Pages

27 July 2009

*sebelum pulang*

hari itu sebelum pulang ke semenanjung,saya sempat berjumpa dengan Shasha. one my best buddies kat seratas. ada lagi 6 orang,tapi masing-masing berterabur serata dunia :)

Dr.Shasha to be exact,bagus..i can get free consultation..in fact ada tanya Shasha about why my my c-sect scar prickles (macam scar harry potter plak ni prickle prickle..hahaha)

she said because of the womb wall is thin after the c-sect,that’s why it hurts and that’s why for whom had gone for c-sect must wait for 2 years,for the wall to heal properly

“tapi kan Sha kalau orang tu dia mengandung juga macam mana ye”

“risk untuk womb to rupture tinggi bila contraction”

“ngeriii ok dengan pun nyilu..”

tu adalah topik perbualan setelah like 7,6 years tak jumpa..hahaha

Shasha doktor di hospital tambunan,masih bujang,manis orangnye,nak ngorat/buat menantu sila tinggal comment kat sini…hahaha (nak buat bini no 2,3 atau 4 saya tak layan,sekian harap maklum)

P7240049

Shasha belanja seafood di Gayang..sedap butter prawn dia.ada lagi sebenarnye the food yang do oder tapi masa ini belum sampai lagi

thanks sha pasal belanja :)

oleh kerana tambunan dan kk tu sejam perjalanan

jadi shasha decided to tumpang tidur kat our bilik hotel for a night

minta extra bed,dan kami bersembang sampai jam 12.30am

dan kene bangun kul 4am pasal flight airasia kul 7am..dalam flight saya tidur tapi tak berapa nak lena pasal sebelah adalah seorang lelaki,kacau betul.

p/s::bilalah nak dapat gathering lagi dengan diorang ni..*sigh*

8 comments:

azzamoro said...

a friend of mine, anak pertama c-sec lahir bulan 12 tahun 2008. sekarang bulan 7 2009 dia mengadung 4 bulan. i nak buat pemerhatian (ker ujikaji) ke atas dia. Apekah yang akan berlaku jika dia bersalin pada awal bulan 2 nanti... huhu

littlemama said...

dila, akak punya cesar scar pun rasa prickle prickle gak tu kadang2.. especially kalau dukung izzah.. wooh.. boleh rupture ke tu..maybe sebab tu kot Allah kasi miscarried akak bulan 12 ari tu (think positive mah..).. takpe next year dah 2 tahun boleh try lagi.. jom dila sama-sama try!

Farah said...

same laa dilaaa..kite pon rase nyilu2 sikit kat tmpt belah tu...takpela tunggu 2 tahun pon..rancang elok2..kasik ziyyad puas manja hehe

Anasfadilah said...

azza:: ada juga yang setahun sekali,it happen to kawan husband,isteri dia dalam setahun 2 anak,dua-dua c-sect..dah rezeki org kata,tapi tulah risiko dia masih ada

kak ros::jom try lagi kak ros..i tot prickles tu pasal tak jaga makan..hahaha

farah:: kasik Ziyyad manaj puas-puas baru dapat adik,InsyaAllah :)

♥cybermummy♥ said...

i had four kids semua c-section .
jarak satu ngan yg lain hanya about 1tahun lima bulan cuma yg no dua dan tiga jarak umur tiga taun . Tapi yg no empat ada risk of ruptured womb sbb dia ni besar walaupun lahir at 33 minggu but he is already 3.2kg .
Tapi yg paling pennting tawakal pada Allah saja . :D

Anasfadilah said...

cybermummy::tulah,rezeki masing-masing..4 kids semua c-sect!? kagum.

eiNa said...

maksudnye bukan sy sorang je laa yg scar c-sect prickle or timbul2 cam ulat tuh?!hurmm skang pun klu salah makan gatal2 lg..rasenye nak tgu pas Aira 4thn bru plan nk adik..sbb seriau kat scar tue..:P

Anasfadilah said...

eina::yup,anda tidak berseorangan,yang macam ulat-ulat tu sebenarnye depend pada kulit orang juga,lain orang lain kulitnya lain cara healnye

ada yang cantik aje scar,tak namapak langsung,ada yg nampak menggerutu sahaja

saya pun seriau gak kadang-kadang dengan scar ni..kalau time period,nyilu nye lebih sikit