Pages

29 September 2009

*report day 1*


Chomel Nursing Cover

DSLR strap slipcover!RM15 only!

semalam tidak ke ofis,kerana mendaftarkan Ziyyad ke taska Amal Pintar (taska milik mak su Yah,adik beradik jugeklah org utagha kata)

risau?TATAP! walau adik beradik..

Ziyyad meamng ok dengan orang lain,masa maksu Yah ambil Ziyyad dari saya,Ziyyad tak toleh belakang pun

pasal,masa kami hantar dia pada waktu main bebudak tu

so,Ziyyad excited nak join group bebudak ni semua

saya intai dia kat luar melalui tingkap,seronok dan leka bermain

baguslah kata hati kecik saya,yg sememangnye kecik sejak semalam

masa tengahhari pula,Anis (adik ipaq) pi tengok Ziyyad,kebetulan mak su Yah ada buat kelas fardhu ain untuk bebudak tadika juga

Anis,lepas hantar Iz (anak menakan yg suka bakugan,dulu ben10) , Anis pi tengok Ziyyad

kata Anis,Ziyyad nanges sekejap,pasal tiba2 tersedar mama and babah dah takde,tapi kejap je nanges

lepas tu ok. (dalam hati dah "fuhhhh lega aih")

tapi masa kami datang nak ambil Ziyyad pukul 5.30pm lebih sikit

saya intai dulu Ziyyad ikut tingkap. Mak su Yah dah perasan saya,dia kata Ziyyad duk meronda satu rumah (yelah,baru dapat P..meronda la awang tu)

masa duk intai tu, Ziyyad nampak saya kat tingkap, terus nanges macam tak jumpa punya lama

alahaiii,sedih plak tengok Ziyyad nanges macam apa je..terus mak su Yah dukung dia,hand Ziyyad over kat saya plak

terus plak kata bye-bye (vocab yg paling jelas bunyinya) kat Mak su Yah..wahh! rindu sangat kat mama dan babahnye ye Ziyyad.. i miss u too son!

Taska/Tadika Amal Pintar, sewa 2 buat rumah banglo, satu rumah untuk tadika satu lagi untuk Taska,tak risau bebudak besaq pi buli hat adik2 kecik ni

dan taska ni mengambil baby seawal 2 bulan untuk bayaran RM270 sebulan

siap makan,tido,main sampai lebam cuma nya tak cuci baju je

baju,bawa balik sendiri cuci

kami tak bagitau Mary Kay lagi..hahahaha..kami memang sengal

taklah,memang nak bagitau,tapi ada je halangan masa nak bagitau tu,tak yah la elobarate kat sini..buang karen jek..kahkahakhak

day 1: Ziyyad ok. And i have to write Ziyyad's name on all his belongings..gila ah,rasa macam duk kat asrama dulu-dulu...hahahah

4 comments:

precious innocent said...

tgh memikir camne nasib ryan masa dia dok kat taska nnt.. hmm.. tp bilakan akan tibanya saat ittew???

-mama emma®-

Jiji said...

Dilod pesan sama penjaga tu dalam Every 2 hrs cuci tangan kaki ziyyad tau. Ko goreng la kata kulit sensitif ka apa kaa .. dr suruh kaa..pasal kulit kering ka

Ni budak tgh pandai berjalan ni pastu bersosial lagi boleh kurangkan HFMD .

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah dah masuk sekolah dah awang kenit tu :)

bila la nak antar nuha masuk sekolah jugak ni..

littlemama said...

izzah pun sejak awal masuk sekolah sampai sekarang pun time balik je tunggu depan grill

nampak je mama dulu2 dia menangis la.. sekarang ni melompat2.. senyum2 pastu siap goncang grill suruh bukak... rindu kat mama + tak sabar nak balik

kesian gak tapi rasa best juga tengok anak gembira tengok muka kita ni... rasa disayangi gitu..he..he