - terus tido. gila tension aku!

so, biarkan lah husband dila bela burung, at least dia tak main PAINball!

Anasfadilah said...

kaklisha::hahahah....tapi kak lisha kesian la those birds kena kurung..

tapi betul la jugak,tidak habiskan duit dgn enjoy sesuka hati

i give in jela..nanti tukar phase la tu..tengok nak bela apa plak..

ct sarah said...

salam pn dilla.

mu husband selalu kata"nasib baik hobi abang memancing kalau hobi abang mengorat macamana?"

tapi sejak dah ada kolam ni dia memancing kat kolam jelah...sampai dia sendiri dah bosan. terbaru hobi tanam cabai..tetiba terus buka ladang cabai pulak...

mintak-mintak cukuplah dua hobi tu...

Anasfadilah said...

ct:: tak yah la puan-puan..panggil dila je ok dah

hobi mengorat adalah bahaya juga tu..

bagus juga hobo tanam cabai terus buka ladang..

bila nak masak,cabai habes,petik je kat ladang,sungguh omputih.

Jiey^Mien said...

betul tu dila..
hubby jiey gile aksesori keta..
seb baik gile kete, kalo gile pompuan,lagi naya..
so acik redha je la..
:P

azzamoro said...

i nak bela cats. tp sejak ade baby husband tak kasik pulak. kitorg takde haiwan peliharaan pun. i suke yg bulu2 boleh dipeluk.. hehehe

kalau burung mcm susah lak nak peluk. tapi kalau burung kakak tua mcm best lak sebab boleh ajar cakap. hehe

Anasfadilah said...

jiey mien::uih mintak simpan la gila perempuan..ye ,ye ..kita redha je..hahah

azza:: thats my argument dgn husband,burung tak boleh peluk kucing boleh...hahha

burung kakaktua ada american grey punya RM2000 nak jual,tapi payah la nak ajar burung bercakap

dah tu pula dia punya paruh tajam,garang dan suka mematuk

bila ayam je senang,degil sangat goreng je!hahaha

Zana S said...

lama tak berkomen an di sini.. :)

pil bela burung. rasanya minggu lepas dtg rumah dia dlm 12 ekor je (mmg tetiap kali dtg, rajin ngira :p).
tapi tadiiiiiiii!!! dah mcm kedai jual burung! (siap ada date burung tu dibela kat bawah sangkar... hueheuhuehue). mau ada org dtg nak beli bhn kumuhan buat baja nnt. hahaha!