Pages

29 April 2009

*52*

ceh!

padanlah dah tak jumpa susu Nan2 yang biasa

rupanye dah tukar kepada Pro plak

tambah RM lagi..ceh

dulu RM43..la ni RM52..ceh!

nengok sama je rupa susu tu..

ceh lagi.


1 week = RM52 (harga kedai runcit bukan harga pasaraya )

4 week = 4 tin

4 x 52 = RM208

ceh!

kang donwgrade susu kang anak tak dpat Bifidus midus segala.

tapi boleh jimat duit

tapi nanti orang tuduh berkira

ceh!

tulahh..dulu..taknak.......

jangan nak start..kang..

redha ajelah,dah ini jalan yang dipilih

jangan pilih jalan hitam sudahh..hahah.

p/s::sukanya bila dia ceria

p/p/s::esok balik kampung kl,jadi tak berupdate selama cutinye.saya nak bercuti dari berblog sat..lalalala

12 comments:

precious innocent said...

yg lepas tu lepas la ye...

maknanya, dila kene rajin mjahit lg la nie.. so leh menten beli susu mahal... kang ada pulak lalat yg hingaq kat telinga.. hehe..

tpkan, kalau ziyyad ok je dgn yg murah, go ahead... janji xde bad implikasi..

(berangan nak pakai medical terms nie.. kan dah salah.. belasah je la...)

nnt akak tlg promote kat blog akak k...

-mama emma-

Anasfadilah said...

kak emma::lalat duk hingaq tampaq bagi mati ja.hahahah.kijam! belasah je kak emma..asal org paham bila baca.org kurang pemahaman tu biaq pi la kat depa

Arin said...

Dulu hanum b4 1 year old dok bg minum Nan nih le..perghhh...dedulu rege dia dlm 30++ tau..masuk dia 11 bulan, kak arin dh bagi Dutch Lady 123, masuk 2 tahun, tukar lak Dugro ..sampai le skrg..

Elyn said...

start mende apa ni??? mak aii susu dh 52??? wafiq susu 68 setin!! mau botak la haku!!

Anasfadilah said...

kak arin::gila mahal betul susu baby neh!

kak elyn::start bukak cite..tulah dulu taknak bf..lalalal..memang botak gak pikior ni.harga giant RM57..

mama danial said...

Dila, Ammar yg dah besau panjang tuh pun masih minum susu ok..ini bajet tiap bulannya:
Susu dutch Lady 456 (honey): rm20 (kalau murah) * 8 pek sebulan = rm160
Huggies pull up pants = rm34*4 = rm136
p/s: lom masuk belanja tiap minggu dok umah neneknyer beli vitagen la, yakult la, biskut..etc...makin besar, makin pandai budak nak makan itu ini....

p/s; nasib baik atuknya pandai pi KFC beli burger utk cucu...:)

Cikpid said...

kalo citer psl bf..sy trs jadi down..sbb jns x bersusu..jgn cuti berblog lama2 eh...nnti sy rindu..ewah...

Aku Bukan Bidadari said...

Ayra minum similac..
beli kat kedai ubat cina
satu tin namploh ringgit lima kupang.. x 3 tin sebulan = RM 180 lebih2

hi hi hi apa2 utk anak asalkan yg terbaik..itu saja yg depa makan belum minta mekdi dan kfc..

insyallah..ada duit lain nnti tuh

Farah said...

erk! mahalnye susu...

eh mane boleh tak berblog...gunala berukband hahaha kat mane2 pon boleh berblog..

nnt windu sama blog ini..

oren said...

umo bawah setahun nih, takpe lagi kalo guna susu mahal..sbb nak kan segala bifidus semua tuh kan..

lepas umo setahun, dh start mkn byk, bleh cuba tukar susu, sbb dia dh tak depend byk pada susu..

ini pendapat akak le..sebagai ibu yg biasa2 saja...

sheila said...

pakai nan apa ye?
nan1 ke?

kalo yg ni akak bli kat tesco..nan1pro baru 50.60...kat giant about 53...

Anasfadilah said...

nan2 pro.kalau tengok bawah tin RM57.kami beli kat kedai biasa RM51.oklah..