Pages

28 August 2009

*clutch*

semalam, i made myself a clutch

dah lama tak buat benda untuk diri sendiri (crafting for my own stuff)

so semalam saya download di sini

oleh kerana ada membeli kain-kain remnants semasa di IKEA minggu lepas

jadi saya pun dengan gigih menjahit clutch sendiri :D

nak tengok tak?

malula,tak kemas sangat (saya suka menghabiskan kerja dgn cepat,pasal tak sabar tengok hasil..maybe 2nd time buat adalah lebih kemas,tapi byk2 clutch nak buat hapa?)

mari kita tengok hasil keras-tangan Acik Dila korang

Button tu saya beli di Yoonie,besar sangat button ni,saya soka!

saya suka gambar ni pasal background dia putih seamless,saya try and error ambil gambar produk macam Kak Emila (kalau saya tak letak border tu gmabr produk tu akan sama je dengan background,saya suka tengok..bersih dan kemas macam produk kak Emila :D )

ini ialah pertama kali saya jahit dart (lisu bahasa melayu nye),ok juga,tak sesusah mana yang saya sangkakan,dalam masa 1jam atau 1 jam setengah dah siap dah

saya skip buat piping..pasal saya tak suka buat piping (elehhh,tak reti tu cakap je lahh..hahaha)

kalau ikut asalnay,paern ni guna snap button,tapi saya taknak saya tukar guna button besar gadang tu..dia ads personality gitu nokss,hahahah

sekarang boleh humban long wallet,handphone dan juga card holder saya..dan lepas tu humban clutch ni dalam diaper bag Ziyyad,jadi taklah terabur hp dan wallet dalam diaper bag dia,kalau takkkkk,jenuh la cari hp dalam diaper beg awang kenit tu

p/s::semalam tanya En.Anas "cantik tak abang clutch ni?" ntah berapa kali,hati nak kena convinced baru leh pakai...kasihan dia jawap byk kali..tapi dia jawap jugak..cuma sampai satu tahap dia kata.."tak cantik lah!" saya muncung..pastu dia bagitau.."kan lah abg nak kata gitu,mestilah cantik"..saya senyum balik! :D




19 comments:

Nadiah Sidek said...

sweet...clutch itu & dialog dgn en.anas tu..hehe..

DYLA said...

seronoknya pandai buat clutch sndri.. pasni mesti kuar design2 lain plak ni..

littlemama said...

dila, comelicious cluth itu..gambar cantik and can be improved.. good job!

lin said...

menarik tertariknye!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nak satu..for FREE hahahaha...bila nak jahit cluth sendirik ni..jahit butang pun failed...slap slap slap

Farah said...

mmg kelas idea kamu tu dilla..campak2 semua brg kita dlm clutch pastu masuk dlm beg diaper hahaha

♥cybermummy♥ said...

cantiknya !! boleh jadikan beg make up . suke!! sukee !! sangat .

azzamoro said...

cantikla dila. bile i nak pandai jahit mcm u neh...

Miss BumbleBee said...

cantik.menarik.tertarik.

Foxy Farah said...

nakkk order :)

Jiey^Mien said...

memang dabomb la! cantik!
ni bukan keras-tangan nih..

Obefiend said...

dah maju blog ni sekarang

BANGGA

jom buat empayar blogging SAHARUDINS jom...... ngeeeeeeeeeeeee!!

jangan kena panggil Bukit Aman sudah.

btw,, nice cluth too..very cute. boleh design beg galas tak. beg galas nike abang dah MAMPOS!

eiNa said...

cantik laa dila..size dia besar x?
bla nk bukak utk order nih..

Anasfadilah said...

foxy farah::ak ambil oder la...tangan ada dua saja loo..tak larat tsk tsk..

jiey::tangan saya keras au..nah rasa la..ada ketul2 lagi..hahahah :P

eina:: agak besar juga,boleh masuk long wallet saya and hp,boleh letak kunci keta n umah juga,tak bukak oder la eina,tak laratttt..hhuhuhu

abg effi:: empayar blogging?kehkehkeh..belum boleh lagi,tunggu duit nuffnag cecah 50 baru boleh,sekarang ni baru RM5 sahaja!hahahah

eliisimie:: nak free boleh?download aje pdf file utk pattern tu,free..jahit tangan pun ok..pelan2 belajar..mesti boleh :D

kak ros:: tulah tang gambar masih tak puas hati lg,n must improve from time to time..

to all :: thank you,heart u all lah

xoxoxoxoxox

nah duit raya sorang seringgit :P

Obefiend said...

abang dah cash in last check. 64 bucks

pas tu dah tak letak iklan. zaman tu daily hits hanya 2-300. skang dah thousands. nak letak balik ke iklan? cam malas

sistyah said...

dila, saaaannnnnnttttttiiiiikkkkkkk.... silalah buat utk jual pula...mesti ada org nak beli....

Drama Mama said...

cantik, pandainya dila buat!

Akmal said...

thanks for sharing kak emila's blog..wah lepas ni bolehlah improve gambar2 yg nak tampal kat blog hehe

Emila Yusof said...

beautiful clutch! I wish I can make one for myself too!