Pages

06 October 2009

*yawnnn*


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!



being a parent certainly is not an easy task

tido kurang dari 5 jam sehari adalah satu perkara yang rutin bagi ibu bapa kepada cahaya mata kurang dari umur 3 tahun (apakahhh?! ayat seperti ceita dokumentari saja)

Ziyyad masih lagi diarohea,penangan ubat untuk membersihkan ususnya,tapi dr kata no need to worry

mungkin kerana sympathy effect,kami pun diarohea juga

makan je,terus nak membuang (free flow omputih kata...hahah..nah!sila bayangkan masing-masing...hahahah)

mujur ada prudentialBSN,pembayaran hospital tak perlu risau lagi .. (saya tiada syarikat yg bayar segala perubatan tu..makcik kan kontraktor je)

the first day ZIyyad kena adalah sangat menyentuh jiwa

minum susu je muntah balik,minum muntah minum muntah

sampai last saya tak mahu bagi minum pada Ziyyad,takut dia muntah

tapi dia ambil botol susu dari dalam beg susunya,dan letak dalam tangan saya, mengatakan dia memang lapar,meamng saya tidak akan lupa hari itu.

sayu sungguh hati melihat anak kecil yang tidak tahu lagi bertutur,tapi sudah tahu apa yang diinginkannya.

mau tak,perut memang kosong,semua yang diminum dan dimakan semua keluar balik

bila kita dah ada anak ni

setakat muntah,najis tu semua dah jadi mangli..kita lebih kasihan pada anak kita dan mahu dia segera sembuh

p/s::adik ipaq saya geli geleman bila kami cerita kami sedut selesema Ziyyad,saya kata "tunggulah dah kawen ada anak nanti,baru tau"

terima kasih atas doa-doa kalian yang prihatin : )

8 comments:

azzamoro said...

isk syahdu nyer part yang ziyyad amek botol letak kt tgn u tu..

hope cepat sembuh. i doakan.

Azure said...

bila anak muntah, sakit perut, jgn bagi susu dulu, bagi dia minum yakult ke, bagi good bacteria masuk dalam perut

littlemama said...

siannya ziyyad, me tahu sangat camana tuh.. masa time izzah kena early broncitis pun camtu.. minum muntah.. minum muntah.. muntah sembur macam air pili bomba pulak tu...ish

take care!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

agaknya kesan antibiotik kot..my nuha hr tu pun sama laa..lepas cirit birit tu baru ok..hope ziyyad cepat sembuh:)

Elyn said...

moga ziyyad sembuh cepat... sayu je baca die lapar sampai amik botol sendiri :(

Hanz said...

speedy recovery ziyyad..hugs to both mama & lil ziyyad..

Zuedin said...

dila kan strong lady....moga ziyyad cepat sembuh

sumijelly said...

semoga anak mu cepat sembuh.....