Pages

14 September 2009

*1000 miles*

budak cheeky

tengoklah ambik gambar siap jelir jelir lidah

Ziyyad sekarang sudah tahu apa itu Giraffe,Elephant,Zebra,Peacock and Monkey (dan juga patung ultraman..hahaha)

bila kita kata

"Ziyyad,tolong ambil kan mama ultraman tu?"

nanti dia tekedek-kedek ambik patung ultraman yang tiup-tiup tu

kalau kita kata

"sayang dulu monkey tu(munkee sebenarnya,soft toys monyet pemberian mamalong)"

dia kasih slobbery wet kiss kat monkey (mainan patung sepah-sepah ada giraffe,monkey,ultraman,dia tahu mana satu monkey giraffe semua)

ye Ziyyad juga sudah tahu sayang (kiss on cheek) macam mana :)

kalau orang kata

"mana hidung Ziyyad yang cantik tu"

nanti dia kerut-kerut kan hidung (crinkle his nose), serius comel sangat

and saje je suruh dia tunjuk hidung comel beberapa kali sampai dia buhsan,hahaha

mainan yang paling dia suka main ialah tolak-tolak tarik tarik traktor (husband ikat tali pendek kat traktor tu ,so Ziyyad boleh jalan sambil tarik traktor tu)

dan juga naik kete merah,siap buat lap lagi..

he knows how to ride the red car before he can walk...hehehhe

p/s ::buku yang saya beli untuk Ziyyad (Baby Zoo) semuanya gambar haiwan yang real,bukan kartun-kartun,so that dia tak keliru bila pegi Zoo kelak



Chomel Nursing Cover

3 comments:

lisha said...

heheh sangat comel!

yaya said...

gambar jelir lidah tu mahal tau nak dapat...

Rieyuzie Zainul said...

amboi ziyyad..aksi mahal tu tau..!