Pages

02 October 2009

*MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest*

ziyyadinred1

Izzul Ziyyad Bin Anas

28th July 2008

siapa tak kenal Ziyyad angkat tangan..(ceh,poyo betul maknye ZIyyad neh)

stroller, benda yang paling mengujakan semasa mengandungkan ZIyyad

bila pergi department baby kat shopping complex,saya suka perati stroller orang

macam best jek pakai stroller mahal..(hahaha,keji,i know)

so oleh kerana saya bakal melahirkan cucu sulung dalam keluarga

saya menggunakan privilege yang ada untuk mengepau nenek dan atuk Ziyyad..hahaha (lagi sekali, keji..i know)

saya menggunakan Peg Prego Pliko travel system

alasan:: boleh attach car seat sekali atas sroller..canggih kan?

pengalaman menggunakan Peg Prego Pliko P3 travel system ::

the car seat cum baby carrier are wayyyy heavy..kalau omputih tu lain cerita la,depa besaq-besaq, kita asian petite je (adakah saya petite?besar gadang macam gajah lagi ada)

tapi kalau saya yang besar gadang pun kata berat,memang berat jugaklah car seat tu

Tapi the stroller i really love the most

in a jiffy je utk set up stroller tu,sebelah tangan pun boleh

bila lipat, dia lipat macam payung..memang senang la

boleh tahan ringan juga,ok lah..sape biasa angkat beg golf tu,ringan lagi stroller ni

handle dia adalah height adjustable,kalau orang tinggi, kita boleh ubah ketinggian handle stroller

bottle tray juga boleh ditanggalkan kalau tak mahu pakai

part yang paling penting saya rasa ialah compartment penyimpanan barang

campartment untuk stroller Ziyyad ni,besar dan ample,tapi tulah,probelm sikit kalau nak masukkan beg diaper dia,nak digantung pada handle,semak..so kena tonyoh-tonyoh jugak la nak masukkan barang kat compartment barang tu

stroller ni juga ada brake kat wheel dia,so tak risau stroller to meluncur ke apa masa korang sibuk shopping..hahaha!

the harness adalah 5 point harness,maknanya walaupun Ziyyad di harness, tapi masih bebas untuk begerak dan melasak and watnots dalam stroller

canopy untuk stroller ni boleh tutup habes sampai ke bottle tray,if let say hujan ke apa,tak kena ke anak la macam tu

dan stroller in muat dalam boot kereta kenari saya!wehoo!

dan juga stroller ni digunakan sejak Ziyyad baby sampai sekarang ni..jadi satu stroller ni jelah sejak beliau (??!) lahir :D *thumbs up*

antara tips pada para ibu bapa yang ingin beli stroller ::

stroller1click to get a bigger image :)

kebaikan menggunakan stroller ::

mempunyai stroller memudahkan kita untuk membawa anak yang masih tidak tahu berjalan

kalau kita berjalan-jalan,senang anak nak tido dalam tu

kalau pakai baby carrier,kita cepat letih/lenguh..tapi ikut suka hangpa la,takde sape larang..ikut sesuai masing-masing (dah,jgn tuduh saya anti baby wearing plak..miahaha)

time kita makan,dia duk je dalam stroller,senang kita nak makan..hahah

stroller juga bagus untuk jadi tempat sangkut beg-beg shopping..kiranya multi task la ,bawa anak sekali bawak beg shopping gitu (ramai jek buat macam ni,jangan tipu diri sendiri,tipu dosa)

a contest brought to u by

many thanks to

and

p/s:: tak tau boleh menang lagi ke dak..harapan tak terlalu tinggi untuk ini,kalau menang ALhamdulillah,tak menang,cuba lagi lain kali :)

6 comments:

karipapsayur said...

jom join "MANGSA BULI CONTEST" di blog I !! Tarikh tamat 19th Oct 09 http://karipapsayur.blogspot.com

Farah said...

haha kebaikan stroller yang last tu saya mmg stuju sangat2..kadang2 takde baby dlm tu tp penuh ngan brg shopping hahaha..

gud lak mama ziyyad!

Anas Iswari said...

Izzul Ziyyad masuk hospital kelmarin ptg, di sahkan ada jangkitan kuman pada usus. dari nursery lg dah muntah sebyk 6 kali, di rumah 3 kali dan dlm hospital 4 kali kelmarin. x dpt mkn apa2 pun.. semua muntah balik.. harap semua dpt doa kan Ziyyad cepat sembuh.. tq

I'm a mum:Sue: said...

aku ingat nak beli yang graco bila harris besar sket..=)

littlemama said...

ziyyad sakit? harap cepat sembuh.. kemungkinan kena jangkitan rotavirus kalau muntah2 mcm tu.. atau pun akibat kahak (izzah pernah kena sedut kahak sebab lepas minum je muntah).

me doakan ziyyad has a speedy recovery.. for budak kecik yg pegi nurseri camni it's good to bagi bekal makanan dari rumah.

ziyyad, cepat sembuh!

Asmahani said...

hi mama ziyyad,

i like the part yg " mengepau nenek dan atuk krn bakal melahirkan cucu sulung dalam keluarga.." hahaha.. i did too, i requested a complete baby cot set from them, siap yang boleh convert to junior bed lagi.. hahaa..

semoga ziyyad cepat sembuh.. minum air banyak2 tau..