Pages

30 July 2009

*i sew to earn a decent living*

semalam badan terasa sangat letih

sebenarnya dah 3 malam macam ni,i need to eat supplement ke tongkat ali ke kacip fatimah ke kasih bertenaga sikit

by 9pm,rasa dah nak tidur dah..

tapi kena gagahi jua malam semalam

P7290015 ::NC sudah ada label :D,beli kat Skin,dia jual sikit-sikit and harga berpatutan..tak macam yang lain,jual paling minimum 2000 keping..habis semua saya letak label kang..hahaha::

penat menjahit,En.Anas datang masuk bilik jahit dan memberi saya

P7290014 ::refreshment,air sarsaparila dan sedikit cheezel..sarsarparila sejuk adalah sedap di kala penat :D terima kasih abang,i wuff u::

saya nak buat craft untuk diri sendiri pun tiada masa (masa ada,tak reti guna dengan betul aje,cukup dah Allah kasik 24jam tu)

P7040076 ::i bought loads of cute buttons,i have loads of idea,cuma ntah bila nak jalankan idea tu..huhuhuh::

see the difference in the pictures tak?

saya mencuba vigenetting,crossprocess untuk gambar-gambar di atas

saja cuba,saya hanya guna photoscape arakian tidak tahu menggunakan photoshop CS2..hahaha

p/s::selamat mencuba :D

19 comments:

lisha said...

good job, babe! i see the difference already, especially bab angles and composition. so proud of you! hehehe. tak sia2 i ngajar.

Anasfadilah said...

kak lisha :: hehe,thank you pasal ajar free,but still i have to learn photoshop la..hahah..jeles of waht u did to all arwen's pics..sgt cantiks!

lisha said...

takpe.. pelan-pelan. i bukan reti sangat pun pakai photoshop (or photography for that matter), still banyak nak kena belajar. any questions, just throw at me, kalau i tak tau pun, i will ask my designers and then i akan ajar semua orang.

Farah said...

aah comellnyee button2 tu..gud lak dila..teruskan usaha murni mu..saya minum kacip fatimah hehe..

joegrimjow said...

waaa
beshnye
ley di cobe

Haida Hussin said...

hi! you should take supplement so that bdn sihat n boleh jahit byk2.. ;-)
i suggest u mkn alphalipid colostrum.. contains antibody and growth factor.. no other herbs can give that. tak yah supplement lain.
my site www.kolostrumalphalipid.webs.com

precious innocent said...

ala.. NC akak xde label.. x aci la...

-mama emma®-

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah dah ada label..kalo antar NC saya lambat sket mesti sempat taruk label :) nanti eliss amik gmbar pakai NC tu yerk..model cilik mengamuk semalam :)

Jiji said...

i love your buttons@!~

littlemama said...

dila, akak pun ada button2 comel macam tu...dan juga baru add some cotton fabric stash...walla! ada projek nak ku buat..tapi bukan NC la..bukan competitor tau ha..ha

thanks for info pasal label tu..memang duk tengah carik source yg murah.. ada ari tu kena order 1000 pieces for RM240.. makcik belum bukak kilang jahit lagi takkan nak oder label sampai 1000...ha..ha

si kurus said...

wah! chumil je label tuh kt situ ngeee... hope oke la gne ngee eh mane akak beli kain2 polka dots tuh? chumil! skin dok crk2 gk polka dots

Drama Mama said...

sweet nye hubby bawak "refreshment", sejuk hati. hmmm...u jahit curtain tak? hehe

tengah makeover bilik si Irfan nih, bole la kot nak tempah?]\\\\\\\\\\\

Cikpid said...

Cute button tu nk buat brooch eh??

buatlaa..ekekekkeke...sy tgk ramai org pakai brooch bentuk stylo2 skang..

arin said...

akak..
nak tanye nih
kalo mintak akak wat beg..
boley x?..yg luar dlm leh tukar2 tu..
hehe..

snazzynsuch said...

sama la cam i.. kol 9 je dah menguap.. stress btul..

Queens said...

dilla..butang tu nmppak delicious n ymmyyyyy nk sikitttttttttt

Anasfadilah said...

farah:: beli online kat button planet :),semua button dia cumils! ingat nak makan bidadari balik la :D

joe::mencuba tak salah.kita belajar

haida hussin::thank u for the info,mahal tak kolustrum lipid tu?makan sekali boleh jadi bertenaga tak haida?i need quick effect pun supplement..heheh

ka emma::alololo...aci kat India la..hahah.jn marah nanti kena jual :P

eliss::nuha takmo ke duk bawah NC,nuha sayang duk la dlam nc diam-diam,kecik hati tau acik dila..hahah

jiji::u want to see my belly button?they are cute too..hahahah.

ka ros::tulapasal! ada sampai 2000,ada tanya ribbon butik,tanya dia kalau oder sikit dboleh tak,dia kata boleh,tapi harga tetap sama..wahhh! tapi nasib ada si Skin tu..boleh oder sikit-sikit

fabric tash kasik tayang la kak ros,saya nak jamu mata ni :)

skin::hamat cumils!tapi nanti akak nak tukar fon kurus sikit,baru clear the lettering :) Hidup Skin!hidup washabale label!! 8)

drama mama::saya jahit langsir kang jadi nursing cover semua..hahah..mesin saya mesin small scale je..tunggu beli BERNINA ke SINGER ke baru bukak tempahan kot

oh yes,nanti saya email fon no pada dramam mama,dah dekat dah kita ni,manatau boleh tukar-tukar kad ke..hahaha :P

cikpid::ku sayang..saya tak reti la buat brooch,nanti pegi menuntut ilmu dulu ..heheh,idea yg menarik tu..thanks ye :))

arin::macam nama sepupu saya plak ni..saya dah lama tak jahit bag,boleh tengok kat http://craftzone-my.blogspot.com/ ramai jahit tote,cantik2 tau diorang jahit :D

tini ::tulah..kanlah asek nak tangguh je..memang stress berganda.makan supplement tini..saya pun tengah carik ni..hahah

kak tira:: nah ambil la 3 :P..senyap aje beberapa hari ni,merajuk ke my darling?

NaDiaH SiDeK said...

sarsaparila tu air apa? tak prnh dgr pun

Anasfadilah said...

nadiah:: air sarsi..hehehe..yang bancuh tu