Pages

27 April 2009

*jangan menangis lagi*

Ziyyad sudah mula menunjukkan separation anxiety yang dasyat pagi tadi

Ingat pasal dia sakit,dia mengelemot macam tu (mengelemot = banyak songeh orang boyan kata)

Punyalah menangis masa hand him over kat Kak Kiah.

Walaupun dari kecik hantar dia kat Kak Kiah, mama dan babah tatap di hati Ziyyad..heheh

kalau korang nak tahu,there is another bisul nak naik kat belakang telinga Ziyyad,maknanya ada 3 bisul atas kepala dia..hadoyaii (mama,jgn merungut,itu ujian dari Allah,sabar ye )

Kehadapan En.Bisul,saya merayu supaya jangan ganggu gugat Ziyyad lagi. Sila pergi pada En.Suami pun takpe..ahahahah. (abang, i gurau je..i weffff u)

semalam kami keluar pegi makan (walaupun Ziyyad bisul kami bawa dia berjalan,supaya kami semua tak sangap duk umah saja,mengenang nasib ..kihkiikhhi..tapi sebelum keluar kita sapu cream antibiotik k)

Ziyyad seperti biasa attract attention pasal kepala berjambul macam tu. Walaupun ada bisul,dia dapat awek sorang nama Sarah..

dan walaupun kepala macam tu,masih mampu buat muka cute ngorat kakak salegirl kat sasa. ceh!. (kepala lentok ketepi sambil senyum..cute la buat macam tu ek Ziyyad..kecik-kecik dah pandai)

oleh kerana saya tak mahu bersedih sangat pasal En.Bisul yang dengki dengan kekacakkan Ziyyad,mari tonton aksik Ziyyad makan limau.



p/s:: ada tak cream bisul begone forever?


terima kasih atas do'a anda semua. :' )

15 comments:

Arin said...

dilot, nnt ajar ziyyad 'ngampul', 'nalo'..erk..pe lagik ek ?

Mamasyaza said...

salam..memang sebagai ibu..kita risau gilerr bila anak kita sakit. sabarlah...insyaallah sembuh le bisul ziyyad nanti.

Mrs.R @ Emi said...

kesiannyer ziyyad...harap2 cepatla en bisul baik..

Farah said...

dilla....dr tak bg ubat antibiotik (syrup) ke?...afif makan antibiotik ngan sapu krim skali...bisol kedua yg nak naik terus terbantut..huhu sakit tu..ade 3 plak tu..

azzamoro said...

baby kalau sakit dia memang taknak sensape dah. macam airyll jatuh sampai benjol kt kepala semlm, nenek dia nak dukung doa dah takmo pdhal org tua tu yg jaga dia time kitorg kerja. nak mama & papa dia jugak. lain dia tak layan.

BTW, nak tanyer dila, doc cakap ape penyebab bisul kat ziyyad eh? ade doc bg tips tak?

Anasfadilah said...

farah::tak pulak dr tu bagi antibiotik syrup ke apa.ni yang nak pi balik klinik ni..

Azza::dr kata biasa la budak2..tade tips ke apa pun dr tu bagi. tapi mak mentua saya kata,anas dulu kecik-kecik pun naik gak macam tu..

rasa nak peg bali la klinik tu.minta ubat lain pasal hujung minggu ni nak bali kl.

Anis Manis said...

Alarr kesiannya awak@!~

Obefiend said...

uncle eff dan auntie tim hug ziad. get well soon

taichee~@! said...

Huhuh...

syiannya my babynephew..
syiannya mamalong tak dpt balik 30hb ni jumpa feveret nephew!

Uwaa...hopefully masa 6-10hb 5 ni nak cuba naik gi penang jmp ziyyad. InsyaAllah...mamalong cuba kay? Emmmuaahh kat ziyyad..

taichee~@! said...

Oh! Lupa...

Kamu ada tuam tak bisul tu?
Ingat lagi dulu masa kaknaz kena kat *toot* mama tuamkan so dat cepat masak n boleh dibersihkan.

Sbb masa dia bengkak tulah yg paling sakit teramat! Huhuhu syiannya my baby nephew... :'(

eiNa said...

sakitnya,.. =( ziyyad cepat sembuh tau..

Mrs.R @ Emi said...

dila...cimbclick wat hal la..
nnt la i transferkan duit
geramnyergh...grrrrr

niza said...

alahaiiii...siannyer dia....cpt sembuh ye ziyyad...

Drama Mama said...

ala comel la makan limau buat muka camtu..masyammm yaaa.. :-D

get well soon dear

Ms. TaroAthirah said...

ziyad chomey :)