Pages

20 October 2009

*there's tiger prowling at my backseat*

nampak tak tiger?

itu Ziyyad punya tiger

dalam umah ada the whole safari..

Ziyyad can distinguish mana tiger,lion,elephant,giraffe semua

cuma dia sebut tak berapa reti

kalau kita cakap

"Ziyyad,mana tiger?,mama nak tiger.."

nanti dia tekedek-kedek cari tiger bagi kat saya..

cuteness!

itu rupa backseat kereta saya..dah ada anak ni,itulah rupanya,hahaha

dengan fish mobile la,dengan soft toy la..macam-macam

tak larat nak kemas,kemas sepah kemas sepah

talking about Ziyyad,hari itu dia demam

rupanya first molar nak tumbuh

rasanya ada lagi satu incoming,tang cuspid

to date ZIyyad ada 9 1/2 gigi...(1/2 tu cuspid,dah dapat rasa dgn jari bawah gusi dia)


::carta gigi Ziyyad::

bila gigi dah banyak,saya jaga gigi dia elok-elok,bersihkan gigi semua..sayang gigi kalau tak jaga

pasal saya tak pernah ada gigi cantik,gigi saya jarang-jarang,kawan-kawan sekolah selalu ketawa

tapi kawan-kawan yg ejek ai,ai kawen dulu tauu...HaHahaHAahha..now who get the last laugh?

p/s:: ................

16 comments:

Elyn said...

sama je rupe backseat kite ye dilla!! hahaha sepah ya hamat kalo u tgk aii nyer.

hmm byk tul gigi ziyyad dah kuar ye??

yaya said...

kereta i pun sama jek rupa bersepahnya....

Cikpid said...

kete aku lagi bersepah dr ni dila oii..hahaha..sialp2 rimau btol pon ade terselit dlm tu punye bersepahnye

Anasfadilah said...

cikpid::rimau betul?hahahah!

kak elyn::banyak tak banyak la..kalau dia gigit,memang berbekas gigi

yaya::dah ada anak,kete pun rupanya macam apa je..hahah

Farah said...

dila...org kate gigi jarang2 ni cerdik ekekeke

azzamoro said...

banyak dah gigi ziyyad. lagi banyak dari gigi airyll..:)

Ely Hasrul said...

wahh sepah gini sami leh juin ziyyad. comel ziyyad suka binatang

Anasfadilah said...

ely::join sepah memang kegemaran Ziyyad la tu..hahaha

eiNa said...

dila.. cane nak buat bagi Aira suka gosok gigi eih? me sll problem nak gosok gigi Aira nih..

Anasfadilah said...

eina:: saya gosokkan gigi Ziyyad,tapi masih pakai yang berus masuk kat jari tu,berus slicone rasanya..saya gosok gigi Ziyyad secara paksa..hahha

memang ZIyyad tak suka,tapi saya gosok gak

kadang-kadang amek towel bersih tu basahkan sikit,and bersihkan gigi dia

tak pakai ubat gigi apa pun lagi lah..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku punya lagik sepah aku rasa..hiks..

best nyer buat carta gigi ziyyad..harus ada satu utk nuha..dier dah ada 15 btg..hiks

Jiji said...

Boleh tak anak aku pompan aku nak kasi dia main mainan binatang jugak instead of barbie doll?

p/s: Ziyyad nanti main dgn anis buat zoo ye.

Anasfadilah said...

jiji::boleh,tak salah pun..binaang ni universal

buat zoo apa,buat safari terus la best anis...luas sikit..hehehe

mamarempit said...

jgn gosok gigi dia ngn brus gigi tau...gosok dengan towel / kain yg lembut..sbb nanti gigi dia cepat rosak...kalo guna berus...gusi boleh cedera...

Anasfadilah said...

mamrempit::thank you for the tips :D

rina said...

fatin baru ada 2 gigi bawah yg cinonet..2 gigi atas yg besar mcm gigi rabbit..pastu baru ni kuar 2 lagi upper lateral incisor.
pastu semlm nampak first molar dia dah bengkak..jgn la demam ye anakku.
huhu dila...toksah malu toksah segan, keta kami pon sepah mcm tu jugak!