Pages

05 September 2009

*Craftastic Tutorial:how to make a magnetic notice board*

::tujuan beli frame ni kunun nak buat collage gambar Ziyyad,hampeh je..tak jadi pun::

::saya tak perasan di jari ada epoxy glue,lepas tu selak rambut..nah! sekarang rambut saya ada epoxy glue..GAH!..memang kena guna dua2 tu dan kuantiti mesti sama..baca tentang Epoxy::


::make sure its Tin/besi not aluminium sheet ye::














itu sahaja Tutorial saya yg tak seberapanya ini

dan selepas sahur,sementara nak tunggu azan Subuh,saya try buat Quilting,ini first time! ( TAK PERLU KOMEN :: SEPATUTNYA MASA NAK TUNGGU SUBUH,BACA LA QURAN KE SOLAT SUNAT KE..tak perlu komen gini...saya bukan budak-budak :P..harus la semua caps..hambik)



sekian terima kasih

p/s:: memberi ilmu juga ibadah



Chomel Nursing Cover

10 comments:

Ms. TaroAthirah said...

bagus nye. rajin. adik beli je kat stationery. hahaha

Aku Bukan Bidadari said...

wah hebat

MAMAFAWWAZ said...

wah..dila...nak try cuba gaklah..heheh saya pun sementara nak tgu subuh..saya tulis blog..ataupun surf internet..hehehe....

raggedyanne said...

hihi, i like what u wrote in caps tu!

Obefiend said...

nice tuts

now all i have to do is find the time!

okinokiyo said...

i suka fabric tu jugak..eh i pun lepas sahur menjahit.pastu baru sedar diri tadi..pesal xbaca quran lak hahaha ampeh betul diri sendiri ni

littlemama said...

kreatif dila ni ye.. rotary cutter.. akak baru oder last week one set with cutting map/ruler.. esok sampai kot...senang le nak potong kain yeha!

Alviana said...

what a great tutorial.
beautifully done.
Love the fabric that u use :)

Anasfadilah said...

tira:: beli tak cantik,buat sendiri lebih puas hati :)

tiara::terima kasih, :D

mamafawwaz::try la buat,pretty easy juga..saya kalau tido balik lepas sahur,badan jadi malas tu yg buat2 macam2 tu

raggedyane:: hehehe :)

mai:: yay ada geng!

kak ros::beli kat mana ye cutting mat semua tu?

ALviana::thank you :D

abang effi::demi masa sesungguhnya masnusia kerugian..heheh (terkena batang idung sendiri..hahaha)

littlemama said...

dila , beli kat http://galerikraf.blogspot.com/2009/08/mini-brand-rotary-cutter-set-rm175.html

boleh kot beli asing2, cuba tanya tokei nama dia zila