Pages

14 May 2009

*jangan salahkan*

(readers discretion advise...sape baca terasa tu bukan masalah saya)

korang kalau nak beli makeup minta duit suami atau guna duit sendiri?

korang kalau beli baju cantik,guna duit suami atau duit sendiri?

kenapa kalau suami kurus kering,serabut je..orang kata isteri tak jaga suami

tapi kenapa kalau isteri lekeh,tak cantik,gemuk orang kata isteri tak pandai jaga diri

dah tu bila tak cantik,salahkan isteri pegi cari bini no2.

kenapa orang tak salahkan suami bila isteri tak cantik menikam qalbu?

patut kah suami bagi duit suruh isteri cantik-cantik?

tapi nanti kata isteri perabih duit suami

bukan memang tanggungjawab suami bagi nafkah kat isteri ke?

bukan itu memang hak isteri ke minta duit kat suami dia,nak cantik2 beli baju,beli makeup,pegi spa,pegi saloon semua

dah kata nak cantik,bak mai la duit

tade duit..tak cantik la

jadi kalau takde duit,jangan la nak komplen sana sini

p/s::abih,isteri kerja cari duit,gunalah duit tu nak cantik-cantik untuk suami. Kenot. isteri nak shopping...lalalalal

23 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

ehh dila..
tiara sekarang nk komen kat blog dila pun takut2 kang ada org marah2..
hmm cmnih
tiara kalo beli bab penjagaan diri dari shampoo smpai lar ket PAD sumer beckham bayorr..

soping kasut baju menda2 merepek kadang2 sndiri beli kadang2 curi duit dia beli hahahahaha

err dila.. tapi x semestinya kalau laki x belikan apa2 laki tu x sayang..pengorbanan yg dia bagi tu lagi bernilai dari barang2 material tau..

sungguh!

Anasfadilah said...

sapo eh nak marah..

ye betul,bukan tanda tak sayang kalau tak bagi duit :)

Arin said...

my case , ayat serupe gini " bang..komisen arin tuh hari bape ek ? " ( buat2 tanya , padahal dah tau..) ..hehehhe..so, tang beli itu ini adakala menggunakan duit sendiri, adakala paw le duit laki..

kakLuna said...

bercantik2 lah krn Allah...bkn kah Allah itu indah dan sukakan keindahan :)

SyahNur said...

cantik utk suami x pe.. jgn kt rumah selekeh serabai, bile nk keluar bukan main cantik lagi berhias.. for me, xkisah gune duit sesape pun sbb my maintenance x tinggi.. beli yg simple je.. hehe..

Anas Iswari said...

laa.. bini sapa nie... laki x bagi duit ka.. kesian..
tapi bg saya la kan.. cantik x semestinya hanya semata2 pd makeup tebal, bentuk badan n paras rupa..
CANTIKnya Isteri di mata suami dgn adanya kasih syg n cinta sejati..
cewaahhh...

Arin said...

encik anas iswari: chewaahhhh...ppsstt: DUN Penanti nanti , hang sure gie ek?

Anasfadilah said...

En.Suami:ntah la bini sapo le ni..kesiye sunggoh. bagus la macam ni,dila akan gemuk gedempol tendamg masuk gol pun ok,pasal dila ada kasih sayang dan cinta sajati...waahahahha!

MeL said...

belanja utk pakaian tu satu keperluan, tanggugjwb suami..sm mcm mkn minum sume. bermekap utk nmpak cntik dpn suami pn, pttnya suamilah yg kena bg belanja. unless klu suami xsuka nmpk isteri dia bermekap ;p (err matik aku kena marah kang, hehe) just my opinion & based on 'tanggungjwb suami' yg setau i lah..

Dils said...

oh aku , "You belanja?" sambil wat muka cumil.

Hahaha. But berpada-pada la kan. Jangan la nk mintak barang beriban or beratus. Kalo nak yang mahal-mahal, beli sendri. That's my opinion. Tapi sambil2 tu hint kate nak tu, tapi tadek duit, tunggu bonus or bile menangis keluar berlian; untuk kasik hint?

Hahahahaha. But actually ikut suke la husband tu nak belanje ke, bini nak mintak ke. Sape kite nak cakap salah or whatevs.

Anasfadilah said...

mel::mekap cantik-cantik mesti suka tengok..kalau mekap macam pementasan kabuki tu mungkin menakutkan lah...hahah..ala geisha je sapu bedak memang serammm.hahaha

Anasfadilah said...

dils::wahhh!cadangan bagus.nangis keluar berlian.

trade in all those berlians..then..kita ENjOyyy!

(lawak bodoh saya tahu..hahaha..)

irvanqiesy said...

klu sy, ikut ske la...rs klu somi bli tu dihargai la kan...hehhe,tp klu xbelikan xbermakna somi x hargai kite...

Azure said...

dulu masa sy tak keje...sangap sungguh takde duit sendiri

kdg2 hubby bawak juga pegi beli baju ke..kasut ke..tp jarangggg la..masa tu totally kena pikir, keperluan/kehendak

dah keje nih, takyah pikir2 dah...rasa nak beli baju, beli..rasa nak beli kasut, beli..for me, shopping tu mmg terapi..lepas penat keje kat opis n rumah

suami2 kena la memahami isteri..bagi reward kat isteri..dah la keje kat opis, keje kat umah lagi...

Anas Iswari said...
This comment has been removed by the author.
Anas Iswari said...

gemok satu rahmat, kurus satu nikmat..
> k arin, saya pi sebgi calon bebas,guna logo 'Minyak Cap Kapak'
slogan - "jgn pening2.. pilih la saya"

Anasfadilah said...

en.Sami::so bila la abang nak kurus..hahahaha..kena kan orang ye.. >:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

btol2...meh laa kiter shopping pakai duit sendirik dan mintak duit suami lagikk untuk tambahan..hahahaha

Farah said...

hahahaa...suka entri ni...no komen...sbb saya suke perabihkan duit laki...bg sy tu tanggungjawab die hahaha dpt bini yg nak bekerja adalah satu rahmat...

Arin said...

en anas : wah...cam gitu, pakat bwk org sg penchala gie penang la camnih..nk sokong calon bebas minyak cap kapak nih..hehehe..

Anasfadilah said...

kak arin::ni patut kempen calon bebas muiyak cap kapak kat perak ni..jangan pening2 pilihlah saya...hahaha!

Fid said...

ohhh saya
walau saya kerja
saya mmg akan nak beli itu ini time suami saya ada wang sahaja
time saya ada wang saya DIAM....

or ayat standard
"bang pinjam duit dua ghatoisssss...nanti gaji i bayar ya"
apabila dapat gaji
"bang dua rat tu halallah ya.."
ngeh ngeh

saya memang pisau cukur!!!
kihkihkih

Anasfadilah said...

fid::kira halal tu yang best tu...hahaha..bukan pisau cukur..kita minta sikit je...heheh