Pages

23 March 2009

*three in a row*

sebenarnye hati tak tenang memikirkan Ziyyad

belayar berbelok-belok
sauh di bungkar di tempat tenang
yang pergi hati tak elok
yang tinggal perut tak senang

sudahla...dah merepek dah petang-petang ni

Cik Tim,where art thou? kata mahu mengemaskan my workspace yang dah jadi kapal karam tu..bersepah snagat dah ni..tensen jek tengok (tapi malas nak kemas,am waiting for you...hahaha)

saya rasa nak beli handphone Sony Ericsson P1,walaupun hp tahun 2007,still saya suka spec dia

saya cari hp yang

ada stylus (mendaalah yang macam pensel tu), skrin sesentuh (?? ),qwerty keyboard, ada wifi,3G,dan yan gpaling utama..kamera haruslah superb (selama ni pinjam SEk800 En.Suami je..amek gambar,sungguh bosan!saya mahu my own camera phone yang superb juge)

kamera haruslah boleh autofocus,flash bagai dan fuction ala digicam (im using samsung F something,camera macam longkang!)

walaupun rupenye tak lah hebat (senang cerita,buruk la) tidak seperti Iphone 3g yang sleek itu,tapi saya suke specs SE dari Iphone

Iphone harap cantik saje,camera 2mp je? tade autofocus ke?ceh!

i have to say dari segi quality pics melalui hp,SE menang! (tapi kalo kamu nak sangat amek gambar cantik pakai je la EOS ke D60 ke kan?)

oklah sudah merepek..tapi ingin beli hp SE p1 juge..hari tu tengok harga below RM1000,oklah tu trade in samsung cabuk ni (dapatlah dalam 5 kupang cenggitu kan?....hahaha) boleh top up sikit duit, 17 kali bayar..boleh lah merasa SE ni..hahaha


p/s::17 kali bayar?emm tak payah la..pakai je lah hp cabuk ni..hahaha

7 comments:

taichee~@! said...

saba jelaaa...

Tsk tsk padahal fon kamu lagi baru dr kaknaz!

Putra Mama said...

kalo x biase pki hp touch screen lebih baik jgn pki.. leceh (ni nasihat dr tokei kedai hp n pengalaman kawan).. hp touch screen ni kdg2 mengong esp hp yg 100% touchscreen.. tp nmpk cam ader style la sape yg cbuk2 ngan stylus tu (namer pun stylus)- pandangan sajer.. kalo minat xper.. ;)

Ms. TaroAthirah said...

ape kate beli hp china tu
m-mobile tak silap
ade kawan pakai mcm best
siap tgk tv lagik
ahahhaha

ade stylus but not QWERTY, touch screen juga

saya penah pakai dopod 818. mule2 teruja. 6bulan kemudian buhsan. maybe tak besh sms pegang screen kot. mahu keypad jugak!

p1 tu yang ade stylus+keyboard eh?

bukan kamu suka hp merah tu ke? nokia berapa tah. hensem laa hp tu ^_^

Kujie said...

kak jie pun guna SE
baru ni gatuh tergolek dari kitchen kabinet
hantar kedai tak boleh repair....hancussslah hatiku

kendian hantar agen..boleh pula!

syukur...sayang tu ( duit sebenarnya)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

17 kali bayar jer...hiksss...ok laa tu kan?asal pueh hati :D

Azure said...

hubby pun pakai SE P1 ni.Dia sangattt puas ati.Ada organizer bagai. Touch screen tu pun menyenangkan dia.Kdg x guna stylus pn, guna jari je nk tekan2 menu tu

Tp saya x suka kualiti gambar yg diamik guna P1 nih, gambar dari SE K810i saya lagi cantik (wpun x canggih)

Tp jgn kena air,wpun air ujan..sgt sensitif la SE nih

Anasfadilah said...

kaknaz::acah je...adek mu tiada duet..hahaha

PM::sekali sekali nak gak bergaya...hahahampeh..

tira::nokia merah tu kamera lopek la,SEni ok sket walaupun kuar tahun 07..hp cina?baik takyah..takde 3g..

kakjie::naseb la dah elok,kalau tak mau berlubang poket duk pakat p beli hp baru..hehehe

eliisismi::17 kali bayar tu yang malas tu..hahah

Azure::K810 cyber shot..emamng gambar cun la tak boleh kata..P1 camera biasa aje..review bagus ni...ni rasa gatal nak beli P1 ni..hehehe