Pages

30 September 2009

*report day 2*


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

day 2

Ziyyad nanges sekejap waktu dia dihantar ke nurseri

tapi sekejap jelah,lepas tu mula bermain seperti biasa

tapi tulah,setiap kali diambil pulang waktu petangnya,saya berasa sayu campur kasihan menatap wajah kecil Ziyyad

bila diambil sahaja dari tangan Cikgu (pengasuh) ,dia terus wave and say "bye-bye"

nampak benar,ketaksabaran untuk pulang ke rumah

tentang Mary Kay. dia masih lagi tidak mengetahui ZIyyad tak akan lagi di hantar kepadanya

oleh kerana Mary Kay dan Mak Su tu adalah saudara sepusat sepusing juga

jadi En.Anas tidak mahu hubungan saudara menjadi keruh (ada sebab,tapi hal saudara-mara tak usah di hebahkan sangat disini)

antara perbualan mereka ialah

E.A :: ni Mary Kay, sabtu ahad saya ngan dila dah nak kena keja lebih masa..jadi tak dapat hantar Ziyyad

M.K :: takpa, Mary Kay boleh jaga. Ziyyad dah besar...kalau Mary Kay nak pegi mana-mana boleh bawa dia (Ziyyad) sekali,takpun boleh tinggal kat si anu (nama dirahsiakan) atau si anu (nama dirahsiakan jugak)

jadinya,En.Anas tengah memikirkan apa pula nak bagitau Mary Kay nanti

saya kata,straight to ampang point je la abang,senang..tak susah pikir-pikir nak putaq alam

tapi tulah,En.Anas tak mahu sakitkan hati sape-sape

itu pasal sampai la, mary kay tak dak tau apa pun.

bagus kan mary kay, tinggai anak saya kat orang len..dan dia pergi kemana waAllahualam..

hujung bulan dia dapat gaji,yg jaganya orang len..

ini dinamakan ekonomi! hahahaha

ntah la..urusan Mary Kay,husband yang uruskan..saya sudah tidak mahu fikir

p/s:: saya rindu Ziyyad :(


5 comments:

Cikpid said...

what??tinggal pada si anu dan si anu..amboih..mcm ni pon boleh??

kalo sy kan..sy akan cakap camni??

"pn mary kay..ziyyad skang sudah 1 tahun..maka kami akan antar ziyyad di nursery kerana kami mau ziyyad dpt belajar n mingle around dgn kanak2 sebaya die..

Sy sgt menghargai jasa baik pn mary kay yg mnjaga ziyyad dgn baik selama ni..harap akak tak terasa ati..kami x antar kat akak bukan sbb akak x bgs ke ape ke..akak mmg baik n kami hargai sgt2..cume tulaa..kalo kat nursery die dpt belajar"

cewah..siap aku buat ayat kan main ag

lps tu jgn lupe bg saguhati seperti hamper atau ape2 laa..

Jiji said...

betul str8 to ampang point. Tak perlu rasa serba salah. Tak perlu fikir sakit hati ke apa ke. be rasional. kata ziyyad perlu bergaul dengan budak budak umur ni.

Dils said...

yups, yups. Straight to the point. Tapi kalo dah nak terasa tu, terasa la kan. Part-part tu. Tahan je la. Hehe.

rina said...

kalau str8 tu ampang point, terus la lajak depan lg dtg raya rumah saya :).
saya setuju dgn cikpid n jiji, ziyyad mmg dah sesuai hantar ke nursery so that dia dpt bergaul ngan rakan sebaya. takyah explain lebih2..kang tersalah ckp, dr dia tak terasa hati, terus dia terasa. just say thanks and u are done!
remember..you are the client, she is the service provider.

Nadiah Sidek said...

ssh juga ye nk menjaga hati org (erk..knp ye kita je yg kena jaga hati org sedangkn org tak jaga hati kita..?)