Pages

09 November 2009

*medical leave as a parent?*

tak taulah,jadi parent ni boleh tak amek cuti

semalam memang saya dan suami memang tak larat langsung

dengan berat kepala,batuk,tak cukup tido..memang tak tahu lah macam mana nak jaga Ziyyad

i know,Ziyyad adalah tanggungjawab kami

tapi kami hantar dia ke rumah kak maria barang sejam dua (to be exact 7 jam)

we need to have an interrupted sleep..a good slumber without interuption

so that we are fully energize to jaga Ziyyad malamnya

well..husband does get a couple hours of sleep

while me, im busy in the sewing room

7 NCs to be sewn..i am litterally working in autopilot mode

habis je jahit NC terus layan Miley Cyrus Hannah Montanna Movie..hahaha

Hoedown showdown dekat living room sendiri...ahhahaha

salah satu cara berehat saya ialah melayan DVD full volume,biasanya layan DVD malam-malam. volume tak leh kuat,awang kenit tido (oh,waktu ni saya belajar reading lips..miahahah.:P )

bila awang kenit tak dak sat ni boleh la sayan hoedown showdown kat living room..hahah

lepas tu semput..

p/s::autopublish post,saya byk keje hari ini..nak masuk lab..daaa :)




Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

8 comments:

Jiji said...

gilo la!!

joegrimjow said...

tgok cite tu masa lepas exam
;-)

adianiez AIDA said...

kalu la ada, kan?
aida kalu weekdays, dpt MC or cuti, anta anak2 mcm biasa umah bbsitter. bleh rehat to the max.
weekend? tak pernah lagi. kalu sakit tahap max, confirm aida call mak abah. mereka akan turun from KL.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku kalo tak sihat dan mc, x sanggup jugak nak pi antar my nuha kat umah bb sitter..entahlah nape :P

rasanya my nuha ni my teraphy kot utk sihat:P

zuraidahroli said...

kakju....

jaga kesihatan ok
jaga anak memang mencabar letih pun ada tapi bila kita tengok mereka membesar depan kita ,kita rasa puas hati
kadang-kadang tanya gak hati anak dah besar rupanya hehehe okla ceria diri makan ubat tau.....

Drama Mama said...

ha saya weekend ja post kat mak. haha. lagi best bila tido umah mak and malam tu irfan tido ngn mak! bole lena dengan aman muahahaha. jahat kan

ziyyad dah sihat ka blom ni?

Drama Mama said...

ha saya weekend ja post kat mak. haha. lagi best bila tido umah mak and malam tu irfan tido ngn mak! bole lena dengan aman muahahaha. jahat kan

ziyyad dah sihat ka blom ni?

Hanz said...

me dah kena sound ngan bos..jangan amik mc lagi..dia ingat me sengaja amik mc nak jaga anak walhal me memang sakitlah...susah nak buat bachelor bos faham coz dia ingat jadi mother ni mana2 samer...stereotype thinking yang dibawa dari old company dia dulu2...