Pages

27 August 2009

*ooo tak pose ekkkk*

orang perempuan tak puasa tu normal la

tapikan kalau korang lapar gila (yang tak puasa la)

adakah korang

1. pegi drive thru mana-mana,order buat selamba aje..balik opis makan dengan member perempuan lain tak puasa kat stor

2. pegi drive thru,order tu siap pakai cermin mata hitam pakai mask (nasib H1N1,boleh cover sket), order,lepas tu pecut kereta laju-laju,makan nyorok-nyorok bawah meja

3. pegi 7E (contoh) masuk selmaba je..tengok air selamba je..beli air kotak,browse biskut ke apa ke..pegi cashier bayar..selamba je,pasal ialah,perempuan pun,rileks la beb

4. sanggup tahan kelaparan sampai balik umah...hahaha

5. dah tau tak pose,bawa bekal siap-siap dari rumah,kan ke senang




saya adalah memilih no 3

baru je balik tadi..nasib la cashier perempuan melayu islam,so gua lepak je beb...hahahah!

tapi kalau lelaki saya dah sedia jawapan siap-siap dalam otak kalau ditanya

"tak puasa ek?"

jawapan saya yang paling berhemah yang akan di conjure ialah

"kenapa?kamu susah ke saya tak puasa?"

hahahahahambekkk tanya lagi sape suruh

nasib tak de orang tanya,kalau tak meamng menguji kesabaran je jawapan saya tu..miahahaha!

korang macam mana ek?

p/s:: so please la lelaki-lelaki semua,jangan tanya saya kalau tak nak dapat jawapan kuang ajaq dari saya...hahahaha

p/p/s:: tapi saya makan nyuruk-nyuruk,malu juga orang nampak kalau tengah sedut srott srott air milo kotak..hahahah! Jadi temen-temen yang tak puasa,hormati orang yang puasa ok :D

17 comments:

Umi Ain said...

salam dila...

kalau kita pun kita akan pilih yang no 3... sebab baru jek buat lunch hour tadi... hahahaha.. udahnye Allah sayang kita lebih kan.. tu dia kasi 'cuti'... :)

Azure said...

saya pernah buat no.1...selamba je drive thru mcd...maluu..tapi dah laparr

Anasfadilah said...

salam Mama Ain:: kita geng!hahah

azure:: sini takdak drive thru..kalau ada mungkin sama la juga kot..nyeh nyeh nyeh

Mrs. Kown said...

number 1 ngan 3 aku dok besa buat tahun lepas.

slalu juge pegi order makan time lunch dekat fudkot. pastu tapau makan kat bilik stor ngan cik bedah cik kiah yang tak posa. hehehehe

azzamoro said...

kalau i, drive tru jerk.. buat muke seposen. tapi makan sorok2la dalam keta. sebab mcm segan nak makan depan org ramai. mcm tak menghormati org pose.

p/s pernah jumpe orang yang mcm neh. dahla tak pose. selamba mkn depan org ramai.

lin said...

sya penah wt 3pkr ni..
1.penah drive thru gak..mkn dlm keta sorok2.

2.direct p kaunter mcd.blk rumah mkn dlm blik sbb nk sorok dr ank sedara yg ngah pektis pose.sekali dia ketuk pintu..siap ckp..'bukakla pintu ni,..kaklong cm bau mekdi je..' hahaha

3.bwk bekal dr rumah..siap breakfast,lunch..itu dh buat 2ari yg lepas..hahahaha..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kat ofiz aku, diorang jual juadah utk berbuka kononya thari, siap ada nasik lagik..so masa tu laa kitorang yg tak pose, pakat trn ramai2 beli nasi :P dan makan kat surau..hahahaha
thn ni, xsempat sebab 2 hari x pose dan berada dirumah..berasap la dapur ku weekend pose hari tu..hahaha

mama danial said...

1. penah pi drive thru mcd and kfc (lagi haru umah laa ni dekat ngan drive thru kfc).
2. sahur sekali ngan hasben...so berlagak cam org posa laa...
3. lom penah minum air kat opis...segan..sebab nanti kaum lain yg tak paham tanya apesal tak posa...

Miss BumbleBee said...

no. 3 dan 5. dilakukan harini.

beli soyabean kotak. relax aja walau ada 3-4 customer lelaki. jam baru 8am. bawa pisang 2 biji dr rumah. ngap dlm lab.

tiap2 tahun kalau tak posa, balik sekolah pasti akan masuk McD beli lunch. selamba. sebab tak buat salah tak rasa bersalah. tapau jek pun, bukan dine-in kan....

Yati said...

No. 3 jugak, takpe masuk mana-mana restoran beli atau tapau, asalkan jangan makan di khalayak ramai sudah. :)

Mommy Lyna said...

akak kat ofis dulu mmg selamba je ladies pegi beli food kat kedai makan. makcik pakcik restoran tu pun rilek je. siap singgah 7E dengan plastik fud kat tangn. orang2 pun buat derk je. derang pun paham kot. ape kes nak ejek2, ingat darjah 5 ke. hahaha.

aZeeMaH said...

i choose the last one....hahahahha...bawak bekai dari rumah ya cheeeeee'''

littlemama said...

me tak posa.. monday order pizza for lunch, selasa ada kakak tapau nasi lemak free, rabu makan roti, khamis.. berlapar sebab meeting full day...hu..hu

makan dengan selambanya dekat cubicle.. sini melayu 6 orang je..semua perempuan.. lain semua chinese/indian/korean/taiwan.. so belasah aje la ye

precious innocent said...

akak serius wanita yg baik... :D.. sbb dulu masa sekolah.. kalau x posa mmg xkan mkn ape2.. walaupun bukan ada sesapa kat rumah.. segan dgn diri sdiri... tp mak akak pesan, kalau x posa kene mkn.. x baik.. haha.. ade ke??

then bila keje kat ofis lama, ada sekali je beli mcd drive-tru, then bkelah ramai2 sambil tgk vcd cite ape ek? dah lupa.. gagaga...

thn lepas mcm mana ek? akak rasa just teguk air je kut.. mkn xde kot..

so, pcaya x akak wanita yg baik? haha.. giler poyo!!!

-mama emma®-

Anasfadilah said...

kak emma::itu nama dia menyeksa diri..hahahah!aaupun nama lain dia diet.

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

emmma...
aku pun buat cam kau..
sebab mak ajar macam tuh..
sampai la nie la mcm tuh.. takkan makan kat pjbt walau tak puasa... huhuhuh
segan...
hik hik... utk pengetahuan anas.. emma n mie 1 skolah.. 1 ggeng... hihihihih

precious innocent said...

off topic.

iza, even masakat sekolah pun x penah rasanya aku ponteng.. har har, giler baik cam poyos!!

btw, anas tu nama hubi mama ziyyad laaaa..

-mama emma-