Pages

13 October 2009

*jangan kau bawak mulut longkang kau tu ke mari*

yesterday a neighbor came to my mom in law house

and she told us a cerita,and it sound like tis

" ada orang habaq, maksu yah (nursery owner) kata Anas (my ever so darling husband) selalu pi mai pi mai nursery tengok Ziyyad, macam tak percaya kat kami (nursery) nak jaga anak dia ,

dila jangan pi bagitau Anas plak na..nanti jadi apa pula adik beradik"

and my mum said apa tau

" sekarang tak usah pikiaq nursery ke apa,semua dah berlalu,pikiaq la ni saja"

see my mum in law rocks! hehehe

and i ask the makcik " sapa yang bawak cerita ni makcik?"

and the makcik said "adalah orang"

adalah orang itu lah mulut macam longkang!

nak pecah belahkan adik beradik saudara mara, ingat membawa fitnah aka gossip murah itu berdosa besar

and to all ladies who read this

jangan cepat percaya cerita orang (kalau dari ur best friend or ur mother or sister its find to believe)

kalau cerita dari kawan yang kadang-kadang kawan tu tak payah la pecaya sangat

ntah betul ntah tak penceritaan dia

p/s::jangan bawak mulut longkang kehulur kehilir...


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

5 comments:

Cikpid said...

mnyampah laa ade org camni..suke jg tepi kain org..

dh tu boleh plak sound jgn cakap kat laki kita..ewah...dh pandai bw citer takut plak..

littlemama said...

betul la..mulut longkang tu

Jiji said...

Aku la,, akan ku cari orang yg cerita tu, pastu kasi sedekah sket.. MAUHAAH@!~

Ely Hasrul said...

hahah sbb mulut longkang cmnih la smpai skang mak mentua aku xsuka kat aku..

sukati lah..yg penting ziyyad hepi

Anasfadilah said...

ely:: say no to orang mulut longkang! hahaha