Pages

09 September 2009

*cutting mat*

i did found cheap cutting mat for my quilt project

i found it at a stationary shop (saya beli di Young One,bayan baru berhamoiran sunshine bayan baru)

basically cutting mat ni digunakan untuk potong memotong (be it paper atau fabric) supaya tak calar pemukaan meja kita

kalau nak beli brand Olfa tu memang mahal la kalau size macam saya ni..

ada jual kat queensbay,di Q gallery (harga satu RM80 atau RM90 macam tu lah)

yang saya jumpa ni RM46 saja (self jealing mat juga tau ni,tapi maybe satu side jelah ada grid,and grid dia dlm cm je,tapi tak kisah la...)

nanti nak cari ruler pula,quilter's ruler tu

brand olfa tu kat mesia sampai RM70+ mahal betul (masa ni saya rasa macam nak duduk US je..hahaha..)

takpelah pakai je lah ruler biasa tu dulu :)

buku kat atas tu saya beli di Seni Z

tu je nak bagitau,sekian terima kasih

p/s::ada sesapa nak letgo quilts ruler dia,bagitau ye..

p/p/s:: kalau semua nak brand olfa memang tak mampu la saya


Chomel Nursing Cover

4 comments:

kakZana said...

Salam Erni... wah, dah mula buat projek dah... semangat sungguh... akak harap buku-buku tu dpt membantu Erni dlm menjana idea & barang-barang jahitan yg kreatif & canggih.. oh kalau nak carik quilt ruler tu cuba carik kedai stationery yg jual barang-barang untuk arkitek sebab arkitek pakai jugak self healing mat, rotary cutter & quilt ruler tu... (itu menurut kata abang akak yg mmg grad dlm field arkitek).. semoga makin murah rezeki...amin..

Nadiah Sidek said...

mai duk US nih..nnt dh siap beli mcm2...semuanya dh lengkap, blh blk semula ke m'sia. nnt jgn sedih2 lak tak dpt blk raya kat m'sia. ngee..

Syafazaliza said...

salam..
kat Young Ones Byn Baru pun ada jual cutting mat ni ye..?
rm46 tu size besar mana..?
lg satu kedai Qgalery kat QB tu tingkat berapa..?
thanks in advanced..

Anasfadilah said...

syafazaliza::size A3 (18 x 24 inci)

Q gallery tingkat 2 (turun dari GSC) wing yg ada spa ikan tu . sebelah kedai Q gallery ada kedai kait. kedai dia kecil saja,tap saya kalau masuk situ..rambang mata la jawabnya

nadiah:: duk kejap je la,pastu raya balik la mesia..hehehe..raya tahun ni tak balik ke?

kak zana::mana pula saya nak cari kedai arkitek kat penang ni kak zana..hehehe..thank you for the info and also the doa :D