Pages

17 September 2009

*biskut raya moden*

semalam memabeli biskut 3 RM10

well,tentang rasa tak boleh komplen,memandangkan harga murah

jadi memang kalau biskut bentuk ayam,bentuk bunga,bentuk cendawan

semua rasa sama je lah ye,kalau sape2 datang umah saya beraya nanti..maaf zahir dan batin ye..hahah

citer pasal biskut raya ni

apa kata tahun ni kita beli pula biskut lain sikit dari orang lain (belilah babe,mana dan nak buat kuih sendiri..hahaha)

senarai kuih yang boleh di beli ganti kuih yang sedia ada

Biskut Famous Amos : sedap jangan tak tau..lagi2 ada biskut macadamia dgn chocolate chips,sure tetamu puji usaha korang nak jamu diorang..hehehe

Kjeldsens biscuit : butter cookies yang tersedap...sedap sangat..ala,yang saya beli 3 kotak RM10 tu pun planta+gula+telur+perasa je pun..jadi hidang Kjedsens ni pun lagi sedap, kalau tak nak beli Kjeldsens,beli la generic brand macam biscuit butter cookies dari tesco/carrefour/giant..rasa sama je..tapi saya rasa esco punya butter cookies adalah sedap juga :)

Oreo :: Twist,lick,dip in milk and makanlah! sedapppp...tetamu datang hidang sekali dengan susu fresh milk sejuk..woahhh!best wo..lain sikit dari orang lain kan

Chipsmore :: ini ganti biscuit Famous Amos la,famous amos kan mahal,100g dah bape hengget kan..so beli la chipsmore tu..kalau nak letak dlam balang Vantage korang tu,beli Chipsmore mini,kecik molek je sesuai la tu dengan balang kuih raya bunga ala inggeris korang kan..hahaha

pis source:picasa

Biskut Timbang :: susah-susah sanagt beli je biskut timbang ni..nak bentuk apa? ayam?itik?kapal terbang?bulat?bersegi? semua adaaaa! murah plak tu..hehehe


p/s:: biskut yg saya nak cari ialah semperit..yang sedap :)


Chomel Nursing Cover

4 comments:

l i e y n said...

tang biskut timbang yang tak tahan tu!!!

Farah said...

hahaha bagus idea ni dila..saya pon tgh2 pk ni kalau semua biskut raya yg di beli sudah habis sebelom raya..agak2 ganti nngan femes emes jela!

Arin said...

dilot, dulu umah nek ngah ( atas bukit ) ader samprit yg sedap..mmg kaw2 tradisional rasa nya..

precious innocent said...

dila, ada jiran rumah akak, dia xde jamu kuih raya langsung.. yg ada dlm balang raya, kerepek keropok nie semua..

bila tanya dia, awat xdak kuih raya, dia kata org bukannye nak mkn sgt.. tp kalau hidang kerepek keropok nie cepat pulak habis.. huhu

-mama emma®-