Pages

28 April 2009

*siapa yang tak mahu jadi sempurna*

terima kasih atas kata-kata yang diberi di ruang komen pada entry bawah ni. *group hugs everybody yeaa,rock ur body yeah,rock your body right* alamak terlebih sudahh

im deeply touch by all your comments,teharu sangat :')

memang,saya tahu semua kita para ibu hendak terbaik untuk anak

Kak Arin : i did go to the clinic,in fact pergi jumpa paed. And the Dr. said ia disebabkan INSECT BITE.

so to all mothers out there,kalau tak puas hati dengan jawapan Dr. pergi cari 2nd opinion or 3rd or even 4th or 5th. Instict mak ni lain sikit. ada rasa tak kena tu,mesti nak cari jawapan juga.

Niza: Dr. Rahim memang ramai pi kat dia,kalau anak ada wheezing atau susah bernafas, Dr.Rahim akan sedut buang kalau teruk sangat

but remember ye mothers,kahak ni akan berulang,meaning dia akan datang semula,yelah baby mana tau nak khhhkkk-ptuih macam kita. Saya dah cuba sedut hingus Ziyyad guna mulut sendiri tapi tak tersedut. Pasal kahak dia dalam sangat. Last resort,bawa pi jumpa Dr.Rahim. pi sedut buang.

Memang baby tu tak didatangkan dengan operators manual atau buku babies for dummies,tapi tulah..semua pengalaman saja yang mengajar

bila tak tahu nak buat apa,mula kalut kelam kabut

itu pasal la ada blog..kita boleh share info kat sini.

sekarang hati sudah banyak lapang.

kerana esok akan pulang ke kampung halaman :)

check list Ziyyad punya barang punya banyak nak kena tick. Nama aje baby,beg sampai 2,3..mak bapak pun kongsi 1 beg je.

i do have a check list.akan di laminate supaya boleh tick dengan marker and kendian boleh wash off marker tu nanti

ni yang rasa nak beli exora neh..boleh mengangkut barang dengan penuh gaya..ecewahh..*berangan jap naik exora neh*

terima kasih atas kata-kata baik anda semua. Sangat-sangat menghargainya :)

p/s::kampung la sangat...hihihi


10 comments:

Jiji said...

ni balik selayang kah?

Boleh ke anak aku ajak ziyyad dating nanti?

Mrs.R @ Emi said...

mmg pon..baby blk kg 2,3 beg...
beg baju,beg menan,beg toiletries...
aduii..manyak giler..
sy dh byr utk dragonfly kan..

Aku Bukan Bidadari said...

dila..exora x berapa nak lawa..tunggu perodua depa habaq kata nak kluaq mpv jugak..tgk gambaq kat tenet agak lawa woh!

KV said...

akak kan, walo pun dah beranak dua, tp bila ada perkara yg mensabitkan anak, mmg akan rasa down giler kalo kita tak boleh memberikan yg terbaik buat mereka.

Arin said...

exora kecik..dah terai test naik tuh hari..anyway, selamat sampai ke kl..
jiji: mana der si dilot nih tinggal selayang..dia dok kepong..aku nih dok selayang..hehehhe..

Umi Ain said...

yay.. ziyyad nak balik kg... semoga selamat dalam perjalanan tu nanti.. cakap en. anas soh drive bebaik tau.. kita pun sama cam dila, mesti nak kena wat checklist.. kalu tak ada jek yang tak complete.. hehehe.. nak wat camne kan... udah tue ni jadik makin pelupe..

p/s: dila jaga diri n ziyyad jugak tau.. salam wat family kat kepong..

oren said...

selamat pulang ke bandar...hihiihi...

peliklah..kalo area KL nuh, bukan kampung...itu semua bandar..kalo balik Penang, baru namanya balik kampung :)

Anasfadilah said...

kak oren::kampung saya nama kampung sg penchala..heheh

umi ain::tulah..dah tua..pelupa.akan pesan pada En.Anas uspaya drive baik-baik :)

kak arin::kami dah try jugak. compare dengan kenari ku itu,besar la exora,nak besar lagi naik bas aje..hahaha

jiji ::balik taman ehsan la ji.dating?Ziyyad ni shy-shy cat..tapi nak jumpa InsyaAllah boleh.
emi::dah dapat ur email.:)



kak KV::tulah semua nak yang terbaik untuk anak. :)

tiara:: dah tengok mpr perodua,lagi kecik dari exora rasanya.dan lebi murah.tapi cantik gak la tengok

niza said...

kg sg penchala bkn kat kajang ke??abah sy asal kajang gak...makcik2 pun dok kajang lg...heheh...

Anasfadilah said...

Niza:: kampung Sg. pencaha setahu saya berada di Damasara bersebelahan dengan taman tun dr ismail berhadapan dengan the curve..tapi tak tahulah kalau ada sg penchala kat kajang

selalu org kaitkan sg penchala dengan Arqam :)