Pages

06 November 2009

*i am only human you know*

i have only two hands

and right now im not feeling very well

with my son selesema and batuk and muntah menjelang pukul 3 pasal dia batuk sangat teruk

tak kasihan sama saya,saya tak kisah

tapi kasihankan anak saya

dia perlukan saya di waktu begini

i been pushing my limit and it nearly tear me apart

i need a holiday.

p/s:: kepala sakit bedengung ni, boleh makan paracetamol. hati sakit nak makan apa?


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

21 comments:

Cikpid said...

ermm..anak sakit ati mmg gundah..

Sy teka2 jek..adakah opis kamu x memahami bile kamu mnta cuti?

Cikpid said...
This comment has been removed by the author.
Cikpid said...
This comment has been removed by the author.
Dils said...

Kesian to both of you. Lama sangat Ziyyad batuk ni. Sudah change doctors?

Anasfadilah said...

dils:: dah 2 doktor,bagi ubat batuk pun sama jenis je..

cikpid::tekaan silap,sial cuba lagi..tapi takdak hadiah la cikpid..hehhe

Farah said...

erk..siannye ziyyad dan mama ziyyad...tryla tukar ubat plak..tunjuk balik kat dr ubat yg die bg tu tak jalan..harap2 takde apape y serius

Jiji said...

hati sakit ubatnya ngaji@!~ :p

ye ayat di atas dibawa oleh ustazah jiji

Anasfadilah said...

terima kasih ustazah jiji..akan balik ngaji nanti :)

farah::hopefully takde seriyes sangat..kita batuk pun boleh sakit kepala,anak kecik lagi lah..kesian dia :(

Anonymous said...

dila..anak i dulu pun cam ziyyad batuk teruk sampai 3 mggu..tak berkurangan..pegi doc ubat sume tak jalan...
at last pakat ngan husben jaga dia mlm2.
1st..jgn bukak kipas or aircon masa tdo, kalau dia panas kipas pakai kipas nyonya ajek.kalau kita panas tahan jer sbb nak anak sihat kan??
2nd bg dia air masak bnyk2 siang tu.
3rd mandi air suam tp pas kul 10pg...ptg lap aje badannya..jgn mandikan..dah sihat buleh ler..
insyaalah ok nnti. kena byk sabar. kalu anak sakit tak perlu tido pun kena buat gak.hehe..sbnrnya anak sihat or sakit..gemuk or kurus...pandai ke kureng sume tertakluk pd penjagaan kita...nggak perlu obat2an:-)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Jiji said...

NI iklan kebenda pulak ni@!~

tak menghormati komen box langsung@!~

Orang suruh komen dia pegi buat iklan!

Anasfadilah said...

tulah jiji..malas betul nak layan

ceh

ken said...

salam puan,
kalau tak okay gak..better terus jumpa specialist..
kadang2 klinik biasa mcm nak try n error...sampai terpaksa pi 2-3 kali..kesiankan anak terpaksa makan ubat banyak2..
kalau jumpa specialist at the 1st time terus okay...kos lebih kurang jer..
sabar ya puan.....sedangkan lidah lagi tergigit....

Anasfadilah said...

ken:: thanks. :)

Jiey Mien said...

jiey pun cuak nak masuk keje blk..
mesti akan byk dok dlm situasi yang sama ngan dila..
=(

Little Mama™ said...

iklan perkauman la kat atas tu dilla.. patut delete je

akak pun down with demam ni..

raggedyanne said...

aik, mcm pernah dengar jer dialog ni, tapi di mana yah?

kalau ziyyad batuk, phlegm, muntah & lembik (asik tido ajer/ x active), bawak gi hospital terus tau. kalau gi clinic stimes doc tak perasan. musim2 hujan ni, byk kes bronchiolitis, pneumonia, mcm2 lung infection. keep him hydrated ok? take care

si LauT Mati said...

badan yang sakit ubatnya paracetamol....hati yang sakit al quran la jawapan.....

si LauT Mati said...

sesaja nak menyelinap ke blog orang ramai untuk menjadi rakan blog....moga kita boleh jadi rakan blog.....

Anasfadilah said...
This comment has been removed by the author.
Dayah said...

be tough dilla...shukrina pun ari khamis tu dari 3.30pagi muntah tak berenti...senak perut, silap makan...anak tgh membesar...kkdg rasa lemah kita ni nak menjaga ...