Pages

11 September 2009

*macaroon*


picture source : Google

clockwise : candied apple, macaroon, pavlova

semua salah mamat ni


boleh tengok citer Chef at Home di Asean Food Channel 702,tiap-tiap hari :P

husband selalu kata kat saya

"sayang tengok cerita masak-masak,tapi tak pernah buat masak pun"

saya kata *defensive mood on*

"belilah oven boleh la masak macam dia"

alasaannnn mu lah dila..hahaha


p/s:: Pavlova tu boleh je buat, provided kalau ada oven la..heheh SINI ada resipi pavlova,kot raya nak try buat Pavlova ke apa kan..hehehe

7 comments:

Jiji said...

pavlova TGiF ada kot!

Cikpid said...

weeewiit..lupe plk nk join contest ni..dh join dh..sile pilih saya..cewah

Cikpid said...

eh..slh ltk komen..patut komen ni utk entry yg atas tu..hahahha

lisha said...

pavlova ada kat alexis. dari sehari ke sehari nak gi try, tak pegi2 gak. rasanya husband takmo bawak sebab takmo sabotage 'diet' bini dia kot. *diet lah sangat*

macaroon ni satu hal. dari last week mengidam nak try. mana nak cari ntah ... try google, kata kat bakerzin ada, tapi nanti sabtu ni gi one utama tngk ada ke tak. kalau ada kak lisha update for you. nak beli, pos kan pun mungkin boleh tapi tak tau tahan ke tak.. hehhe. try buat sendiri. FAIL!

Anasfadilah said...

kak lisha::takpe tak perlu pos,raya ke3 InsyaAllah balik Kl,kalau ada di bakerzin..wah!best tu..thanks :)

Jiji::TgiF ada..wah!kenapa takde blogger yang snap gambar makan pavlova di TGiF ye..hahahah

babyelle said...

dila, aku pun sooke tgk AFC. berangan nk msk mcm chef2 tu.. huhu...
*suke tgk nigella bites! nampak sedapp+nigella tu really pretty.. hehe

lisha said...

update : bakerzin da takde kat KL. apparently the owners kat singapore tak sebulu ngan partners kat kl. bodo gila punah harapan aku nak cari macaroon. anyway, read somewhere that bateel ada jual so i will try to find them there. will keep you posted, heh.