Pages

05 May 2009

*jenis-jenis orang yg pergi IKEA*

Jenis 1

pergi ke Ikea,ambil beg kuning/trolly. Pusing seluruh Ikea..at the end tak beli apa,sekadar tengok-tengok aje.

Jenis 2

Pergi ikea,ambil beg kuning trolly, pensel +kertas+tape measure...amek jam,magazine file ,benda-benda kecik,sampai kaunter tak jadi beli humban beg kuning dalam tempat kembalikan beg kuning sekali dengan barang-barang yang diambil tadi

Jenis 3

Pergi Ikea,lepak-lepak atas sofa,katil atau dapur..saje amek feel.

Jenis 4

Pergi ikea amik semua pensel kayu free,boleh bagi kat anak atau cucu di rumah. (pernah sekali terjumpa this ah soh amek semua all the pencil and simpan dalam handbag..nice)

Jenis 5

pergi ikea pasal nak makan kat situ

Jenis 6

yang betul-betul nak pergi beli barang. seperti saya...lalalalala

saya beli ;

swivel chair kaler pink = RM49 (ganti kerusi menjahit saya yang dah patah sebelah kakinye,dah paku balik tapi senget plak)

kain apentah nama

ingat nak beli baby high chair untuk Ziyyad,tapi tade stock plak

tapi hujung minggu lain kita penuhkan IKEA lagi...


p/s::mari penuhkan IKEA setiap hujung minggu..heheheh

17 comments:

azzamoro said...

saye jenis selalu berangan brg2 kat umah saya semua cap ikea...hehe

Jiji said...

Baby hi-chair daripengalaman kakak ipar aku .. dia kata kejap je pakai.. pasal anak dia kejap kejap pindah kusi.. kejap kejap pindah kusi.. kalo sepuluh kusi kat meja makan tuh.. abis berpusing diduduknya.

Farah said...

hahahaha byk jenis org...mmg penuh je ikea tu setiap weekend...walaupon dekat ngan umah..kami jarang pegi sbb bila masuk je mesti habis plg kurang 4,5 ratus....jd kalau takde duit jgn jejak..buat penat tawaf je..

Aku Bukan Bidadari said...

saya yang jenis no 1,2,5 dan 6 hi hi hi hihi... serook kan jalan kat IKEA?? rasa mcm boleh beli sumer..

Mommy Lyna said...

akak pegi ikea sebab nak ekon & feel feel duk atas kusi, katil hahaha.

Arin said...

setuju ngn jiji..baby high chair kejap2 je..kalau jenis anak yg leh dok senyap kat high chair sewaktu makan tanpa berpindah randah..kira ok le..nih kalau asik nak bangun nak duduk while eating..baik le bagi mkn kat walker..senang..tak risau jatuh dan sebagai nya..:)

Elyn said...

every weekend jln2 dlm ikea pun x pe walaupun x beli satu hapa!! hahaah

Mimi said...

Haha erni.. erni mmg 'rajin' berfikir... I nyer classification will depends on my pocket, kalau kosong, window shopping je laa sambil berangan ;)

On contrast w a few comments b4 mine, i rasa high chair ikea sangat2 berguna. Awisy is almost 2 but he still makan pakai high chair tu, pada i yg paling penting is

1. ada safety belt (kalau x pakai/xde belt mmg Awisy bangun n try turun etc)
2. its plastic n minimal design (senang cleaning) kalau tgk fisher price or tommee tippee ke other brands yg fancy n cute n padded mmg cun but i cant imagine how to clean the mess afterwards
3. murah & affordable :D

happy weaning Ziyyad!

taichee~@! said...

No 5 tu = En. Modjo ku.
Tah hape shedap sgt ker meatball tu hah?! Kaknaz boleh buatlah begedel shedap!

Hoh!
Anyho, Kaknaz type no 6.
Tp kan, plan beli 3 barang.
End beli err...dot dot dot!
Muakakaka~@! Sampai stress Taro & Piko dok tunggu.

Ms. TaroAthirah said...

kanaz beli 4item in 5hours...like hello?

nape tak camping buat campfire je kat dlm ikea tu?

membazir masa sungguh..

"demi masa.sesungguhnya manusia dalam kerugian. melainkan yang beriman dan yang beramal soleh. yang berpesan2 pada kebaikkan dan kesabaran"

xD

Arin said...

taro: mebi kak naz membeli 1 barang in 1 hour..another 1 hour , dok dlm cafe..mebi kah?anyway..amcam preparation piko ek?

p/s: maap dilot..comment tak berkaitan ngn entry!

Anasfadilah said...

azza::saya juga berangan memiliki susun atur seperti contoh2 bilik di ikea,sungguh kemas,sungguh selesa yg penting ia praktikal

kak lyna::amek feelll...eheheh

jiji and kak arin::dila ingat nak beli pasal nak include sekali Ziyyad masa dinner dgn breakfast,kesian dia duduk dalam bumbo chair sorang2 layan tv,kalau ada high chair boleh join kami,pernah bagi makan dalam walker,tak reti duk diam,tensi bagi makan dalam walker

Farah::saya tade duit pun hentam masuk,saje je jalan-jalan cuci mata..boleh buat ujikaji kerenah masyarakat sekali..hahahaha

tiara::seronokkk sangat wakk..hehhee

kak elyn::seronok feeling-feeling kat situ...sambil berangan

kak mimi::tulah pasal dia plastik senang nak cuci..tau ajelah baby makan macam mana..bersepah-sepah..rasa nak beli kan dia juga,kalau kat secret recipe tu haripun,ok je,beradab lah duk dalam kerusi tu..kihkihkih..lama sangat pun bosan gak mamat kecik tu.

kaknaz::beli barang apa punya lama?hahaha

tira::al sabru minal iman...hahah..buat campfire tak boleh tahan..apa kata duk je ikea,kan ada bilik tidur dapur semua siap..hahah

kak arin::tadehal...lepas sini borak2 pun ok

babyelle said...

ala... ikea ade kat kl saje.... ikea penang tade ke??? ke, dah ade aku yg xtau..huhu

Anasfadilah said...

babyelle::dulu ikea ada di sg petani,tapi la dah takdak,pasai pa depa letak kat sg petani pun tak tau la,letak la kat mainland penang,sahih ramai yg p..ni letak kat SP sana..apadaa ikea,pikiaq la sikit.ceh.

cleo weiland said...

Tim no 5! I love the Swedish meatballs and the Daim cake..must-haves!

Best jalan2 kat IKEA. Baru this year dpt pegi yg kt KL, selama ni pegi IKEA Singapore je. Lagi dekat ngan JB :)

Kak Naz - Sedap gler ok meatballs kt IKEA. Tak sama macam bergedil kita. Pegila try ngan Abg Modjo nnt!

Cik As. said...

Saya jenis no. 4 kot

precious innocent said...

akak #1 & #4...

wakaka... (mana pulak pensel yg belambak2 akak cilok dulu ek?:P)

-mama emma-