Pages

26 October 2009

*eyeliner*

ntah kenapa rasa macam nak pakai eyeliner (celak gitu bahasa melayunya)

hari jumaat pergi ke watson,cari pensel eyeliner murah-murah

tapi tak jadi beli (pakai pencil la dulu,dah terer kang pakai liquid pulok)

balik umah singgah kedai stationary depan umah,beli manila kad (manila kad sekrang nipis ya ampun..macam paper biasa je)

kedai stationary tu saya suka sangat,selalu beli benang juga di situ

lepas tu terjumpa eyeliner murah sangat,RM 1.50

terus la beli kan..berapa RM sangat pon (pasal baru nak mengada pakai eyeliner..jadi kita beli yg ni dulu, buat praktis)

so balik rumah,gigih google cara macam mana nak apply menatang eyeliner ni

saya tanya husband

"abang,dila nak pakai eyeliner boleh?"

husband tanya balik

"eyeliner?"

"celak lah abang..boleh tak dila nak pakai?" balas saya

"oooooo..pakai la" husband kata

jadinya masa tengah praktis tu saya tanya husband saya tentang aplikasi (??) eyeliner saya tu

"abang, ok tak?" (sambil kedip-kedip mata)

"cantikkk..." kata husband bersahaja

jadinya, hari ini ke opis pakai eyeliner

tapi tadi dah tergenyeh mata sebelah kiri

dah tanggal dah pun sebelh kiri punya eyeliner

RM1.50 punya eyeliner kejap aje la pun kan tahannya.....hahahhaha

p/s:: terlupa pakai eyeliner,tu yang tergenyeh tu... :p



Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

20 comments:

ms ct said...

salam...

mekap yang saya suka pakai eyeliner...sebab..mata saya akan jadi besar bila saya pakai....saya pakai brand silkygirl yang jenis pulas-pulas tu...tak payah nak asah-asah...

Cikpid said...

gmbr mata ber eyeliner please...

hehehe

Farah said...

hehe mula2 pakai mmg gitu..terngenyeh mata..nnt lama2 dah biasa la tu..

Putra Mama said...

toksah la try pki hat liquid tu.. pki pensel sudah sbb satgi habih lekat hitam2 kat muka ziyyad.. mak nak melawa punya pasai.. (pernah terjd kat fawzan).. ;)

Anasfadilah said...

cikpid::tak payah la,ai malu lah..tak cantik pon.

ms ct:: nampak hari tu,tapi tunggu dulu,kasi hat pensil cap ayam ni habes baru beli len

farah::im inspired by you tau...cantik jek mata kaler-kaler :)

putra mama:: kira pengalaman sendiri la ek..heheh..mak nak melawa anak hitam..kihkihkih

mamarempit said...

alah bisa tegal biase....saye pon tk reti pakai tu sume...ade beli...tp simpan je...:P

Jiji said...

Dulu rajin pakai eyeliner.. ala ala gothic ko!

Anasfadilah said...

jiji::ko memang gothic chic :)

mamrempit::lagi best...beli pehtu simpan..hahaha

Lea Shmea said...

wow tak pernah jumpa eyeliner sebegitu murah. hehe.

Anasfadilah said...

lea shmea::eyeliner cap ayam je buat praktis...hahaha..murah gile,macam beli pensel ada gambar heelo kitty..hahaha

nelcyndana said...

ha..ha.. semangat pakai eyeliner yer... skrg bole beli eyeliner kat kedai stationery ke...?

Anasfadilah said...

nelcyndana::kedai tu mostluy jual stationary..dia bukan kedai runcit juga..tapi adalah jug jual bedak2,beg2,handphone strap,hair accesories,baju hujan..biskut pun ada jugak dia jual dan penyapu dan banyak lagi!

saya suka!

p/s::sekarang semangat,kita tengok esok plak..takut hangat2 taik ayam je saya ni

Elyn said...

dila.... eyeliner murah n bgs cap silkygirl. tak pun avon mmg besh. tak yah asah2.

nasihat akak jgn pakai yg murah sgt dan takde brand sebab aritu adik akak yg gatai pi beli MAC downtown.

mata die bengkak bile dah setengah hari. teruk bengkak macam kene tumbuk je tau dila. so berhati2....

Anasfadilah said...

kak elyn:; bengkak?! on noes..thank you for the reminder :)

lin said...

sya suke eyeliner!!! this is 'must item' in my makeup list.haha..i love eyeliner avon..mmg murah tapi bestttt!!!!

Ms Lola said...

ala,.. yg mahal pun (yg waterproof sekalipun), hilang jugak kalau gonyoh. nak2 yg dekat ngan hidung tu. eh, ke yg i beli ni pun kategori murah?

Little Mama™ said...

me now pakai silky girl je.. cantik dan murah.. dulu pakai gak branded2 tapi sekarang ni tak kosa dah.. silky girl punya barang kualiti bagus dan yang penting murah.

MaMaSyAzA said...

avon baru kluar product baru...2 jenis eyeliner kaler biru..cantik...akak ada beli satu..baru ni kluar lak mascara warna biru gelap n hijau..mengancam youuuuuu

Anasfadilah said...

lin:: eh ramai promot avonla,nanti nak try la..selalu browse katalog je suka tengok macam2 benda dalam tu...hahaha

ms lola:: hi ms lola! :D

kak ros:: tulah hari tu nak beli silky girl ,tapi hitam takdak ada kaler biru..

mamsyaza::will do try avon punya..mascara hijau?wahhh!

Ely Hasrul said...

ahhaha part tenyeh mata tuh selalu tuh.. dulu kan masa start nk pakai aku pon sebok la beli. siap beli kt bodyshop bape ntah time tu xmahal tapi xdek le murah
dlm 40 lebeh kot. tapi kan punye la jimatt smpai skang ade lagik walaupn dh pendek hahaha sungguh jimat..