Pages

29 June 2009

*1000 miles*

::Awang kenit yang suka main ' Ba Ba Chak'::

Ziyyad

dah lama tak becerita si awang kenit tu disini

Ziyyad tak lah kenit,pada penglihatan saya Ziyyad budak yang tinggi

permainan yang paling Ziyyad suka main sekarang ini ialah ' peek a boo'

kalau masa tukar pampers,dia suka ambil kedua tapak tangan dia,tutup muka sendiri ,lepas tu peek thru his small long fingers

cutenesss!

kadang-kadang kami main menyorok bawah duvet, saya nyorok dalam tu sambil panggil nama dia

kelam kabut cari mama dalam duvet,lepas dah jumpa dia bagi a hearty laugh..sungguh comel rasa nak freeze semua moment itu dalam kotak kepala ini

lepas tu dia pun nak nyorok jugak,suruh mama cari dia dalam duvet..

mama jumpa, mama tickle kaki dan ketiak dia..kami ketawa sama-sama

Ziyyad ada bisul lagi atas kepala dia,tapi dah surut dah..ada 6 biji semua..

kesian dia,baru lepas kena ciken pox tumbuh plak bisul

kurang hensem senyak 5% ...hehehe





Ziyyad,

kamu dah 11 bulan dah ,cepat betul masa ni berlalu

bulan depan kamu dah setahun

mama dan baba sayang kamu,lain kali jangan tak nak makan ubat

kalau makan ubat,buka mulut luas-luas, bukan muncungkan mulut atau ketap gigi

mama tahu gigi kamu banyak dah,tapi itu bukan tujuan utama gigi dicipta..

mama tahu ubat tu tak sedap,pasal mama dan babh rasa sendiri

tapi ubat tu InsyaAllah akan surutkan bisul kamu tu

nanti kamu dah besar,kamu tengoklah balik video yang babah tangkap masa kamu makan ubat

hehehehe

Salam sayang dari

Mama :)

7 comments:

Arin said...

sama pesen ziyyad ngn hanum..payah tol nak bagi mkn ubat..kene buat cerita ceriti baru le terbukak luas mulut tuh..

Anasfadilah said...

betul kak arin,susah benau nak makan ubat,kadang-kadang tu saja je dia buat batuk2 kecik tak nak makan ubat..

Jiey^Mien said...

bila ian nak terror main peek-a-boo neh *Tungu.. Tunggu.. Tunggu..*
:P

p/s - 5% takkan mengurangkan kehenseman ziyyad

Farah said...

6 bijik bisul! erk sakitnye...


ziyyad kena rajin makan ubat tau..nnt boleh kembali menjadi encem!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

banyak nyer bisul..moga cepat baik..nuha pun suka main peek-a-boo :P

Elyn said...

yeah akak pun ske main peek a boo ngan wafiq..... so aritu daddy die call 3G masa i kat opis....

sikecik dgr sore i terus cr dlm bantal hahahahah ..... pastu meraung x jumpe mummy die camno tu!!!

NaDiaH SiDeK said...

sweetnya..main sorok2 dlm duvet pastu gelak sekuat hati..hee..teringin nk tgk ziyyad gelak besar