Pages

20 May 2009

*boy i hear u in my dreams*

semalam saya tinggalkan Ziyyad dan En.Suami di rumah

maknanya En.Suami la yang jaga ZIyyad semlam

bila saya balik rumah aje

Ya Alllahhhh!

.....


rumah bersih aje,kain pun siap basuh..bagus betul En.Suami saya ni

ZIyyad pun wangi

saya memang percaya En.Suami boleh jaga ZIyyad tanpa masalah..

hehehe..cuak je ek korang..ingat rumah saya kongkalikong macam kapal karam

semalam saya nak tergelak tengok ZIyyad

lepas tengok Matahari kat tv3 (saya tak paham watak nisdawati tu...macam identity crisis pun ye), ada siaran azan maghrib

Ziyyad yang tengah naik walker pegi betul-betul depan tv (rosak mata anakku itu)..

tau apa dia buat

dia ikut orang azan!

siap mendayu-dayu lagi..kelakar betul

bunyi azan dia lebih kurang macam ni

"aaaaAAAAAaaaooooooaaaaaaaooaaaa"

suatu hari nak jadi bilal mungkin..hehehe

untuk tatapn mamalong di sarawak



video

abaikan suara ala Rana esculante itu, itu pasal saya tak masuk AF,OIAM atau bintang RTM..wakakaka

ye,benda kecik aje..tepuk tangan..tapi saya sangat gembira dan teharu..Ziyad dah makin membesar..sobsobsob

p/s:: pergi google apa itu Rana esculante

19 comments:

lisha said...

arwen pun suka jawab azan. everytime dengar azan kat tv especially, dia mesti cakap "awwwoohhhhhh".

Farah said...

afif kalau tgk azan concentrate je...belom tahap ikut sama lagi hehe..waahh bagus la ayah ziyyad...boleh siap kemas umah lg..

mama-qaisara said...

husband sya penah ckp..'lelaki ni dia tak suka disuruh.bila datang sendiri 'kerajinan'/sikap tersembunyi dia tu mmg hasil dia diluar jangkaan kita'..masa sara sakit aritu pn cmtu,tak sangka bila blk keje tgk2 dia dh siap mandi..wangi je..senang ati mak.kalau ari2 cmni kan best.hehehe =)

azzamoro said...

so cute.

airyll terpegun duduk btul2 depan tv nak tgk azan. kire ziyyad advance lah dah boleh azan skali. hehe

Aku Bukan Bidadari said...

wahh...ayra lak kalo dgr azan..tak kisah org lain siap tgk jer screen tv tuh..

ada sekali tiara tukar channel.. kena jerkah ngan tok mama padan muka tiara..

sila google apa tu jerkah lalalala

oren said...

oklah sbb umah bersih..kat umah nih, kalo pak depa jaga budak2, hmmm...bleh bayang betapa letihnya bila balik karang kena kemas semuanya...huhuhu....

precious innocent said...

teleng sat kepala akak tgk vid ziyyad tepuk amai2..

-mama emma-

Rieyuzie Zainul said...

ya la..sakit tengkuk..hehehe! bab kerajinan tanpa disuruh memang betui..memang superb!..tapi kalau mai time maleh tu, satu hapa pun x jadi..siap join sepahkan lagi ada la..hehehe!!

Jiji said...

Wahhh@!~ Kadangkan aku rasa mcm tak puas lagi dia umur sebulan dua bulan.. 3..4.. ni nak masuk lima. Sedehkan? Kita mcm nak dia cepat besar and at the same time... takmo laa cepat sgt....

Tsk.

Kena buat baby balik neh mueheheheh#@!~

Cikpid said...

wah..x sangka ayah ziyyad begitu mgkagumkan..kat mana beli bumboo chair tu ek? mahal x?ni kene reply okeh komen ni..

Obefiend said...

sobs

sunguh cute my little nephew!! seb baik tak follow Aril or Fezal Tahir.. haw haw. good good

sobs

pasal kalau abang yang jada rumah mesti jadi macam Banghdad! BOOM!

joegrimjow said...

haha
suke lagu tuuuu

lagu yg nyayi lam video pon besh pe
lalala~

Putra Mama said...

Rana esculenta kot... hehehe

taichee~@! said...

Dear Dilot,

Sungguh terharu hokeh, kamu post kan video ziyyad neh.

Tak sangka plak masa we all dtg tuhari dia teruja nak ikut bertepuk sama.

Rugi betol tak amik gamba dia malu malu tutp muka tuhari masa kaknaz dtg..sgt chomel hokeh! Adoyai...dah rindu dia balik..

erynn said...

bagus suami kamu amat berbakat. berbanggalah dgn beliau krn x ramai suami boleh buat gitu!

Anasfadilah said...

kak lisha::

i read ur entry pasal Arwen sebut awohh tu..heheh..they never stop to amazed kita day by day kan?

Farah::

memang dia tak suak rumah bersepah pun..nasib rajin kan..hehehe

mama qaisara ::

tulah kalau tiba time rajin..bukan anak je wangi dengan rumah pun wangi..siap vaccum mop semua..senang hati banyak la kiranya :D



azza::

tulah..kitaorg teperanjat..dia sendri yang ikut tak siapa yang ajar..

tiara:;

yang pu tukaq depan mak tok sape suruh..kan dah kena jerkah..hehehahaha!

kak oren::

sabaq kak oren..hehe..

kak emma::

tak tau lagumana nak 90 degree angle kan video tu lah kak emma..sakit leher?sapulah yoko-yoko k..hahaha

Zainul::

dah tampal salonpas belum di tengkuk mu itu?hehehe..bila time rajin tu..besar rahmat la kiranya..hehehe

jiji::

buat baby?hehehe..u first my dear..i kenot,c sect...ni tengah duk nyilu lagi the scar...ouch!

Cikpid::

kagum tak kagum la kan..hehe..bumbo seat saya 2nd hand saje..half the price..kalau cik pid tak kisah nak pakai yg 2nd hand boleh cari di secondbargainbox, depa jual RM45 saja..tapi kena cepat,pasal selalu sold out.

abg effi ::

LOL!

nota::sila jangan sepah-sepahkan rumah ye..hehehe

Joe::

jgn puji,nanti saya mati...hahaha

putra mama:;

alamak,saya salah ke..hehehe..rana esculenta..ada kawan saya nak buh nama anak dia Rana,boleh tak?hahaha

mamalong::

tha day yg korang datang tu,its his first clap,dila pun terkejut.

nanti kitaorn ambik vid dia ikut org azan k..heheh

meh la merempit ke penang lagi kalau ada masa k

HUGS n KISSES!

Erynn::

Alhamdulillah,rezeki dapat husband rajin..senang hati saya :)

Jiey^Mien said...

Syahdunya tgk klip ni.. =)

Anasfadilah said...
This comment has been removed by the author.
Anasfadilah said...

Jiey mien::

jgn syahdu-syahdu k

Rayyan budak hebat in his own league

Rayyan sangat beruntung dapat mama macam Jiey tau.. :)