Pages

07 August 2009

*Mannequin*

saya tak pernah sangka saya akan pergi sejauh ini (tak la jauh mana,tapi bagi say ialah jauh juga)

niat asal hanya nak jual sikit-sikit saja

tapi dalam hati saya terdetik

"how far will i go.."

(maybe should opt for Hai-O instead,in 5 month can drive BMW X3)

did u guys see something different about my sewing space? (sorry bout the mess..heheh)

saya beli mannequin lah! kawan-kawan..heheh

husband said..

"dah jadi macam studio kecik pulak.."

i cant help but feel proud of myself

tujuan beli :: untuk menampakkan lebih cantik bila tangkap gambar,tak la orang tanya..

"ini Apron ke?"

saya beli female torso mannequin di Mudah.com.my,RM 35 including postage

saya rasa gambar item/produk yang hendak di jual haruslah jelas dari segi corak,bentuk dan cara pemakaiannya/cara guna

baru orang tertarik nak beli

jangan bubuh gambar kabur..customer akan sakit hati dengan anda nanti..hahaha

(free tips oi i give u blogshop owners out there)

this is another way u can style Chomel Nursing Cover..

from this angle over here,u can see how the peek-a-boo window form

dengan adanya mannequin ini saya rasa gambar Chomel Nursing Cover adalah lebih cantik dan seragam

saya masih lagi ragu untuk hire orang buat web template kedai Chomel,web kedai yang betul-betul kedai punya

di Little Kittle ada package tu around RM288,tapi saya masih ragu untuk keluarkan duit dan mempunyai dot com kedai sendiri

mungkin suatu hari nanti akan ada juga,InsyaAllah

takpe,one step at a time

p/s::i wake up at 4 am today,untuk jahit NC customer..*yawnnnnn*

18 comments:

joegrimjow said...

angkat tangan

nak tempah satu

mama danial said...

dey minachi...
apa guna ada cousin ipar yg terrer bab-bab ni..just ask him for his idea, maybe he can help...

Anasfadilah said...

Joe::nak beli untuk kawan?ok saje..ni Nursing cover tau..

kak long::bolehkah?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

siap ada mannequin dah ni..makin maju laa kan :) mcm tu caranya yer nk pakai NC dengan lebih bergaya..masih x berkesempatan nak snap pic dengan NC kedai chomel..huhuhu

Anonymous said...

bayar ur bro to make the wsite?

-Dils- (Malas nak login bebetul)

!Nt4N said...

huhuhuhu..nasib baik patung tu xde kepala..kalo x sure ngeri malam2 :)

oren said...

waahh..kedai dila sudah maju...

ps: cutelah brooch button tuh..

Jiey^Mien said...

Makin majulah Dila..
Congrates..
Bertambah setapak lagi..

Jijah said...

tahniah.. kalau dah makin maju dan serius apa salahnya kan ada domain sendiri?

jangan bubuh gambar kabur..customer akan sakit hati dengan anda nanti..hahaha <----- setuju dgn ini hehehehe

precious innocent said...

leh tunggu smp akak khatam joomla, then order dgn akak mau?? akak charge x mahal.. nananana

-mama emma®-

Anasfadilah said...

kak emma::kalau macam tu cepat sikit khatam ye..

azzamoro said...

i nak carik mannequin jugak. tapi untuk mix and match baju. sebab kalau pakai sendiri nampak cam buruk. kalau pakai kat patung nampak cam lawa jek.. akeke..pastu barula ade semangat nak pakai..

noorina said...

dila!
buat la apron..
saya pasti beli!

Dayah said...

ooo..terima kasih atas ilmu baru ni..apa namanya mannequin...heheheh..abru tau apa ke bendanya..

apapun tahniah..pasni buleh ada mannequin yg penuh, ada kepala, kaki, tgn smua..

neeza said...

wah, bestla u punya sewing room. kemas gle. mine is like kapal nak pecah.. hahahah

NaDiaH SiDeK said...

mmg nmpk lebih menarik kalau gantung NC tu mcm tu. good job! moga dimdhkn rezeki..

nisya said...

wah! congratz! makin maju ni. u r one step ahead fren.. KUTGW(keep up the good work)

http://kobesdesign.blogspot.com

Syafazaliza said...

hi ana...
betul tu.. bila ada mannequine nampak lebih menarik.. good job.. :)
oh ye.. kalau nak mannequine yg lebih murah leh beli kat Tonyo (kedai berhampiran dgn Gama).. sy penah beli kat situ.. murah lg..