Pages

28 October 2009

*success*

sebelum pergi kerja pagi tadi sempat layan MHI

saya tertarik dengan kata-kata seorang pensyarah UITM ni

" biasanya kejayaan itu diukur dengan benda yang kita dapat lihat,seperti kereta yang di pandu,rumah yang didiami, ini semua kejayaan superficial

kejayaan sebenar ialah bilamana kita perbaiki diri kita setiap hari

hari ini lebih elok dari sebelumnya

seperti contoh,seseorang yang mengabdikan diri pada kerja-kerja amal,memag kita tidak nampak kejayaannya secara superficial, tapi dia berjaya untuk memperbaiki hidup orang lain..dan itulah kejayaan sebebnarnya "

p/s:: tepuk dada :)


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

7 comments:

Elyn said...

akak pun tengah tepuk dada!!

Farah said...

saya nak tepuk dada jugak!

Lea Shmea said...

lps tepuk dada nk buat apa? haha.

Anasfadilah said...

lea::tepuk tanya anya diri sendiri,adakah kita berjaya hari ini :D

ct sarah said...

kadang-kadang kejayaan diukur melalui penat lelah kita untuk mencapai kejayaan tersebut. Biar bukan harta benda jadi ukurun namun kalau ianya hasil titik peluh kita untuk menjadi lebih berjaya pada hari esok itu lebih maniskan?

Little Mama™ said...

erti kejayaan tu hanya kita sendiri yang tentukan based on matlamat asal.. kalau matlamat nak pegi melancong free, pakai beemer, spend puluh ribu ringgit shopping.. dah dapat suma tu baru dia rasa berjaya.. kalau matlamat nak bantu sesama manusia.. dah bejaya bantu sudah pasti dia rasa seronok sebab dah berjaya..

*tiap hari kena tepuk dahi supaya matlamat dicapai...he..he*

joegrimjow said...

jom jadi berjaya
eh
org yg berjaya