Pages

02 June 2009

*1.6 juta*

my wish..maca Dils juge,saya tak letak di sidebar

some of thing that i wish i could have

a house,particularly in Penang Island.

kalau anda yang tak tahu,harga rumah di Penang,kat pulau bukan mainland ye, boleh sampai juta-juta,complete with private club house,swimming pool,gym and watnots

ada satu rumah idaman saya,dari mula duk bina sampai la ni dah siap dah ada oc,tatap! saya minat..the harga is Rm1.6 million!

sape-sape nak tengok rumah ni boleh pergi sini Asia Hill Bungalow

location rumah ni di Bukit Jambul

tapi husband saya kata rumah tu mesti problem anai-anai pasal tanah dia,depa tak tolak betul (husband saya work with pest control company,and depa buat rawatan tanah apantah nama untuk projek rumah ni,lagipun rumah ni memang lambat siap,bertahun juga saya duk perati,tak tau apa problem)

memang banyak rumah di Penang ni harga juta-juta

kat Sungai Ara ni pun dah ada rumah landed 1.2 million,tapi teres tak pun semi detach

area batu maung the cheapest pun RM500K,tak besar sangat pun rumah,and the house look plain aje.some more it is tarrace house.

saya berazam,suatu hari dapat memiliki rumah di pulau ini,rumah landed

mostly bumiputera masih kurang beli rumah landed di pulau,kerana harganya yang sangat tinggi

walaupun ada diskaun 5%,masih tak mampu lagi saya nak membelinya

kebanyakan the bumi's beli apartment,condominium atau flat..senang cerita..rumah burung merpati...muahahaha (cakap orang rumah burung merpati,sendiri pun tinggal rumah burung merpati..nyahahaha!)

apartment bukan murah juge ....the cheapest pun RM130k tu pun below 1K sqf. Nak besar sikit boleh lah bayar lebih ye

dan kebanyakan bumi's di penang beli rumah luar dari pulau,mereka kebanyakan beli di Sg.Petani atau di Bertam,kerana dengan harga RM200K kebawah mereka dapat memiliki rumah landed corner lot lagi!dengki neh! keluasan rumah sangat best,certain siap ada garden dalam rumah lagi..

tapi tulah,saya tak sanggup setiap pagi nak bangun 5 am nak pergi kerja nak kena redah tol jambatan semua, pergi tak nampak matahari,balik pun tak nampak matahari...pergi anak tidur balik pun anak dah tidur..

tapi,mungkin suatu hari bila kesesakan di ambatan dah tiada, kami consider juga nak beli rumah di seberang...mungkin...heheheh

saya nak rumah 1.6 mill itu,kereta kenari pun kenari la,saya nak rumah 1.6 million itu juge..kerana laman nye luas ,nak buat kenduri senang :)

lalalalala

selamat hari selasa semua,jangan malas..semalam dah malas,hari ni kena rajin k

p/s:: syiokahh rumah ada club house siap kolam...foooo..best best

17 comments:

precious innocent said...

rumah kat penang mahal sbb ramai org spore buat rete kat situ... tu x masuk lg artis hongkong..

lalala...

-mama emma-

Anasfadilah said...

kak emma:tulah..artis hongkong pun ada neh..susah la malaysian nak dpaat rumah murah-murah lagi..huhuuhu :P

Farah said...

waahhhh..selera besar juga dilla ni..takpe2 insyaAllah dgn usaha pastu dpt rumah 1.6 juta tu..aminnn

niza said...

mmg kak...rumah kat penang nih amatla mhl2 belaka...even kat balik pulau tu pun...rumah teres 2 tingkat dah 300k!!!rumah 2nd hand yg sy dok nyewa skang ni ader org nak jual 200k!!!amat la x berbaloi sbb kecik..rumah mmg dah xleh nak renovate...klu nak besarkan hall tu leh...tp keta dok luar pagar la...

Cikpid said...

Saya baru balik dari penang...hehehhe

mahal yer rupenye umah2 kat penang..bestnye kalo dpt umah 1.6mill tu..

Anasfadilah said...

farah::selera besar?hahaha..takdelah..rumah tu cantik..tapi tulah..mahal bebeno

niza::tulahkan..kecik,tapi mahal..tak berbaloi lah..

cikpid::memang mahal.mau idaknye org singapore pulun beli hartanah kita kat penang ni..ceit!

mamarempit said...

beli umah mahal² kalo mampu...tak salah..utk keselesaan hidup...di dunia...

Tapi cari gak keselesaan di "sana"...huuu...peringatan tuk diri sndiri....

KV said...

dila mai wat rumah kt kampung akak lah. Murah (tp tk murah sgt, mampu milik lah). Hehe

Azure said...

my SIL penah duduk kat kondo di bkt jambul tuh..nice area kan? view sangat cantek, bole nampak jambatan semua tu

me pun mengidam nak banglo sebiji..aishh

azzamoro said...

i mampu belu rumah juta-juta RUPIAH ajek.. keh keh

Dils said...

Huhu, I got like a distant sedara that have a bungalow at the Bukit Jambul. Suffice to say, the bungalow is always empty.

Kenkadang bosan je tengok kawasan orang2 kaya ni, gelap je slalu. Tapi rumah nak 3 4 kan.

Drama Mama said...

i love the asia hills too! cantiikkk sangat! but kosong only, dah siap lama gak kan??

Drama Mama said...

i love the asia hills too! cantiikkk sangat! but kosong only, dah siap lama gak kan??

sharia said...

Anda mahu beli rumah.....???? Anda x mampu....???? Anas, opis saya nak wat umah kat Mahsuri, B.Baru. Terrace House - RM300k++

Dayah said...

kalau buleh bertahan di island, bertahan la bagi meramaikan umat Melayu di island..saya mmg awai2 dah cabut sejak zaman sekolah rendah lagi..hehehe..tapi keje tetap di island kerana di situ tanah tunpah darahku..muahahhaah

Zana S said...

owh!! no wonder cikgu cikgi masa matrik dulu semua duk umah burung merpati.. tapi burung merpati pun... still ramai komuniti melayu.. tak rugi rasanya...

apa jadi kat rumah2 kg bayan lepas ya?? dah takde lagi ke?? ingat lagi depan tabung haji tu ada pasar malam ari sabtu, meriah sbb kat ctu jugak area rumah kg.tambah lagi kalo bulan puasa. mcm2 ada. :D

harap2 tak hilang tanda perkampungan melayu kat sana.

Anasfadilah said...

zana s:: kampung depan tabung haji still ada,tapi keliling tu dah naik rumah taman yang harga pun dekat sejuta la kot

kat kampung2 dengan rumah burung merpati ajelah nampaknye komuniti melayu ni..sigh~