Pages

15 October 2009

*360*

korang ada tonton tv3 tak last night, 360?

isu pasal anak di taska

korang tahu tak orang indon(esia , eh im trying to be polite here k..hahah) , tak boleh jad pengasuh?

mak su yah habaq kat kami (mak su yah owner taska and tadika)

taska dan tadika pun tak boleh under one roof,kene separate macam Taska Amal Pintar kelolaan Mak su yah

semua pengasuh kena ada sijil asuhan dan berdaftar dengan JKM

bangunan yang nak dijadikan taska atau tadika mesti ada kompoun (yard la bahasa omputih nye,atau bahasa lainnya tanah lapang )

kalau taska tu takde tanah kompuan memang tak boleh buat taska

did i tell u,taska mak su yang adalah rumah banglo siap kompoun..

Taska mak su yah ok semua,tapi Ziyyad yang tak serasi di situ,barangkali dibuli budak lain

please parent,spend some time to mengintip,skodeng kalau hantar anak ke taska,buat lawatan terkejut pun takpe

intip sikit taska anak-anak yang dihantar tu

tanya sijil JKM semua ada ke tak ada,pengasuh ada sijil kelayakan ke tak

kalau korang ada aduan pasal taska sila telefon

TALIAN NUR : 15999 (cepat simpan dalam hp korang ye..heheh)

bak kata Majidol

“Jangan nanti baru nak tengadah”

 

p/s:: i love my son?do you?

14 comments:

Elyn said...

tak sempat tgk la dyla.....

owh br tau ptt nyer setiap taska kene camtu ek..... ok2 nnt kalo terpaksa cr taska akak ikut cara dila!! btw tq :D

precious innocent said...

dila dpt tangkap x nama taska wanita btudung tu? dia area rumah akak tu, tp xtau exact location.. akak nak kene recce nie.. huhu

-mama emma®-

eiNa said...

dilla.. sya pun amik no talian tu sbb nak anta msg psl taska Aira dulu yg kena geget smpai 6 bekas tu.. smpai skang masih geram kat taska tu.. biar derang kena spot check baru padan muka!!! dah la amik pekeja Indo

lin said...

sya baru je abis tulis psl ni kt blog..tak sangka dilla dh tulis dlu.hehe

Cikpid said...

ade tgk 360 smlm..sbb topik sgt menarik..

takotnye kalo anak kene tampar2 di nursery..

pengasuh ni kene super duper kesabaran...

aNnAsUeJiE said...

ala,tak sempat tgk smlm. nak dload la nnt.
bagus jgk intai2 sket kat taska tu.
tp i ni..i takut i yg tersentap tgk budak2 tu. huhu!

Jiji said...

i love your son too! :P

Obefiend Weiland said...

tengok gak sikit. ada taska tu baby letak sebelah dapur je

ahai bahaya sungguh

Anasfadilah said...

kak elyn:: jadi ibu bapa kita kena cerewet,macam kata kak ros and jiji..cek thorougly..tak kisah la kalau pengasuh kata kita cerewet tahap dewa sekalipun,kita nak the best untuk anak kita kan?

kak emma:: tak sure la,dia dah blur the pic,tapi kawasan kota damansara la..bangunan kaler hijau,koner lot rasanya

eina:: repot jgn tak repot,tapi mak su yah coter,bebudak memang gitu,gigit tu macam normal la kalau duduk di taska

lin::ini autopublish post,lepas citer 260 terus taip :) gigih tak i..hahaha

cikpid::kita pun kadang2 geram dgn anak,inikan pula pengasuh tu..kalau dapat tau pengasuh tampar anak kita,kita carik pengasuh tu kasik penampo jepun 2 kali..rasakan!

annasujie:: memang kena skodeng gak,sentap memang ada sikit la,tapi hati kena kuat,untuk keselamatan anak kita juga kan?hehehe

Jiji:: ceh..hahahah!

abng effi:: yup,taska tu tak sah pun,takde sijil semua.

nadnye said...

huhu... hantar taska masalah .. duduk ngan bibik masalah..
hantar kat baby sitter pun masalah..

kene duduk jaga anak sendiri baru hilang masalah..:>
macam2 sekarang nie..

Jiey^Mien said...

Rugi betul terlepas episode neh..
*sigh*
nk tgk kupasan Mazidul.. Huhuhu..

kinna said...

aiseh, tak tgk lak..
even kalo tak penuhi spec yg ditetapkan pon, kalo dh takde choice, kene gak tggl anak kt taska tu..cuma yg penting, byk2 tawakkal kt Allah je..bkn pengasuh yg 'jaga' anak kita, tp Allah..

Anasfadilah said...

kinna:: tapi saya percaya kita kena usaha cari

tawakkal ye,usaha kena juga

tawakkal tanpa usaha pun tak boleh.

Hanz said...

my son's taska berdaftar tapi lately employ indon..malas nak bising2 coz diaorang slalu pekerja berenti..but owner jaga jugak budak2..ada jugak hiccups but have to bear with it...hai..entahlah!